• Categories
 • Dia Internacional per a l’eradicació de les violències masclistes

  25/11/2018

  El 25 de Novembre, com cada dia però encara amb més força en tractar-se del Dia Internacional contra la violència a les dones, hem d’exigir poder viure lliures de violències masclistes i denunciar la permanent complicitat de les institucions públiques amb el patriarcat. El moviment feminista ha omplert places i carrers posant sobre la taula aquesta violència institucional que ens travessa i, en els últims mesos, ha denunciat nombrosos casos. Així, la sentència de La Manada, la condemna de Juana Rivas i l’assassinat de Lucrecia Pérez mostren i exemplifiquen l’existència d’un sistema que ens condemna, ens maltracta impunement, exercint violència institucional cap a les supervivents de la violència masclista. L’Estat i els seus poders no són neutres. La seva acció –o no acció– respon a les creences i estereotips sobre com ha de ser o comportar-se una víctima, com ha de ser un agressor. En un món de les aparences, les institucions reprodueixen el patriarcat a través de l’estigmatització social, política, econòmica i cultural a tots els nivells. Alhora existeixen factors d’interseccionalitat que contribueixen a una major discriminació de les dones migrants, racialitzades, llegides com a musulmanes, LGTBiQ, amb capacitats diverses, que pateixen encara amb més força la violència institucional.

  La falta d’una perspectiva de gènere i feminista en l’atenció sanitària, en les institucions penitenciàries, en el sistema educatiu, en la legislació racista d’Estrangeria, entre molts d’altres espais, reforça la violència estructural. No ens podem permetre parlar d’igualtat en una societat que perpetua i reprodueix la violència. La igualtat no pot ser ni ha de ser una declaració d’intencions. Cal fer visible des de totes bandes la necessitat de revisar totes les esferes de la violència que vivim, des de la que ens succeeix als carrers, als llocs de feina i a les aules fins a la que s’exerceix a les institucions. Hem de treballar, des de tots els nivells de l’administració -també el municipal-, per desarticular el model patriarcal, exigir l’equitat de gènere i que totes les polítiques públiques i serveis, inclosos els pressupostos, tinguin perspectiva de gènere i feminista.

  Catalunya En Comú – Podem, i les seves confluències com Guíxols des del Carrer, tenim l’objectiu de construir una nova forma de fer política que posi la vida al centre, una vida digna i lliure de violències. Això és completament incompatible amb unes institucions que diàriament perpetuen una violència sistèmica cap a les dones pel simple fet de ser dones. Per a la nostra formació el feminisme és un posicionament polític vertebrador del nostre espai, i com a organització feminista exigim la lluita activa contra totes les violències masclistes, inclosa la institucional, sigui una prioritat d’Estat.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies