• Categories
 • El suro va evitar la destrucció de Can Rosselló

  22/11/2018

  El suro, la raó de ser de la fàbrica i el xalet de Can Rosselló, va evitar la destrucció d’aquestes restes protegides després de l’incendi del passat dimecres.

  L’antic habitatge, de titularitat municipal des del 2014 i abandonat des de fa dècades, podria no haver sobreviscut a les flames si la ràpida actuació dels bombers, junt amb l’aïllament interior de suro en parets i forjats, no haguessin existit. També el ruixat que va caure poc després hi va ajudar. 

  L’incendi, que va començar pels voltants de les 7 del vespre, es va donar per apagat a quarts de deu de la nit, tot i que durant la nit van continuar remullant la zona.

  Ahir, de bon matí, els tècnics del consistori van inspeccionar l’interior de l’edifici i es va confirmar que hi havia menys afectacions del que semblava en un primer moment, ja que un fals sostre de suro havia evitat que les flames anessin cap al forjat, presentant només afectacions mínimes a la teulada.

  Encara no s’ha pogut determinar l’origen del foc, però tot fa pensar en una de les moltes bretolades que darrerament hi ha a la ciutat, en què han aparegut motos cremades, destrosses en un bloc a mig fer al Mas Falgueres, o jardineres tombades a la Rambla del Portalet i el Passeig.

  Des de l’Ajuntament s’estudia tapiar les obertures de les naus, mentre la rehabilitació i el nou ús dels immobles de Can Rosselló queda pendent del desenvolupament del sector Mascanada-Ponent. De moment, l’esplanada s’utilitza com a aparcament d’autocaravanes i pàrking gratuït de vehicles, a través d’un conveni entre la propietat i el consistori.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies