• Categories
 • GdC demana la modificació del Pla Director del sistema urbanístic costaner

  27/08/2018
  La maqueta de l'Hotel Alàbriga (ELRIDAURA.COM)

  Guíxols des del Carrer -Entesa portarà al Ple municipal una moció on s’insta al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a redactar, tramitar i aprovar una modificació de l’actual Pla Director del Sistema Urbanístic Costaner.

  Aquest canvi proposa la desclassificació de sòls urbanitzables no desenvolupats i sòls urbans no consolidats i no executats en tot el litoral gironí, que en molts casos són uns planejaments heretats dels anys 70 i primers dels 80, obsolets en relació a la situació urbanística actual i la protecció del medi natural.

  Guíxols des del Carrer vol evitar així casos d’especulació urbanística en el territori, citant com a exemple el nou Hotel Alàbriga, una obra finalitzada “gràcies a una modificació del POUM feta a mida per permetre incrementar l’alçada màxima permesa”. Cal recordar que, malgrat que l’obra es va aturar diverses vegades, es va permetre la construcció d’una piscina en una zona de servitud de pas, i que segons el partit d’esquerra “es mostra com un edifici de volumetria excessiva a primera línia de mar i com un exemple del boom constructiu que s’apodera de la Costa Brava”.

  D’aquesta manera, la formació dels comuns comparteix la preocupació mostrada per la plataforma SOS Costa Brava pel risc que suposa l’execució de tots els projectes urbanístics que avui estan aprovats o en tràmits de ser-ho.

  Tot això mentre la Diputació de Girona i 70 municipis del litoral gironí, entre ells Sant Feliu de Guíxols, promouen la declaració de la Costa Brava com a espai de Reserva de la Biosfera.

  “Qui sap si aquesta serà l’última oportunitat per impulsar mesures efectives de preservació en tot el litoral gironí”, acaben dient des de GdC. 

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies