• Categories
 • Sant Feliu estrena el servei local d’Atenció Integral Local per a les persones LGBTI

  29/10/2018

  El divendres 26 d’octubre es va estrenar oficialment el nou Servei d’Atenció Integral Local per a les persones LGBTI que pretén garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals previstos per Llei. 
  Aquesta nova funcionalitat estarà operativa tots els dimecres al matí al Centre Cívic de Vilartagues, en les mateixes dependències del Servei d’Atenció a les Dones.

  Un tècnic especialitzat es farà càrrec d’aquest servei d’orientació, una gestió que portava treballant des de fa temps la regidora d’Acció Social,  Laura Serrano i que és possible gràcies a un acord entre Generalitat i Ajuntament. Aquest servei també  vol ajudar a dur a terme polítiques públiques per prevenir, sensibilitzar i fer efectiu el dret de les persones LGBTI.

  La Directora general d’Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, va expressar la satisfacció per la posada en marxa: “estem parlant de drets fonamentals. tothom s’hi pot adreçar, fer consulta, aclarir temes que l’afectin o buscar assessorament, …”

  Tant l’alcalde, Carles Motas, com la regidora social Laura Serrano van expressar que “es portava molt temps rere la creació d’aquest servei necessari, i pensem que serà un èxit a la ciutat”.

  Els objectius que es marca el nou servei són oferir un servei d’atenció municipal o de proximitat per a les persones LGBTI i aquelles que s’adrecin per qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere, atenent les persones LGBTI amb un acompanyament eficient per conèixer els recursos específics del territori i llurs necessitats; donar facilitats per la coordinació institucional; sensibilització a la població de l’existència de persones LGBTI; donar a conèixer aquest servei a les persones LGBTI i a les persones que ho necessitin; donar suport específic per presentar incidències i denúncies per discriminació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere i oferir informació i recursos LGBTI als diferents serveis i equipaments de la població.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies