• Categories
 • Exposició de pintures de Rosa Torres a la Casa Irla

  06/07/2018
  El proper dissabte dia 7 de juliol a les 19 h la Casa Irla inaugura l’exposició de Rosa Torres Paisatges de mar i muntanya.
   
  Del 7 de juliol al 2 de setembre
  Paisatges de mar i muntanya

  Rosa Torres 
  El treball per sèries ha estat una constant en Rosa Torres des dels primers anys de la dècada dels setanta. Però les sèries no sempre han tingut un desenrotllament cronològic i lineal: amb el pas del temps pot descobrir en alguna sèrie antiga noves opcions pictòriques així com solucions diferents. 
  El seu mètode de treball consisteix en l’elecció prèvia d’un tema amb forta motivació estètica, realitzant a continuació nombrosos esquemes preparatoris de què van sorgint les distintes possibilitats de representació. En un estadi posterior, despreciant part de l’anterior treball, selecciona els esbossos amb major força compositiva. Repetint el mateix motiu les composicions es depuren. Simplifiquen i esquematitzen cada vegada més, utilitzant progressivament els mínims elements possibles, colors, línies… mantenint-se únicament l’essència de la representació.
  La clau del mètode consisteix a fer que la imatge siga cada vegada més subtil i rotunda, encara que mantenint la suficient capacitat de representació perquè l’espectador la identifiqui i participi de l’emoció que la va originar. Podria dir-se que el tema és el motiu pel qual Rosa Torres inicia el seu treball, l’excusa inicial, però que, finalment acaba imposant a cada obra la seua pròpia estructura i composició pictòrica al marge del tema, encara que conservant la seua essència originària. 
  Aquesta exposició comprèn dos d’aquestes sèries: Paisatges de mar i Paisatges de muntanya. La selecció d’aquests motius es deu en gran part al seu amic i galerista Joan Planellas de Tossa de Mar, prematurament difunt, que la va animar a captar i representar la bellesa que tanquen els racons de la seua volguda Costa Brava, molts dels quals es presenten en aquesta mostra. 
  L’obra de Rosa Torres ha sigut objecte de diversos estudis i assajos que figuren en la seua bibliografia.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies