• Categories
 • Festa al Tinglado pels dos joves ganxons que volen fer la volta al món en veler

  06/09/2018
  L'alcalde de la ciutat no va desaprofitar l'oportunitat de fer-se una foto amb els dos joves aventurers (Foto:EL PUNT-AVUI)

  Oriol Ferrer i Òscar Soler, dos joves de 25 anys arrelats a la ciutat, emprendran a l’octubre una travessa per completar la volta al món amb el veler El Guíxols, que es podrà seguir per les xarxes socials i promocionarà el municipi i la Costa Brava arreu on vagin.

  Els navegants acumulen una llarga experiència a vela i fan de monitors i entrenadors de regatistes del Club Nàutic Sant Feliu, entitat on van aprendre a navegar i que ara se sent orgullosa dels seus dos joves aventurers, als quals han facilitat suport logístic per al manteniment de l’embarcació abans d’emprendre la ruta, segons reportatge a El Punt Avui.

  A falta d’un mes per a la data de sortida (diumenge 7 d’octubre al migdia del port guixolenc), encara els queda feina per enllestir els preparatius i algunes revisions dels mecanismes de la barca. La data de retorn és incerta, però preveuen invertir-hi entre tres i quatre anys.

  Soler i Ferrer expliquen al diari gironí que la realització del viatge va decidir-se fa un any, i que sempre s’han anat marcant reptes a batre,  alguns de senzills com ara tota una nit navegant i d’altres de més atrevits com una proposta de travessar per primer cop l’Atlàntic el 2015.  Han aprofitat els darrers mesos per treballar fort i estalviar un cop finalitzades  les respectives etapes universitàries que han permès deixar encarat el futur professional quan s’acabi aquesta aventura. 

  Segons el reportatge d’El Punt-Avui,  un cop decidit el repte i el pressupost el primer pas va ser trobar l’embarcació adient, un vell veler de 1977, 12 metres d’eslora i doble vela; que van poder aconseguir després de mesos buscant i havent d’anar a Castelló a buscar-lo per traslladar-lo a Sant Feliu.

  L’altre repte de l’aventura és utilitzar el motor el mínim possible per estalviar emissions i combustible; per això han preparat  un aerogenerador i plaques solars per carregar les bateries en cas d’emergència o per poder cuinar i utilitzar tot l’equipament electrònic.

  Pel que fa a la formació, han aprofundit en primers auxilis i infermeria i s’han espavilat amb la mecànica. Han conviscut un any i mig junts per assegurar-se que el dia a dia sols enmig de mar funcionarà.

  Les etapes més crítiques seran la travessa de l’Atlàntic aquesta tardor, entre Cap Verd i la Martinica o les Antilles franceses –uns 20 dies– i, posteriorment, la primavera de 2019, el Pacífic, superat el canal de Panamà, les Galápagos i fins a la Polinèsia –cinc setmanes més– cap a Nova Zelanda.  Hauran d’intentar esquivar les temporades crítiques d’huracans i tifons. Pel camí, allargaran estades per conèixer altres cultures i treballar per mantenir una aventura que no fa gaire gràcia a les famílies. 

  Per tot això compten amb diversos patrocinis, entre ells el propi Club Nàutic, l’Ajuntament i el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona. I dissabte, en una festa que durarà tota la tarda a El Tinglado i oberta al públic, explicaran tots els detalls de l’aventura i miraran de recollir fons amb la venda de begudes i samarretes.

   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies