• Categories
 • El gran germà arriba a Sant Feliu

  16/10/2018

  Aquest mes han entrat en funcionament les càmeres de control de trànsit i de seguretat a la nostra ciutat. Aquesta eina ajudarà moltíssim els nostres agents de la Policia Local a fer la seva feina, com s’ha comprovat a d’altres municipis on ja fa temps que hi són instal·lades. Però aquesta instal·lació ens ha generat uns dubtes, sobre la gestió de les dades que generin aquestes imatges. La nova llei de protecció de dades, molt més restrictiva que l’anterior, fa que s’hagi de ser molt curós amb la informació que aquestes càmeres generin, i tampoc pot ser qualsevol persona qui controli aquestes càmeres. Esperem que l’Ajuntament hagi tingut en compte totes les normes de la llei de protecció de dades, tant pel que fa als ciutadans com pel que fa al agents. Als ciutadans, perquè han de saber en tot moment que poden ser gravats, on van aquestes gravacions o quin és el destí de les dades que generin aquestes càmeres; i als agents, perquè han d’estar protegits de possibles reclamacions i per tant han d’estar degudament informats de quin són els usos que es poden fer d’aquestes càmeres i qui pot controlar-les. Recordem que els ciutadans tenen el dret a accés a les seves dades, a rectificar-les si fos necessari, i a sol·licitar la cancel·lació i oblit de les seves dades, això són els drets A.R.C.O (Accés, Rectificació, Cancelació i Oposició). I per altra banda, els qui estiguin a càrrec de les càmeres i els delegats de protecció de dades, ja han obtingut la titulació que requereix el RGPD (Reglament General de Protecció de Dades), a fi de garantir la integritat i confidencialitat dels arxius? Han tingut en compte que no es pot designar com a delegat de protecció de dades a una persona que, alhora, tingui tasques que impliquin participar en el procés de presa de decisió sobre els tractaments o la seva implementació?

  Esperem que aquestes càmeres puguin ajudar a arreglar els greus problemes de seguretat ciutadana que es donen a alguns carrers de la ciutat, com el de Sant Pere. En aquest carrer els aldarulls són constants, havent de trucar repetidament tant a policia local com als mossos. Els caps de setmana es troben amb el carrer ben brut i amb una olor inaguantable d’orina. Aquesta situació fa molt temps que dura, potser una càmera de vigilància que no només captés matrícules sinó que també vigilés la zona ajudaria a què la qualitat de vida dels veïns millorés notablement.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies