• Categories
 • Presentació del nou llibre del ganxó Pere Sala i Martí a la Casa Irla

  03/10/2018

  El proper dissabte 6 d’octubre, a les 19h, a la Casa Irla tindrà lloc la presentació del llibre “Lo sublime contemporáneo. Paisaje de la perplejidad” del ganxó Pere Sala i Martí.

  Hi intervindran Ignasi Aragay, director adjunt del diari Ara; Rosa Cerarols, professora d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra; Xavier Duran, comunicador científic; Francesc Muñoz, director de la col·lecció “Palabra y Paisaje” de l’editorial Àmbit; i l’autor del llibre Pere Sala i Martí.


  “Lo sublime contemporáneo. Paisaje de la perplejidad”

  La contemplació de paisatges salvatges ens provoca sovint gran atracció i plaer, sentint-nos completament superats per la seva bellesa o amplitud. Alguns pensadors, poetes i artistes romàntics dels segles XVIII i XIX van aprendre a valorar aquest sentiment d’insignificança, aquesta fascinant atracció de l’abisme, d’allò desconegut i no civilitzat que, en conjunt, van anomenar-ho «sublim». En l’actualitat, altres signes i escenaris han substituït als que existien abans, tot provocant experiències diferents de les del passat. La contemporaneïtat ha creat nous paisatges capaços de generar sensacions contradictòries, de grandiositat, de sorpresa o d’eufòria, sovint difícils d’entendre, però no per això menys seductores. Són paisatges que sobtadament ens inquieten i ens resulten estranys, però que també ens atrapen i captiven. Aquest llibre ens convida a explorar els paisatges sublims del nostre temps, que emergeixen en el segle XXI com un nou referent paisatgístic. 

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies