• Categories
 • La Cambra de Comerç proposa als alcaldes de la zona treballar plegats

  27/06/2018

  La Cambra de Comerç de Sant Feliu va reunir ahir a la tarda a la seva seu alcaldes i regidors dels set municipis que conformen la seva demarcació, amb l’assistència, a més de l’alcalde guixolenc, Carles Motas, dels batlles de Santa Cristina d’Aro –Xavier Sala–, Tossa de Mar –Gisela Saladich–, Vidreres –Jordi Camps–, i el primer tinent d’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Maurici Jiménez. A la trobada no hi van poder assistir els alcaldes de Llagostera i Cassà, per qüestions d’agenda. Però la reunió, convocada pel president, Joan Puig, va permetre acordar la creació d’un grup tècnic de treball que comenci a pensar projectes i cerqui el suport d’ajudes europees per coordinar territorialment el comerç i impulsar-lo.

  La iniciativa pretén col·laborar amb els Ajuntaments sobre la base d’objectius compartits pels diversos municipis, com ara treballar per a la desestacionalització del turisme, confeccionar estudis del comportament dels visitants i utilitzar aquesta informació per bastir noves accions. La intenció és potenciar les polítiques actuals que cada població tira endavant individualment.
  En resum, buscar sinergies i fomentar el que té cada poble de forma conjunta i coordinada en matèries com ara la desestacionalització turística o la gestió compartida de les borses de treball. El president de la Cambra, Joan Puig, subratlla la “complementarietat” entre poblacions, amb caràcter turístic i comercial al litoral però també un potencial industrial i logístic desplaçat cap a l’interior. I aposta per impulsar un nou clúster enclavat entre els espais naturals de l’Ardenya i les Gavarres i el cor de la Costa Brava.

  Els assistents van posar sobre la taula algunes de les qüestions que creuen prioritàries a tractar a curt termini, com ara trobar solucions als problemes de trànsit que pateix cada cap de setmana Santa Cristina d’Aro amb el col·lapse de l’autovia C-65. En aquest sentit, el president de la Cambra va recordar que en els darrers anys s’ha reivindicat el desdoblament de les carreteres de l’anella de les Gavarres, fins ara sense resposta entre Llagostera i Palafrugell –per la Bisbal– cap a Girona. Respecte al tram que afectaria Llagostera i Cassà, Puig va proposar una solució menys traumàtica per a Llambilles que canalitzés la doble calçada cap al tram no desdoblat de la C-25, entre Cassà i l’accés a l’aeroport a l’entroncament amb l’A-2.

  Entre els assistents a la trobada, l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, valora el fet que “cada municipi pot aportar el seu granet de sorra i treure’n un benefici”, després d’anys sense reunions conjuntes entre les set poblacions. Camps també desitja que la col·laboració vagi endavant. I Jiménez, de Castell-Platja d’Aro, coincidia que hi ha “una bona entesa” per començar a treballar, proposant que la Cambra impulsi un observatori sobre l’activitat comercial a la demarcació.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies