• Categories
 • GdC estudia accions legals pel nou contracte d’escombraries

  28/09/2018

  GdC hi veu una certa mala praxis en aquest nou contracte i ja ha anunciat que portarà el cas a consulta legal, sense descartar prendre les accions que s’en derivin.

  En el Ple municipal celebrat ahir al vespre, el govern de la ciutat (TSF-ERC-PSC) va defensar l’ampliació del contracte actual de les escombraries, tot i haver-se esgotat els dos anys màxims de pròrroga; la resta de grups s’hi va oposar.

  Per GdC, es tracta d’una “molt mala decisió” pel fet que “la ciutat continuarà com fins ara” en matèria de reciclatge. La formació es basa en els índexs de l’Agència Catalana de Residus que demostren que la ciutat genera més residus que la mitjana,  recicla per sota del nivell desitjat i presenta “un estat de brutícia com feia anys que no es veia”.

  GdC recorda que aquesta ampliació contractual “no aborda cap dels molts problemes greus que avui té la ciutat”, citant com a exemples “l’excès de la fracció de rebuig,  la gestió dels voluminosos o la mala funcionalitat de la deixalleria”, un fet que, segons el regidor de la formació Jordi Lloveras “és la prova evident de la falta de projecte, capacitat i coratge del govern municipal per abordar el repte més important que tenia per endavant en tota la legislatura”. “Aquest, i no altres, hauria d’haver estat un projecte estratègic de ciutat, però no ho ha estat”, reclamà, alhora que manifestava  no entendre “que en dos anys encara no s’hagi iniciat el procediment d’adjudicació del nou contracte” i afirmant que, en tot plegat, hi veu una certa mala praxis, i per això, ha anunciat que el grup portarà el cas a consulta legal sense descartar emprendre les accions que se’n derivin.

  Altres punts d’interès del Ple

  Un dels punts d’interès del Ple foren les decisions al voltant dels tres dictamens de la Comissió del Nomenclàtor: donar nom al Parc de la Llibertat, La Rambla i Plaça 1 d’octubre de 2017, que van tirar endavant. El primer és una plaça situada davant del Sot dels Canyers i que mai havia tingut nom; el segon cas desvincula el nom d’Antoni Vidal del de La Rambla. El tercer fa honor és la reivindicació popular de la jornada de l’U d’Octubre de 2017, que s’ha donat a la Plaça del Mercat, en detriment de la Rambla, donat que a la Comissió de Nomenclàtor va votar favorablement tan sols 2 membres, per 5 que ho van fer a la Plaça del Mercat. Els CDR havien agafat un miler de signatures a favor de donar el nom U d’Octubre a la Rambla, però això no fou suficient. 

  Finalment, la moció de GDC sobre el treball digne i la situació de les treballadores de la llar va quedar pendent fins al proper Ple ja que el govern fa finalitzar els plens a les dotze de la nit i no es va poder arribar a tots els punts de l’ordre del dia.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies