• Categories
 • El govern es veu obligat a fer una modificació del projecte de Rius i Calvet

  21/11/2018

  Ahir al matí el govern municipal de Sant Feliu de Guíxols es va veure obligat a aprovar per ple tot un seguit de modificacions a les previsions inicials del projecte de les obres del Racó de Garbí i Passeig Rius i Calvet. Moviment d’Esquerres va votar en contra d’aquest text refós. La mastodòntica obra de Rius i Calvet ens ha semblat des del primer dia un despropòsit i la aprovació no deixa de ser un episodi més del desgavell que està resultant ser aquesta obra megalòmana.

  Sempre hem estat del parer que les obres venen viciades per la improvisació i unes presses inexplicables. A tot això, hi hauríem d’afegir la manca de transparència i participació que en tots els tràmits ha demostrat el govern. Es troba a faltar també un estudi seriós de què es vol fer en el conjunt del passeig.

  Aquests mesos d’execució no han fet més que confirmar aquests defectes: el retard en l’inici de les obres, l’episodi de la tala dels oms, els canvis de criteri respecte els acabats (que han obligat a contractar al govern un estudi de paisatgisme), anades i vingudes de criteri respecte a l’escultura d’en Rebull (“la Pepita”), …

  També considerem gravíssim que la ciutat hagi de pagar per aquestes obres. Quan a tot el litoral de l’Estat és el Ministeri de Costes qui es fa càrrec d’aquests tipus de reformes, a la nostra ciutat es va prendre la decisió d’afrontar-les a pit descobert. Doncs bé, després del ple d’avui ja podem parlar d’una despesa que s’apropa als 4.000.000 €, quan en un inici el govern municipal feia aproximacions de poc més d’1 milió.

  3 milions d’euros de sobrecost sobre la ​idea inicial de despesa que pagarem entre tots. I és que cada mes que anava passat s’anaven incrementant els costos.

  La modificació que avui ha passat pel Ple és la prova del cotó de tot el que Moviment d’Esquerres ha vingut advertint sobre aquesta obra. El sobrecost sobre el projecte finalment aprovat (la darrera previsió errònia de quan costaria l’aventura) és superior al 20% . Un fet gens menor que obre un altre front: convé una nova licitació ? Sembla que la resposta afirmativa és la que hauria de guiar una bona gestió dels diners de tots, però és evident que el govern municipal no hi està d’acord. Té pressa (electoral i no altra) malgrat que en el ple d’ahir no ho hagués volgut reconèixer.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies