• Categories
 • El sindicat CSIF denuncia contínues irregularitats laborals a la policia local

  09/07/2018
  El sindicat CSIF denuncia irregularitats laborals en la plantilla de la Policia Local

  La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques, denuncia que a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols es viuen contínues irregularitats.

  En concret, el sindicat va interposar diverses denúncies davant Inspecció de Treball per riscos psicosocials en l’Ajuntament, que a l’octubre de 2017 foren admesos per Inspecció, requerint l’Ajuntament, de forma immediata, a “prendre les mesures oportunes establertes en l’avaluació de riscos, l’elaboració d’un protocol de resolució de conflictes, la integració en els protocols de treballadors especialment sensibles i la vigilància de la salut després d’una baixa prolongada de l’estat psicològic dels treballadors”. Unes mesures que, a dia d’avui, i segons el Sindicat, no s’han aplicat, fent que la situació hagi empitjorat. 

  El CSIF també denuncia, en una nota de premsa, que des de setembre de 2015, l’Ajuntament té habilitats, amb caràcter transitori de les funcions assimilables, un sergent de la Policia Local com subinspector i un caporal com a sergent. Uns nomenaments que s’haurien d’haver revocat, ja que havien de ser efectius fins el reingrés d’un dels dos inspectors que hi havia i  que finalment va ser baixa per comissió de serveis. 

  Aquestes habilitacions es van fer atenent el conveni col·lectiu de l’Ajuntament ganxó, que estableix que “es podrà encomanar a un treballador l’exercici de funcions corresponents a una categoria superior, de manera temporal i rebent la diferència retributiva”, i també de la Llei de Coordinació de les Policies Locals de Catalunya que diu que “l’alcalde ha de designar, entre els membres de major graduació, la persona que ha de substituir al cap del cos en els casos d’absència d’aquest”; però el CSIF denuncia que aquest no és el cas de Sant Feliu, en què ja hi ha un inspector legalment nomenat, Josep Miñarro, que és el legítim cap de la Policia Local de Sant Feliu; i que per tant, no ho seria el sergent el qual l’Ajuntament vol posar com a cap quan ja hi ha un superior jeràrquic. A més, també asseguren que la plaça de subinspector no consta a la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament.

  El sindicat alerta que la cap de recursos humans de l’Ajuntament reconeix que no existeix cap decret d’habilitació del suposat sotsinspector i reconeix que el suposat nou sergent queda deshabilitat i que, per tant, hauria de retornar a la seva plaça de caporal,  però aquesta persona “a dia d’avui continua actuant i cobrant com sergent, tot i estar deshabilitat”.

  Segons el CSIF, tant la regidora de personal com el regidor de la Policia Local “no només han permès que aquesta situació heretada es mantingués, sinó que premien al presumpte sotsinspector amb la Prefectura de la Policia Local retirant a segona activitat l’únic inspector en funcions, el Sr. Miñarro, quan la segona activitat no està regulada ni es compleixen els requisits necessaris”. A més permet al sergent “premiat” portar els galons de sotsinspector, “quan no ha passat cap procés selectiu ni legalment pot portar aquests galons”. “Tot això provoca que el Cos de Policia Local de Sant Feliu estigui mal dirigit, amb ordres contradictòries i amb greus casos de riscos psicosocials”, alerta el sindicat policial.

  CSIF també denuncia l’alt interinatge dins l’Ajuntament i reclama una ampliació de la plantilla, ja que moltes vegades no arriben a cobrir els serveis mínims. “El nombre d’interins és desorbitat i desproporcionat respecte dels funcionaris de carrera, cosa que provoca que hi hagi patrulles formades només per interins als quals se’ls proporciona el material operatiu més obsolet”, segons declara Rafa Sánchez, president de CSIF Girona.

  CSIF exigeix a l’Ajuntament de Sant Feliu que prengui immediatament les mesures oportunes per solucionar aquests problemes i que es depurin les responsabilitats que procedeixin en dret.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies