• Categories
 • Un niu de vespa asiàtica alarma els veïns de la part alta del barri de Tueda

  01/09/2018
  El niu de vespa asiàtica, sota el teulat d'un habitatge del carrer Santander (Foto: E.A./EL PUNT-AVUI)

  Diversos veïns de la zona propera a l’Avinguda Europa i el carrer Oviedo fa dies que s’han mobilitzat per aconseguir la retirada d’un niu de vespa asiàtica que hi ha sota el teulat d’un habitatge del carrer Santander.

  Segons informa El Punt-Avui, després que des de les primeres trucades a l’Ajuntament, a meitat de mes, el vesper encara continués a lloc, han redoblat les queixes pel risc afegit que suposa el niu, a prop d’una zona de jocs infantils.

  L’àrea de Medi Ambient del consistori va tornar a intentar contactar amb els propietaris, russos i no empadronats al municipi, ja que caldria el seu consentiment per accedir a l’interior de la propietat i retirar un niu que afecta l’espai públic.

  Des del consistori aquest mes s’ha recordat el protocol a seguir, que inclou alertar de la presència de nius per concertar-ne la inspecció. Posteriorment, si es tracta de Vespa velutina, nom científic de l’asiàtica, invasora, es procedeix a retirar-lo d’espais públics, tot i que en propietats privades sense afectació pública dependria dels titulars. Pel que fa a les abelles, estan protegides, i les vespes convencionals es miren de respectar si no és imprescindible eliminar-les.

   
   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies