• Categories
 • CICLOTURISME: La Cabana del Pi de Melis

  05/09/2018
  Volta matinal per l’Ardenya més propera amb l’objectiu de descobrir la cabana del Pi Melis a la capçalera de la Riera de les Comes. Per la pista de can Dalmau arribem a l’ermita de Sant Baldiri des d’on anirem en direcció a Sant Benet i el camí de les Sorres. Aquí hem d’agafar de baixada el corriol del passallís senyalitzat amb marques grogues; una mica abans d’arribar a una gran roquissar (mirador de les Comes) una fita amb pedres ens indica el camí mig emboscat que a peu ens conduirà fins a la cabana.
  L’indret, a tocar de la Riera de les Comes, és ombrívol i feréstec amb abundants exemplars de grèvol. La cabana -encara ben conservada -és de fusta i altres materials com lones i uralita. A l’interior hi trobarem una petita llar de foc, una taula i bancs. Fou construïda fa anys per l’Albert Gironès,autèntic pioner en la coneixença i promoció d’aquestes
  muntanyes.
  A prop hi ha la font del Pi Melis ben endreçada però eixuta probablement a causa de l’escassetat de pluges.
  La sensació que tenim és de trobar-nos en un lloc llunyà i exòtic; una autèntic cabana del Tio Tom a pam i toc de casa; un lloc i un patrimoni que val la pena conèixer però sobretot respectar i conservar.
   
  Colla Bujonis

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies