• Categories
 • Dia Mundial de la Població: 11 de juliol de 2018

  11/07/2018
  El Dia Mundial de la Població va ser establert l’any 1989 pel Consell d’Administració del Programa de les Nacions Unides pel Desenvolupament amb la finalitat de fer prendre
  consciència sobre les problemàtiques demogràfiques, perquè dos anys abans el nostre planeta va arribar als cinc mil milions d’habitants.
  La celebració té per objecte principal donar a conèixer el dret de les persones a planificar la seva descendència, és a dir, la seva vida, dirigint la informació a aquells que tenen més dificultats. Parlem de joves i dones principalment.
  Quan es pot planificar la família, es millora la qualitat de vida i es redueix la pobresa al mateix temps que es millora la salut de les mares i els fills per arribar, finalment, a una
  millor equitat de gènere, reduint les morts maternes i augmentant l’expectativa de vida dels infants.
  Mes de 1.500 milions de persones de la població mundial tenen entre 10 i 25 anys i aquestes generacions d’adolescents i joves tenen el dret de gaudir d’una màxima qualitat de vida i allargar-la el més possible, millorant la seva pròpia salut, la dels seus fills i, conseqüentment, de la seva societat.
  Però la manca de recursos econòmics impedeix fer efectiu aquest dret, perquè la pobresa no permet accedir a tota la informació i els mitjans disponibles, i això comporta desigualtat social, discriminació de gènere, atur i deficiències en els sistemes de salut.
  Aquest dia persegueix revertir aquesta situació dirigint-se al joves, perquè aquests són el nostre futur conjunt, facilitant-los l’accés a la informació, a la salut, a la igualtat d’oportunitats per superar la pobresa, la discriminació i la violència.
  Com a societat hem d’aconseguir que els joves siguin hàbils per fer efectius els seus somnis, per pensar críticament i ser més lliures, promovent la seva salut, l’accés als sistemes de planificació, a la plena informació sexual i reproductiva, establint plans d’habitatge i treball i permetent-los aportar i participar en les decisions comunes, en definitiva, que puguin ser també líders.
  Invertir en el jovent, en els adolescents i, especialment, en els que trobem en posicions més desfavorides perquè creixin amb seguretat, saludablement i en societat, és invertir en el nostre propi futur, com a societat i com a persones. Repte que haurem d’assumir a les nostres ciutats i on les sindicatures locals ens hi volem comprometre.
   
   
  Josep Rius Graners
  Síndic municipal de Greuges

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies