• Categories
 • Sant Feliu serà la seu del congrés català d’arxivística el 2019

  15/06/2018
  Mercè Aymerich, vocal de l'Associació d'Arxivers; el tinent d'alcalde Josep Melcior Muñoz; Joan Soler, president de l'Associació d'Arxivers; l'alcalde Carles Motas i la directora de l'arxiu municipal Àngels Suquet (AJ.SFG)

  L’Ajuntament i l’Associació d’Arxivers i Gestors de Documents de Catalunya han acordat que el Sant Feliu de Guíxols sigui la seu, l’any vinent, de la dissetena edició del Congrés d’Arxivística de Catalunya i Gestió Documental, entre el 9 i el 12 de maig del 2019.

  Segons El Punt-Avui, el congrés se centrarà en les estratègies que duen a terme els arxius per a la dinamització cultural i la difusió entre el gran públic del patrimoni documental que custodien. En aquest sentit, l’ús dels documents amb finalitats pedagògiques, com a eina de divulgació i comprensió de la identitat i la memòria col·lectives, és una de les línies d’actuació principals de l’Arxiu Municipal ganxó per mitjà dels anomenats Tallers d’Història.

  Cada Taller aborda monogràficament un tema vinculat a la història, el patrimoni i la cultura de Sant Feliu, que es treballa a partir de les fonts documentals amb la programació de sessions als diversos centres educatius, l’elaboració de dossiers, contes i materials pedagògics de suport als docents, etc. Els Tallers d’Història han tractat temes com l’antic tren de Sant Feliu a Girona, el món del suro o la figura del científic i mecenes guixolenc Rafael Patxot.

  En paral·lel a la signatura del Conveni, el Ple de l’Ajuntament s’ha adherit recentment a la Declaració Universal dels Arxius (DUA), aprovada l’any 2010 pel Consell Internacional d’Arxius (ICA), òrgan creat per la UNESCO el 9 de juny del 1948, que té com a finalitat reconèixer el paper clau dels arxius tant en la transparència administrativa i en la rendició de comptes democràtica com en la preservació de la memòria social col·lectiva i en la investigació històrica. A aquests efectes, la DUA promou el bon exercici de la professió d’arxiver i la conservació i difusió del patrimoni documental, tan públic com privat.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies