• Categories
 • CICLOTURISME: Puig Palet i la Cova del Ronquillo

  24/10/2018

  Itinerari còmode d’una trentena de quilòmetres, ideal per una matinal.

  Per Platja d’Aro accedim al coll de Fenals i seguim pujant fins a Sant Marc tot endinsant-nos per les urbanitzacions del Mas Ros i del Mas Pallí. Travessem  la variant per un pas inferior i per una pista de terra acabem de pujar al puig Palet; es tracta d’un cim modest de 145 metres però que ens ofereix a vista d’ocell una excel·lent panoràmica de la badia de Palamós amb l’esquitx de les Formigues al fons i del Pla de Calonge a recer del muntanyam de les Gavarres.

  Reculem dos-cents metres per anar a trobar la cova del Ronquillo, una cavitat que, com una immensa boca, s’obre sota un gran bloc granític; la cova té 2,10 metres amplada i 3,20 de fondària i el sostre presenta unes curioses formes alveolars; per les excavacions fetes se sap que va ser aprofitada d’abrigall en època neolítica i com a lloc de sepultures. A pocs metres s’amunteguen grans blocs de pedra formant el Puig Ronquillo, que ens torna a oferir unes vistes formidables sobre Sant Antoni i Palamós.

  De baixada cap al mas Eugeni, envoltat de vinyes i oliveres, arribem a la carretera de la costa per iniciar la tornada cap a Sant Feliu.

  Haurem pedalat descobrint alguns espais entre Platja d’Aro i Calonge, alguns fortament urbanitzats però d’altres no gaire coneguts, com la mateixa cova del Ronquillo i el mirador del Puig Palet, que ens permeten  descobrir  una nova perspectiva del perfil i la llum de la badia de Palamós.

  Colla Bujonis

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies