• Categories
 • PDCAT i Guíxols des del Carrer volen un nou contracte de neteja

  23/06/2018
  Acumulació en els contenidors de davant el CAP de Sant Feliu (Foto: GDC)

  El ple de Sant Feliu, en una sessió extraordinària celebrada dijous, va aprovar destinar una partida de 39.616 euros per a reforç del servei de recollida d’escombraries, neteja viària i de platges, residus i deixalleria amb la concessionària Cespa.

  El punt es va aprovar amb els vots del govern (TSF, ERC i el PSC) i el PDeCAT, malgrat les queixes d’aquest grup i de Guíxols des del Carrer (GdC) per la manca de notícies sobre la nova concessió per a la recollida de residus i que hauria de substituir l’actual, que entre contracte i pròrrogues ja fa deu anys que és vigent malgrat les queixes ciutadanes i que es preveu que es seguirà allargant per la manca de notícies al respecte. 

  Lloveras va criticar el nou “pegat” a un contracte “obsolet i caduc”,  mentre Ligero va recordar els tres anys que fa pràcticament de la pròrroga i el fet que encara no s’ha convocat l’oposició a cap reunió sobre el nou model de contracte.

  Guíxols des del Carrer també creu que la neteja viària és “deficitària en moltes zones de la ciutat”, sobretot pel que fa a buidat de les papereres i que no té prou en compte “entorns especials i significatius de la ciutat”.

  La formació dels Comuns també creu que la situació dels voluminosos i trastos vells  “és especialment preocupant” i que la deixalleria municipal “no està gens ben aprofitada”. Així, el regidor Lloveras, en la seva intervenció, ha lamentat que l’informe tècnic del govern es tregui de sobre qualsevol responsabilitat “i que tot sigui culpa de l’incivisme de la gent”, puntualitzant que altres ciutats pateixen el mateix incivisme “i no donen la sensació de deixadesa i brutícia que ofereix la nostra” i relacionant-ho amb què “alguna cosa hi té a veure l’organització del servei que s’ofereix”.

  Pel que fa a la recollida comercial, GdC creu que la manera com es fa actualment “provoca desajustaments que tampoc es corregeixen a l’estiu” i que impedeixen que es pugui finalitzar el servei en condicions, i proposa una injecció econòmica en aquest aspecte. 

  Pel que fa a la generació de residus i la recollida selectiva, la nostra ciutat genera més brossa de l’aconsellable i està lluny de les ràtios recomanables i GdC critica que, malgrat això, el govern no ha desenvolupat ni una de les accions locals de prevenció de residus i de reducció de la fracció resta que proposa l’Estratègia Catalana Residu Zero

  El portaveu de l’executiu, Jordi Vilà, molest amb els retrets, va negar que el suplement sigui cap pedaç i el va atribuir a la gestió per dotar de més recursos el contracte, que Ligero li va recordar que Vilà criticava quan era a l’oposició. Vilà li va replicar que CiU no va deixar preparada la concessió, i el govern va anunciar que “d’aquí a setmanes” hi hauria notícies sobre el nou contracte.

  El primer tinent d’alcalde, Josep M. Muñoz, va argumentar que és un concurs complex, ja que la llei de contractes ha canviat i el volen situar en un escenari idoni per a un municipi turístic com Sant Feliu, que a l’estiu dobla amb escreix la població. I, com a exemple de les possibilitats, va esmentar la darrera innovació d’identificar cada bossa particular amb un xip per saber qui recicla i el volum de resta de genera cada llar.

   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies