• Categories
 • A partir de dijous tindrà lloc el Singlot Festival

  04/07/2018

  El Singlot Festival és una proposta artística que va néixer el 2015 ideada pel seu director, Andreu Buenafuente, amb l’objectiu d’unir a espectadors i professionals de les arts escèniques al voltant de la comèdia com mai abans s’havia fet.

  El festival un any més es vol posicionar com la trobada de la comèdia programant una mostra del millor talent nacional de l’humor i ajudar a l’impuls de nous projectes de companyies emergents i consolidades durant tres dies arran de mar.

  En aquesta quarta edició, que tindrà lloc els propers 5, 6 i 7 de juliol, hi haurà una programació per al públic en general i activitats professionals de les arts escèniques que el caracteritzen, el Singlot Pro, en què els productors, creadors i exhibidors poden trobar socis per als diferents projectes presentats. 

  Al llarg de les darreres edicions, més de 5.000 espectadors s’han reunit per gaudir de l’humor i la comèdia. L’any passat, més de 50 agents del sector professional es van trobar per seleccionar la producció guanyadora, que va ser “Mongolia sobre hielo” de Mongolia,  que s’estrenarà en aquesta edició. Les roses de la vida de Sergi Belbel, que també es troba dins la programació oficial del Festival, també es va presentar en l’edició anterior formant part de les propostes de les jornades professionals.

   


  LA PROGRAMACIÓ
   
  5 de juliol
  Teatre Narcís Masferrer
  19:30h. | Inauguració del festival per ANDREU BUENAFUENTE i Singlot d’Honor a LLOLL BERTRAN

  Enguany, el SINGLOT Festival 2018 entregarà el seu tercer SINGLOT D’HONOR a Lloll Bertran en reconeixement a la seva amplíssima trajectòria de més de 30 anys en teatre, cinema, televisió i ràdio de l’actriu, cantant i show-woman. Serà el tret de sortida al Singlot de la mà d’Andreu Buenfuente. 

  L’artista ha estat premiada anteriorment amb el Premi Ondas de Televisió; el Premi ARC de cultura, espectacles d’humor, varietats i music hall; el Premi 10 anys, els millors de la dècada de TV3; el premi a la Millor Actriu de televisió de l’AADPC o el Premi Memorial Margarida Xirgu a la millor actriu, entre molts altres.

  El premi SINGLOT D’HONOR va néixer en l’edició de 2016 amb l’objectiu de guardonar la trajectòria d’un referent en la comèdia a escala nacional. El primer va ser per a Leo Bassi, pel seu inconformisme i la seva irreverència en més de 6 generacions de comediants mentre que en la següent edició es va atorgar al pallasso, actor, humorista i poeta Pepe Viyuela en reconeixement a la seva trajectòria en televisió, teatre i cinema en la que ha treballat l’humor des de l’inconformisme i sempre compromès amb la seva època.

   

  Teatre Narcís Masferrer

  20:30h. | ‘Mongolia sobre hielo’ de DARÍO ADANTI i EDU GALÁN

  90 minuts – Castellà

  En aquest espectacle els creadors de la Revista Mongòlia es veuen obligats a finançar la revista amb un circ sobre gel. Un circ on la crisi de la premsa amb el poder polític i econòmic, la dreta i l’esquerra ideològica, els nacionalismes, el neoliberalisme, la globalització, el bullying, el fanatisme o la religió, seran les grans atraccions. Tot amb la mirada satírica de la Revista Mongòlia. Després de més de 25.000 espectadors i girar per tot Espanya amb “Mongolia, el musical”, Darío Adanti i Edu Galán estrenen al SINGLOT Festival aquest nou espectacle.


  El Ginjoler

  23:45h. | ‘Mrs. Brownie’ amb Laura Guiteras i Abel Boquera

  50 minuts – Català, castellà, anglès

  “Mrs. Brownie” ens presenta la història d’una diva de la música negra americana que es troba al final de la seva vida. Acompanyada del seu únic amic, un entranyable pianista, i d’una jove cuidadora, Mrs. Brownie viurà els seus darrers dies entre el record i la nostàlgia que li encomanen les cançons que la van portar a l’èxit més esclatant.

  A “Mrs. Brownie” es combinen el llenguatge actoral, la manipulació d’objectes, la cançó i l’humor. Un espectacle de Teatre Nu que compta amb dos protagonistes: l’assitent, Laura Guiteras, i el vell pianista, Abel Boquera, que estaran acompanyats d’una titella de mida humana: Mrs. Brownie.

   
   
  6 de juliol
  Teatre Narcís Masferrer20:30h. | ‘Les roses de la vida’ de SERGI BELBEL
  80 minuts – Català

  Un jove emprenedor amb un problema greu, un terapeuta desolat per la mort del seu gos, una temible presidenta d’un país estranger mancada d’amor i la seva estranya i intrèpida secretària són les quatre peces d’aquesta bretolada que tan sols pretén celebrar la vida, fer un cant al sexe, a l’amor, als plaers i comunicar als espectadors el goig de viure. Un text que ha estat escrit especialment per a quatre joves i esplèndids intèrprets com Enric CambrayRoc EsquiusGemma Martínez i Núria Sanmartí. Després de 7 anys de sequera dramatúrgica, Sergi Belbel ha tornat als escenaris amb la seva nova comèdia. Una comèdia esbojarrada per a quatre intèrprets i un gos. Amb un humor que juga constantment amb el surrealisme, els malabarismes verbals i tota mena de piruetes lingüístiques. Quatre personatges que veuen com, per una menudesa, les seves vides acabaran fent un tomb inesperat.

   

  Teatre Narcís Masferrer

  22:30h. | 'Dos machos verdes fritos' per DAVID
VERDAGUER y OSCAR MACHANCOSES

  90 minuts – Castellà

  Dos homes farts que la vida els tracti malament, i sobretot el sexe contrari, decideixen exposar els seus sentiments més íntims en veu alta sense embuts ni cap mena de pudor. Una visió del desamor des d’una òptica purament masclista en la qual aquests perdedors van enfilant pensaments mordaços en contra de tot, inclosos ells mateixos i la seva pròpia masculinitat.

  Un espectacle de La Bacanal que oscil·la entre el teatre, el vodevil, el recital musical i la comicitat més absurda i surrealista, acompanyada d’una filosofia nocturna només apta per a uns quants escollits.

  Humor, desamor i boleros amb aires de piano bar.

   
   
  7 de juliol
  Teatre Narcís Masferrer
  13:00h. | ‘Nadie sabe nada’ amb ANDREU BUENAFUENTE y BERTO ROMERO

  55 minuts – Castellà

  “Nadie Sabe Nada” és la improvisació i l’humor en estat pur l’èxit del qual és fruit de l’extraordinària complicitat artística entre Andreu Buenafuente i Berto Romero quan aprenen expressions noves com ‘vivécdotas’ y ‘dramécdotas’, ‘personas cárnicas’ o ‘canciones musicales’ i reflexionen sobre qüestions tan absurdes i hilarants com: a la Xina hi ha botigues de ‘Tot a cent’?, per què en els anuncis de Carolina Herrera no saben pronunciar Carolina Herrera? O per què en els casaments es crida ‘visca els nuvis’ quan ja estan casats?

  El programa s’emet cada dissabte de 13:00h. a 14:00h. a la Cadena SER i és el podcast d’humor més descarregat a Espanya (gairebé 2.000.000 de descàrregues mensuals) amb gairebé 500.000 oients en directe per a la Cadena SER.

  El SINGLOT serà l’escenari perfecte per fer una festa d’estiu per celebrar la ignorància i anar acomiadant la temporada.

  Per venir de públic es segueix el mateix procediment de sempre: s’ha de fer la petició i la convocatòria seguirà l’ordre d’arribada de les sol.licituds.

   

  Espai Port

  22:30h. | ‘Hem de parlar’ amb BERTO, ANDREU, RAÚL i SÍLVIA

  70 minuts – Català i castellà

  La reivindicació del monòleg feta pels millors còmics del país. Andreu BuenafuenteBerto RomeroSílvia Abril i Raúl Cimas, pugen a l’escenari en una nit única i irrepetible on donaran via lliure a la comèdia.

  Un esdeveniment exclusiu del SINGLOT Festival que tancarà la nostra edició més madura i eclèctica.

   

  SINGLOT PRO
  5 i 6 de juliol

  Pati Escola

  Jornades Profesionals: Pitching Forum

  SINGLOT PRO és la secció del festival dedicada als professionals del sector de les arts escèniques que treballen la comèdia i l’humor a escala nacional. Després de tres edicions ja s’han establert en la indústria de les arts escèniques esdevenint un punt de trobada entre creadors, productors i exhibidors. 

  El SINGLOT PRO en xifres va reunir el darrer any a més de cinquanta agents culturals i a més de 14 creadors amb els seus projectes artístics. Enguany el SINGLOT espera l’assistència de més 70 professionals i per primera vegada comptarà amb presència internacional.

  D’entre les obres presentades en la darrera edició del SINGLOT PRO, “Mongolia sobre hielo” s’estrenarà com a producció guanyadora de l’edició anterior. Mentre que “Les Roses de la Vida” es programarà com a producció sorgida de les sinergies de les jornades.

  “Paradise”, presentada al SINGLOT PRO de la 2a edició i estrenada a la 3a edició va fer dues temporades al Teatre Poliorama i actualment està de gira, comptabilitzant un total de 54 funcions. “McGuffin”, l’altra producció seleccionada en la 2a edició, es va estrenar fora del SINGLOT en temporada al Teatre Aquitania de Barcelona i actualment també continua de gira, havent realitzat un total de 60 funcions.

  En la primera edició del SINGLOT PRO, es va presentar l’obra “Mal Martinez”, i després d’estrenar-la a la segona edició, es van realitzar 2 temporades amb un total de 38 funcions. “El sommelier”, de Fermí Fernández, també presentat en la 1a edició i estrenat a la 2a en castellà, va sumar un total de 12 funcions.

  Pitching Forum

  És una trobada on es reuneixen els protagonistes de tot el procés creatiu i d’explotació d’una producció. L’espai idoni per donar a conèixer un projecte tant a productors com a exhibidors del nostre país. Enguany cal destacar que per primera vegada gaudirem de presència internacional.

  El programa es divideix en dues jornades, dijous 5 i divendres 6, en les que cada dia 7 creadors presentaran respectivament els seus projectes. L’objectiu del pitching serà despertar l’interès del públic assistent perquè participin en la discussió sobre la viabilitat econòmica del projecte i en el disseny de l’explotació de l’espectacle per intentar aixecar, com a mínim, una producció perquè s’estreni en la pròxima edició del SINGLOT.

  Una vegada realitzades les presentacions, la tarda de l’últim dia, el divendres 6 de juliol, tots els agents culturals de les jornades escolliran l’Espectacle SINGLOT 2019. Per a aquesta edició s’han rebut més d’una trentena de propostes artístiques per participar en les jornades. En les edicions anteriors han participat creadors de referència i emergents com Sergi Belbel, The Mamzelles, Fermí Fernández, Toni Albà, Sixto Paz, Joglars o Teatre de Guerilla, entre molts altres.

   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies