• Categories
 • L’Espai del Rellotge rep una cinquantena de peces més

  06/08/2018
  Els rellotges de paret, una de les modalitats presents en l'Espai del Rellotge de la Cambra (CCSFG)

  El fons total ja supera les 450 referències

  La col·lecció de l’Espai dels Rellotges de la Cambra de Comerç ganxona ha incrementat en una cinquantena d’aparells des que va arrencar la mostra, fa poc més de tres mesos. El responsable de l’exposició i l’inventari i manteniment del fons, el rellotger Enric Pla, destaca entre les novetats la donació d’un antic cronòmetre de marina del fabricant Morris Tobias –fundat el 1399–, construït cap a mitjans del segle XIX que és una peça “molt cobejada i singular”, segons Pla, ja que aquests aparells es destinaven a la navegació i estan dotats de sistemes de suspensió perquè el mecanisme romangui sempre en posició horitzontal, tot i el moviment de l’embarcació mentre es navega. A més, la caixa és de fusta de palissandre del Madagascar, un material molt rar i exclusiu.

  D’altres novetats són una variada col·lecció de rellotges de polsera que permetran traçar el recorregut des dels aparells amb maquinària mecànica cap a l’era electrònica, amb un Longines de diapasó del 1960 i altres models electrònics previs a la primera generació de rellotges de quars. Han estat cedits per Maria Rosa Roura, filla del rellotger i joier guixolenc Emili Roura, que ja havia posat moltes peces amb anterioritat a disposició de l’Associació Turística Guixolenca.
  Pla recorda que fins ara el fons ja voltava les 400 peces, de les quals 300 estan en exposició a la planta baixa de la Casa Patxot de Sant Feliu, seu de la Cambra. Però amb les noves incorporacions, que també abasten quatre rellotges clàssics de sobretaula, un de cucut d’aquesta modalitat i un altre de paret, cedits aquests darrers per Sergi Luque, la xifra total ja supera els 450 rellotges.

  La mostra obre al públic cada dia, entre setmana, de 9 a 13 h i de 18 a 20 h. I els dissabtes, diumenges i festius, l’horari es manté però pel matí obre a les 11 h. El preu de l’entrada s’ha fixat en cinc euros, però gratuït per a jubilats i menors de 10 anys. La Cambra i l’Associació Turística Guixolenca també han començat a repartir invitacions entre els comerços i establiments adherits a l’entitat, una de les primeres accions que es deriven del conveni de col·laboració en matèria turística que van subscriure el passat mes de juny. Entre els visitants, ja han rebut diversos grups –com ara el d’aficionats als rellotges de l’altre museu català, de Sant Feliu de Codines– i col·leccionistes i experts en la matèria.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies