• Categories
 • Les escombraries, al límit, amb la ciutat més bruta que mai

  09/09/2018

  Les dades oficials de l’Agència de Residus de Catalunya en relació a l’any 2017 no podien ser més descoratjadores per a Sant Feliu de Guíxols. La ciutat ha generat més residus (675 kg/ per habitant) que l’any anterior,661 kg i, el que és més preocupant, ha reciclat menys, passant d’una taxa del 46,52% en recollida selectiva bruta a una del 46,31%. Aquestes dades representen el pitjor resultat des de l’any 2014 i un retrocés en general en els cànons de qualitat de la ciutat.

  A tot això, com ja ha denunciat repetidament Guíxols des del Carrer-Entesa, la formació dels comuns al municipi, s’ha d’afegir a una deixalleria infrautilitzada i un servei de neteja viària deficient, conseqüència d’un contracte d’escombraries obsolet i caducat ja fa dos anys. El resultat final és una ciutat més bruta que mai. La ciutadania i els visitants han fet una pila de queixes en aquest sentit durant tot l’estiu.

  GdC-E defensa que només amb un nou contracte que comporti  un canvi en l’organització del servei i una progressiva adopció del sistema porta a porta, serà possible reconduir i millorar la situació.  Cal tenir present que Sant Feliu de Guíxols porta anys estancat en aquests percentatges de recollida selectiva (al voltant del 45%) i de generació de residus (al voltant del 1,80 kg/hab/dia), tots dos molt lluny dels estàndards que són recomanables i serien desitjables (55% i 1,20 kg/hab/dia).

  Per altra banda, GdC-E recorda que l’actual contracte de les escombraries és de l’any 2008 i que venç, en la seva segona pròrroga, aquest proper 30 de setembre. Segons el propi plec de condicions, en cap cas la durada total del mateix, pròrrogues incloses, podrà excedir dels 10 anys. Per tant, ens preguntem com ho farà el govern local a partir d’octubre. Aquesta era una de les preguntes que el nostre regidor tenia registrada per ser contestada en l’últim Ple, però la celeritat del govern en finalitzar els plens a mitja nit va impedir poder arribar al punt de Precs i Preguntes. GdC-E ha insistit una i altra vegada en aquesta qüestió en els últims anys sense obtenir altra resposta que el nou plec de condicions del contracte “s’està estudiant”.

   

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies