• Categories
 • Alerta INUNCAT per les fortes pluges previstes fins dilluns al matí

  14/10/2018
  • Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT per les pluges previstes a partir d’aquest vespre i fins demà al matí sobretot a tot el litoral i prelitoral català.
  • El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu precipitacions importants que entraran a última hora de la tarda de diumenge i aniran escombrant Catalunya fins a sortir per Girona al final de l’episodi.   
  • Les pluges podran ser localment d’alta intensitat i generar nombroses incidències a les zones urbanes de tot el litoral i prelitoral podent superar els 40 litres en 30 minuts a molts punts.
  • L’episodi de pluges, que s’allargarà durant tota la nit, podrà deixar acumulacions d’aigua importants que produeixin afectacions a zones urbanes, amb acumulacions d’aigua a carrers i també a baixos, garatges i soterranis.
  • També es pot produir la crescuda sobtades dels rius i rieres, especialment al litoral, amb la possibilitat d’afectacions a l’entorn.  
  • Les pluges aniran acompanyades de fort vent al litoral i prelitoral fet que pot incrementar les incidències. Es recomana evitar romandre a l’exterior si les ratxes són fortes.  
  • Cal evitar romandre a prop de lleres, rius i guals i així com travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.
  • No deixeu els cotxes aparcats en zones inundables o torrents secs.
  • Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques.
  • Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.
  • Qui condueixi de matinada ha d’evitar vies secundàries, especialment si són a prop de rius, rieres i zones inundables.   A més, caldrà extremar les precaucions al volant, ja que demà al matí les pluges coincidiran amb la mobilitat pròpia d’un matí laborable i es podrien donar incidències en la circulació amb inundacions a carrers i carreteres del litoral.  
  • En els àmbits urbans les precipitacions poden provocar inundacions en baixos i soterranis. En aquests casos, cal que prevegeu mesures de protecció.     Trobareu tots els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant fortes pluges a interior.gencat.cat/inundacions i davant tempestes ainterior.gencat.cat/tempestes.  
  • En cas de conduicció amb pluja, el Servei Català de Trànsit recomana:  
  • Augment de la distància de seguretat.
  • Reducció de la velocitat.
  • En cas d’ aiguaplaning: no s’ha de frenar ni accelerar, el millor remei és moderar la velocitat.
  • Sense frens ABS, frenar amb suavitat i amb frens ABS, frenar amb decisió.
  • Comprovar durant la marxa si els frens responen i al mateix temps eixuguem la humitat que puguin i tenir i recuperem la seva eficàcia.
  • En cas de pluja torrencial: cal estacionar amb un lloc segur i mantenir encesos els llums.
  • No travesseu zones inundades.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies