• Categories
 • L’Ajuntament reconeix que el turisme fa que hi hagi poc habitatge social

  04/07/2018
  Un habitatge ocupat al carrer Verdaguer, en ple centre de la ciutat. (TG)

  El turisme seria una causa de la manca d’habitatge social que pateix el nostre municipi, segons l’equip de govern. L’augment de pisos dedicats al lloguer turístic, a més, hauria estat un dels motius de la pujada de preus en el sector immobiliari, que fa que cada vegada es destinin menys pisos a l’habitatge privat.

  Des de l’ajuntament diuen que estan intentant regularitzar aquests casos, però que cada vegada hi ha menys pisos a l’abast dels pressupostos. Per exemple, les facilitats que proposa el municipi amb un empadronament no ordinari han generat un “efecte crida” i aquest mes, Sant Feliu ha rebut 15 famílies noves. 

  A partir d’aquest 6 de juliol es preveu el desnonament d’una familia amb menors en un habitatge propietat de la Caixa. La CUP ha denunciat aquest fet al·legant que es va prometre a aquesta família un lloguer social al qual l’entitat bancària s’ha acabat negant i apostant ara pel desallotjament. 

  Fins i tot el síndic de greuges de la ciutat, Josep Rius, es mostra crític amb la gestió de les prioritats polítiques en relació amb l’atenció a les famílies amb necessitats d’habitatge a la ciutat. En una entrevista a Ràdio Capital, Rius reparteix la responsabilitat a tots els nivells de l’administració (Estat, Generalitat, Ajuntament) i recorda que els projectes de renovació de les ciutats són positius, però demana que es posi per davant l’atenció a les persones.

  Rius s’ha mostrat pessimista el respecte d’una solució a mig termini i posa com a exemple de dificultat, l’accés a la mesa d’emergència, a la qual no s’hi pot accedir fins que no s’hagi produït un judici i no s’hagi decretat el desnonament.
   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies