• Categories
 • Ports finalitza la urbanització del moll del Fortí

  30/07/2018
  Les escales que enllacen el Club Nàutic i el Salvament porten polèmica, ja que s'ha tocat patrimoni històric per construir-les (PREMSA GENCAT)
  El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Isidre Gavín, acompanyat de l’alcalde Carles Motas i el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, entre altres autoritats i directius, ha visitat aquest dilluns la urbanització del moll del Fortí.
   
  L’actuació duta a terme  pretén integrar millor el port amb el passeig i el turó dels Guíxols, així com preservar el patrimoni marítim i cultural de la instal·lació portuària.
   
  En aquest sentit, Isidre Gavín, ha remarcat que aquesta actuació ha comportat modernitzar tot l’àmbit, fer-lo més accessible i donar-li continuïtat amb el passeig marítim”; així, ha posat de relleu la “integració del port i la ciutat i la posada en valor els elements patrimonials”.
   
  El projecte, que compleix el que estableix el Pla Especial del port vigent i amb la modificació puntual feta de la zona del moll del Fortí, ha tingut un cost de 390.000 euros i un termini d’execució de sis mesos.
   
  Integració del port amb la ciutat
   
  La urbanització ha permès donar continuïtat al passeig marítim fins al moll del Fortí i obrir més la zona portuària a la ciutadania, amb la creació de noves zones de passeig i espais enjardinats. Així mateix, s’ha potenciat la connectivitat amb un itinerari per als vianants per accedir des del port al Museu del Salvament  Marítim, situat al turó dels Guíxols, una obra que ha generat polèmica.
   
  A l’esplanada del moll s’han col·locat paviments de diferents tipologies per distingir les zones de passeig dels vials de trànsit rodat. Amb la urbanització s’han incorporat zones enjardinades i l’espai s’ha dotat de mobiliari urbà. Pel que fa a serveis, s’han renovat les canalitzacions per instal·lar noves línies de subministrament d’aigua, electricitat, enllumenat i una xarxa d’hidrants. També s’ha renovat l’enllumenat públic del moll del Fortí amb tecnologia LED, un sistema que permet un 50% d’estalvi energètic. 
   
  Paral·lelament, s’ha treballat amb la mobilitat, els accessos i la connexió entre el port, el turó dels Guíxols i el Museu del Salvament Marítim. L’actuació ha ordenat els recorreguts del turó com a espais d’interès arqueològic, històric i paisatgístic per encaixar millor el museu amb el seu entorn i revitalitzar l’activitat de la zona. Per connectar les plataformes existents a les zones alta i baixa del turó, s’han creat espais terrassats i escales, creant així nous recorreguts per als vianants que milloren l’accessibilitat i la mobilitat des del port al turó dels Guíxols.
   
  L’ordenació feta ha preservat i potenciat el patrimoni històric del moll i la cultura marinera al moll del Fortí. Les dues Pilones que antigament utilitzaven els velers comercials com a punts d’amarratge s’han posat en valor. S’han emmarcat amb un paviment diferenciat i s’han dotat d’enllumenat per a monuments, quedant incorporades com a elements històrics dins del nou passeig. També s’ha incorporat al conjunt patrimonial un faristol informatiu amb la història d’aquestes Pilones. A més, l’antic moll i els murs històrics s’han preservat i s’han dotat d’enllumenat monumental i una zona enjardinada per separar els espais terrassats dels murs.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies