• Categories
 • Presentació dels nous gegants de la ciutat

  26/07/2018

  El dia 29 de juliol arriben a la nostra ciutat els nous gegants, rèplica dels anteriors, però construïts recentment amb materials més lleugers i moderns. En l’acte es farà el bateig i presentació dels nous gegants i es farà una trobada entre els antics i els nous.

  Aquest és el programa:

  • 10.00h Sortiran els VELLS gegants, acompanyats de les colles padrines (Caldes de Malavella i Calonge) des de l’Ajuntament. Aniran pels carrers Anselm Clavé i Sant Pere.
  • 10.00h A la mateixa hora, simultàniament sortiran des del Col.legi Gaziel els NOUS gegants, amb la Colla Gegantera Ganxona.
  • 10.30h Junts coincidiran al punt intermig, que serà la placeta de Sant Joan.
  • 10.45 Parlaments de les autoritats i representants de l’entitat, amb traspàs de poders entre els gegants vells i els nous. Seguirà una ballada de gegants i lliurament d’obsequis. Apadrinen la vetllada la Colla Gegantera de Calonge i la de Caldes de Malavella.
   D’aquí, en comitiva fins a l’Ajuntament, on els gegants vells ja quedaran exposats durant tota la Festa Major.

   També  es farà una nova trobada dels quatre gegants, els dos vells i els dos nous, el dia del Pregó, 31 de juliol, al vespre.

  Història dels Gegants de Sant Feliu

  Els gegants actuals tenen les següents dimensions: en Feliu pesa 54 kg i medeix 3.15m. L’Àngela pesa 52 kg i mesura 3.05m. Són dels més antics que hi ha en actiu. Faran 65 anys al 2019, és a dir, foren construïts l’any 1954.

  Es van realitzar en un taller de Saragossa, el qual va comprar els motllos al taller “Ingenio” de Barcelona. Van ser estrenats el 16 de juny del mateix any (1954), un dia de Corpus Christi.
  Els vestits originals van ser bordats al realç per la Sra. Cristina Oliu i Purrier, veïna de Sant Feliu, i van estrenar vestits nous el 1997.

  Des del 1954 fins al 1986, és a dir durant 32 anys, no tenien nom oficial. Van rebre els noms de Feliu i Àngela (prenent el nom dels patrons de la ciutat) en un acte de bateig popular, amb l’alcalde Josep Vicente com a mestre de cerimònies. Era un 27 de juliol de 1986. 

  Van ser testimonis del ‘bateig’ els gegants de les ciutats d’Aiguafreda, Canet de Mar, Castelló d’Empúries, Figueres, Sant Hilari Sacalm, Sant Just Desvern, Vic i els gegants del barri de Sants de Barcelona.

  Aquest 2018, una altra vegada, trenta-dos anys més tard des d’aquell bateig de juliol, en surt una nova rèplica. El nou gegant masculí té una alçada de 3,26m i la geganta 3,14m. Han estat construïts en la seva totalitat en un taller de Navata, Ventura & Hosta.
  Els primers esbossos dels vestits han estat dissenyats per Aina Periz, de 18 anys, veïna de Sant Feliu. Amb els colors dels vestits s’ha volgut representar una part de l’essència de Sant Feliu: el mar (la geganta) i el suro (el gegant).

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies