• Categories
 • El varador del moll ganxó fa el seu darrer servei

  11/07/2018
  El varador finalment haurà de plegar veles (RÀDIO CAPITAL)

  El remuntador d’embarcacions va fer ahir el darrer servei, 113 anys després de la seva estrena, segons informa El Punt-Avui.  Així, desapareixerà la única rampa mecànica d’arrossegament per a embarcacions mitjanes de la Costa Brava, ja que només quedarà la de Sant Carles de la Ràpita, al Montsià. 

  El varador del port guixolenc, regentat per Pere Carré, nét del fundador homònim, va portar a mar ahir la seva darrera nau, justa abans de jubilar-se amb 71 anys. Els propietaris de les embarcacions ara hauran de trobar una alternativa per a les seves reparacions, que podria ser el servei de grua del port pesquer de Palamós o el del Club Nàutic de Sant Feliu, amb qui la confraria ganxona té un conveni per oferir tarifes més reduïdes.

  Carré té 17 dies per acabar de desmantellar i buidar les instal·lacions ja que la concessió de Costes, segons la llei del 1988, expira el 28 de juliol. De fet, Ports volia que continués fins trobar un nou concessionari, però el nou cànon estatal ha multiplicat per 10 el cost, i malgrat que amb la negociació s’havia rebaixat bastant, el servei, que ja era precari, s’ha tornat inviable.

  La infraestructura ha arribat al límit de la vida útil, ja que la crisi i la incertesa, unit a la renovació de la llei de Costes van desanimar Carré i altres socis a invertir-hi més. Ara pretenen almenys salvar les peces de museu de l’espai, que han estat posades a disposició del Museu de la Pesca de Palamós o el del Rat-Penat de Sant Feliu. D’altres, com el vell motor, se’ls quedarà Carré com a record. 

   
   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies