• Categories
 • GdC i Alerta Sant Feliu, contra la desestimació de les al·legacions referents al moll de pedra

  13/11/2018

  Guíxols des del Carrer-Entesa (GdC-E) va presentar dues al·legacions al projecte dereforma de l’espigó i cap d’elles ha estat tinguda en compte.

  La primera instava el govern a canviar el nom del projecte i d’aquesta manera oficialitzar la denominació popular de Moll de Pedra, que és com sempre s’ha conegut aquest espai. El govern, no obstant això, ha decidit mantenir el nom de Garbí a l’espigó, que correspon al nom de la platja on comença. Per tant, aquesta zona continuarà mantenint, com fins ara, les dues denominacions: la oficial i poc coneguda (l’Espigó de Garbí) i la tradicional i popular (el Moll de Pedra).

  La segona de les al·legacions que va presentar aquest partit proposava que una vegada reforçat tècnicament l’espigó amb una base de formigó per al seu recolzament, es recobrís amb un paviment final de fusta. En aquest sentit hi havien dues propostes: una de fusta sintètica i una altra de taula d’acàcia. L’objectiu era una aparença estètica i una calidesa superior, a banda de tenir una major presència paisatgística i un menor impacte visual que tot ple de ciment. Segons el govern, la proposta ha decaigut per un tema de costos econòmics, un argument que GdC no comparteix, menys encara després dels més de 3 milions d’euros que costarà la remodelació de la zona de Rius i Calvet, que és on es troba aquest espigó. Finalment, la formació dels comuns a Sant Feliu de Guíxols torna a lamentar les formes d’actuar del govern, eludint el debat en el ple municipal i aprovant les al·legacions per la via de la Junta de Govern Local.

  Alerta Sant Feliu esclata

  Per la seva banda, Alerta Sant Feliu vol tornar a fer pública la seva decepció amb el govern municipal per la “poca sensibilitat democràtica” que, segons opinen, “coincideix de ple amb les tendències autoritàries que van en augment arreu del món”.
  La plataforma ciutadana argumenta que “Tots per Sant Feliu va presentar-se a les eleccions prometent incrementar la participació ciutadana”, però que el que ha fet és “girar l’esquena a qualsevol diàleg i ha bloquejat tant com ha pogut la societat civil”.

  Cal recordar que el diumenge 4 de novembre Alerta Sant Feliu va convocar una manifestació en contra de formigonar l’espigó, durant la qual el cantant Rafael Subirachs va llegir un manifest demanant que es respectés la pedra natural i que no s’aboqués més formigó a la badia. L’endemà de l’exitosa manifestació, però,  el regidor d’urbanisme Josep Saballs va declarar a la premsa que “res no aturaria l’abocament de més formigó a la badia”, malgrat que encara no s’havien comunicat les resolucions a les al·legacions al projecte. Unes al·legacions que, segons afirma Alerta, el govern va evitar debatre al ple perquè és “incapaç d’acceptar la més mínima crítica”.

  Tal i com va passar amb el projecte de Rius i Calvet, ara les al·legacions tampoc no han estat acceptades. Aleshores només es va atendre la petició d’instal·lar un aparcament de bicicletes, i en el cas actual de les al·legacions contra el formigó, només se n’ha resolt una que diu que el formigó del moll serà del mateix color que les grades de formigó. Alerta SantFeliu es pregunta si “havien pensat de pintar el Moll de Pedra d’un color diferent” i fa esment de la negativa de l’alcalde Carles Motas a rebre els representants de la plataforma, “potser avergonyit de les seves pròpies mentides”, posant com a exemple la promesa de consultar-los abans de tirar endavant l’enderroc de l’estany i els balcons.

  Alerta vol fer públic aquest engany i mostra la seva decepció amb un govern “tancat en si mateix que ha dut la ciutat a unes maneres de fer autoritàries i, en el fons, absurdes” alhora que afirma que “la destrucció de patrimoni que s’ha produït s’hauria evitat atenent els veïns”.
  “Per què, aquesta rigidesa?” “Per què, aquesta obsessió amb el formigó?”, es pregunten mentre palesen  l’autoritarisme del govern en el fet de “presentar-se a les eleccions insistint en el foment de la participació ciutadana i, una vegada aconseguit el govern, fer exactament el contrari”.

  “El govern ha deixat clar que convertirà el Moll de Pedra en un Moll de Formigó, malmetent així de nou el patrimoni local, fins i tot el nom popular de l’escullera”, diuen,  i insisteixen que “no calia tocar el Moll, que ja era perfectament accessible”. “Com a mal menor, podia afegir-s’hi una passarel·la de fusta que no n’alterés la silueta”, es lamenten.

  “L’accessibilitat sembla una excusa per malgastar més diners en formigó i acabar d’enlletgir irreversiblement la zona, fent cas omís a la nostra proposta i optant altre cop per la solució més artificial i agressiva”, rebla Alerta Sant Feliu, que es pregunta si aquesta nova imposició no respon “a un nou projecte a llarg termini”, basant les sospites en l’aspecte “idèntic a un amarrador de Club Nàutic que es donarà al Moll de Pedra”, que fa pensar que l’obra no sigui “la primera fase per acabar convertint a la llarga el racó de Can Rius en una ampliació del Port Esportiu”, un projecte que, “vista la privatització d’espai públic promoguda a la zona, no ens estranyaria gens”, acaben dient.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies