• Categories
 • Emotiu homenatge als Brigadistes Internacionals als cementiri de la ciutat

  08/10/2018

  Sant Feliu de Guíxols i els municipis de la Vall d’Aro van homenatjar els set brigadistes internacionals enterrats al cementiri guixolenc, on reposa també la infermera Magdalena Girth, de l’hospital de brigadistes de S’Agaró. L’acte es va fer ahir diumenge 7 d’octubre malgrat algunes gotes de pluja puntuals que van obligar a fer canvis en l’estructura de l’activitat.

  L’homenatge va reunir paraula, música, simbolisme i record. Els set brigadistes combatents van morir joves, entre els anys 1938 i el 1939, fa 80 anys, tots ells a l’hospital militar Clínica núm. 4 instal·lat a S’Agaró. Al cementiri guixolenc hi ha enterrats 4 francesos, un canadenc, un italià i un polonès, junt amb la infermera, de la qual no es coneix la nacionalitat.

  L’acte va començar amb unes paraules de Patrick Diaz, de l’associació d’excombatents de França ACER-AVER. Va seguir la directora general de Memòria Democràtica Carme Garcia  i va acabar la part de parlaments  l’alcalde de la ciutat, Carles Motas.

  Passats els parlaments, la comitiva va visitar les tombes de la infermera Magdalena Girth i de la resta de brigadistes:  Jaroslaw Feledi, polonès; Carlo Bossi, italià; Kelvin Duan, nord-americà; i els francesos Georges Alfred Dallongeville, Maurice Lessentier, Juan Gasco Vincent i Paul Fagard. Diferents representats públics van fer l’ofrena en primer lloc, i després ho van fer els presents que ho van desitjar, dipositant clavells.

  L’acte d’aquest diumenge, així com la resta dels que encara han de realitzar-se des d’ara fins a final d’any, són impulsats per l’Institut d’Estudis del Baix Empordà, el Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols i els Ajuntaments de les tres localitats de la Vall d’Aro: Sant Feliu, Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina.

  Les músiques que va interpretar l’Orquestra de Cambra de Sant Feliu van emmarcar la celebració, com l’Himne de Riego, la Internacional, Els Segadors o The Valley of Jarama.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies