• Categories
 • L’Ajuntament treurà l’amiant de la nau abandonada del carrer del Sol

  22/09/2018

  El govern de la ciutat aprovarà aviat la posada a subhasta d’un contracte, per un valor aproximat de 26.000 euros, per tal que es netegin les restes de fibrociment i uralita d’una nau situada entre els carrers del Sol,  de la Creu i de Santa Magdalena que pertany a una promotora en fallida.

  Segons informa El Punt-Avui, l’actuació la farà de forma subsidiària l’Ajuntament, després que els diversos requeriments a la propietària, l’empresa Ebresur Promociones SA, van quedar desatesos. La preocupació dels veïns pel fibrociment i els riscos sanitaris va recaure en una queixa al Síndic de Greuges de Catalunya, que va instar al març el consistori a prendre mesures per retirar les restes.

  Al cap de dos mesos, l’Ajuntament va encarregar un estudi de les feines a fer a una empresa especialitzada i va exposar als veïns aquesta solució,  amb l’habilitació d’una partida econòmica aprovada a l’agost i l’encàrrec dels treballs per abans que acabi l’any. 

  Alguns tècnics del consistori asseguraven a El Punt-Avui que ja s’havien emprès mesures preventives, com ara tapiar les obertures de la nau, i que dins s’hi han trobat encara restes de quan s’hi exercia activitat de magatzem per a la construcció, amb tubs i dipòsits encara en bon estat. Segons la normativa, encara que no es sobrepassen els riscos de perillositat, caldrà la retirada de totes les restes. 

  El cost dels treballs s’inscriuraà al registre de la propietat, i així quan hi hagi una compravenda el consistori recuperarà els diners.

  D’altra banda, el municipi explora l’opció d’enderrocar tota la nau i que el solar es destini provisionalment a aparcament, com va passar amb una finca annexa,  tenint en compte que la zona del Barri del Puig i aquella part de l’Eixample va molt mancat d’aparcament. 

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies