• Categories
 • Paquet de mesures per fomentar el dret d’accés a l’habitatge a Sant Feliu

  30/08/2018

  Sant Feliu de Guíxols pateix, com la majoria de ciutats catalanes, una nova bombolla immobiliària que fa que els preus, tant de compra com de lloguer, hagin entrat en una
  nova espiral alcista, arribant als nivells de 2007 (abans de l’esclat de la crisi). Tot plegat fa que tinguem persones i famílies que no poden cobrir una necessitat tan bàsica com és l’habitatge. En casos extrems la ciutat pateix desnonaments, i encara que és cert que l’Ajuntament està intervenint de manera activa en aquells que passen pels serveis socials, també és cert que n’hi ha d’altres sense detectar. Sense parlar dels “desnonaments invisibles”, aquells en els que les persones arrendatàries han d’abandonar el seu habitatge sense un procediment formal de desnonament, simplement perquè que no poden pagar l’increment dels lloguers transcorreguts els tres anys de termini mínim de duració dels contractes.
  Per tot plegat, GdC-Entesa defensarà en el proper Ple municipal un paquet de mesures encaminades a reforçar les polítiques d’habitatge:
  -Instar al govern de l’Estat espanyol i als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats a modificar la Llei d’Arrendament Urbà (LAU) tornant als contractes d’un mínim igual o superior 5 anys, en lloc dels 3 actuals, i obligant als grans tenidors a que prorroguin per altres 5 anys els contractes quan els inquilins hagin complert amb les seves obligacions.
  -Que es doti a la Generalitat de Catalunya d’eines jurídiques per declarar àrees urbanes on es pugui regular el lloguer, delegant competències als ajuntaments. Sant Feliu de Guíxols, com a conseqüència de l’alça dels pisos turístics, pateix una manca de lloguer privat, i alhora, una pujada constant dels preus.
  -Que es facin les modificacions adients en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i en les Ordenances Municipals per tal d’establir l’obligació de destinar el 30% del sostre superior a 600 m2 dels edificis de nova construcció, o sotmesos a rehabilitació integral, a habitatges de protecció oficial en règim de lloguer. Després l’Ajuntament, a través del dret de tempteig i de retracte, els adquiriria per destinar-los a un parc públic de lloguer social de gestió municipal.
  -Finalment posar en marxa els mecanismes adients per reactivar els articles de la Llei 4/2016, de mesures de protecció del dret a l’habitatge de les famílies en risc d’exclusió
  residencial, i que el Tribunal Constitucional n’ha aixecat la suspensió. Concretament a l’expropiació d’ús dels habitatges buits (article 15) i a l’expropiació de l’ús per 3 anys
  dels habitatges de les famílies excloses que signen dacions en pagament (article 17).

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies