• Categories
 • Les normes estan per complir-les?

  15/09/2018
  Les obres de la plaça Alabric són un altre exemple de què les presses electorals no són bones conselleres a l’hora de gestionar la “res publica” (allò que és públic). No posem en dubte la necessitat de dignificar la zona i mirar de fer aflorar zones verdes i zones d’aparcament, però hi ha maneres i maneres de fer-ho.
  Primer de tot, es va prometre als veïns que abans de començar les obres s’hauria enderrocat la fàbrica de l’Agglotap per fer una zona d’aparcaments que substituiria els que es perdrien amb les obres de la plaça, doncs d’això, res de res. No solament no hi ha aparcament sinó que les obres es van haver de retardar perquè ningú va preveure que allà hi podia haver nius d’aus protegides i també alguna altra plaga que en el moment de l’enderroc es podia escampar, a part que també s’havien de treure els fils elèctrics de la façana i això requereix temps.
  Els veïns han estat patint durant tot l’estiu la fressa de les obres, perquè en aquest cas la normativa que regeix les obres a la temporada estival aquí no es van aplicar, però sí que es van aplicar a ciutadans que feien obres a casa seva. Com també ho pateixen els residents de l’Asil. Tots som iguals davant la llei, però n’hi ha que són més iguals que d’altres.
  L’Ajuntament, doncs, se salta la seva normativa, igual que va fer quan va descatalogar els oms de Rius i Calvet per tallar-los.
  Ens han arribat comentaris dels veïns dient-nos que no es va ruixar amb aigua l’enderroc per evitar aixecar massa pols i que quan es van descobrir els teulats d’Uralita no es va
  avisar els veïns perquè, com a mínim, tanquessin finestres. Tirar aigua mentre s’enderroca un edifici és obligatori per evitar aixecar pols i evitar també tant les molèsties als veïns, com l’agreujament de malalties respiratòries (recordem que l’Agglotap està molt a prop de la residència geriàtrica). Pel que fa a la Uralita també s’han de seguir uns protocols marcats per llei, ja que la pols d’amiant que desprèn és molt perjudicial per a la salut. Però ja hem vist que les ordenances i normatives estan per saltar-se-les, sobretot a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.
  Estem presenciant últimament l’execució d’obres faraòniques pagades pels ciutadans i ciutadanes, quan alguna d’elles haurien de ser assumides per ports de la Generalitat (Rius
  i Calvet, per exemple), que han tingut conseqüències nefastes pel patrimoni. També a l’Asil s’han enderrocat parts catalogades.
  Tampoc sembla que els preocupin les persones, ja que aquest gran dispendi econòmic ha deixat al tinter el gran projecte estrella del programa de Tots per Sant Feliu, l’ampliació de
  l’Asil. No havien dit que era una obra prioritària? Què els ha fet canviar d’opinió? Potser les obres que s’estan fent tenen més de propaganda electoral que d’utilitat pública? De què
  serveix tenir un gran parc central si les famílies no poden accedir a la residència de gent gran per falta de places?
  Les famílies que les necessiten (no creiem que ningú ingressi a un ésser estimat a una residència si no és estrictament necessari), veuran un gran parc, que pot quedar molt bonic,
  tot i que tampoc entenem la necessitat de posar grades de formigó per tot arreu, però que no ajudarà en absolut a millorar la vida dels seus estimats.
  Estan perdent l’oportunitat de fer un Sant Feliu més humà i perquè no, més modern sense perdre aquesta essència ganxona, que ens ha fet una ciutat singular en la qual molts
  s’emmirallaven, potser haurien de deixar de mirar-se el melic i escoltar les veus que els estan dient des d’entitats i moviments ciutadans. Modernitzar no vol dir destruir tot el que és
  antic, vol dir integrar tot el patrimoni dins els projectes de futur perquè tots en puguin gaudir.
  Ens poden dir què té de singular el formigó? El que sí que era singular, eren els murs de l’Asil, els balcons de la barana de mar, l’estany de la Pepita, el Fortim o les restes arqueològiques de la plaça de l’Abadia.
  Tot plegat molt trist.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies