• Categories
 • CICLOTURISME: Vall Fosca i el Pla de la Cort

  03/10/2018

  Sortida molt completa en dues jornades per la Vall Fosca i el Pla de la Cort, tot fent nit a l’acollidor alberg de la Torre de Cabdella.

  El primer dia pedalem fins a Espui i enfilem la llarga pista en direcció a la vall de Filià fins arribar a les instal·lacions de la fallida estació d’esquí, sempre sota la presència de l’imponent cim del Montsent de Pallars. Anirem trobant nombrosos caps de bestiar que pasturen per aquests lloms herbats; a peu travessem el Port de Filià (2400 metres) i accedim a la poc coneguda i bellíssima vall de Manyanet, una de les escasses valls encara verges del Pirineu, vigilada per la elegant silueta de la Pica de Cerví.

  Un gran descens de prop de 20 km ens conduirà al poble de les Esglésies; encara ens resta l’ascens a l’exigent coll Permir per anar a trobar el bonic sender del Pont del Diable que ens portarà fins a Senterada, on haurem deixat per força un cotxe de suport.

  El segon dia per la pista de Puigcerver, per sobre de Senterada, pugem cap a l’estany de Montcortès, envoltat de prats i canyissars, un lloc idíl·lic on, si el temps ho permet, val la pena fer-hi una remullada. La ruta continua en direcció al poblet abandonat de Montsor, un altre indret amb una màgia especial i unes grans panoràmiques sobre Collegats i el Pantà de Sant Antoni; pel camí vell de ferradura, d’una gran bellesa i espectacularitat però molt tècnic i amb trams poc o gens ciclables, baixarem fins a la Pobla de Segur; seguint la carretera vella arribarem finalment a Senterada. Comprovem la transició entre el Pirineu i pre-Pirineu amb paisatges únics d’alta muntanya que es barregen amb indrets espectaculars aspres i abruptes; llacs, pantans, prats, rius, cims emblemàtics, valls encaixonades, poblets endreçats al fons i d’altres d’arrapats a mitja muntanya que lluiten ​per a sobreviure i confirmar in situ les traces devastadores del despoblament i de pobles abandonats (La Bastida de Bellera, Montsor…) fan d’aquests exigents itineraris un compendi de geografia natural i humana que ens proporcionen una grandiosa ruta de cicloturisme.

  Colla Bujonis

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies