• Categories
 • “La Rambla” perd oficialment el nom d’Antoni Vidal

  25/11/2018

  La rambla, principal vial del centre ciutat, ja no recorda la figura d’Antoni Vidal, després que prosperés l’any passat la iniciativa de Guíxols des del Carrer (GdC) que censurava el passat esclavista de d’aquest personatge.

  Aquesta setmana s’han posat els rètols nous amb l’escuet “La Rambla” com a nom, tot i que resta oberta l’opció que la comissió de nomenclàtor posi un sobre la taula un altre nom per afegir al simple actual.

  El portaveu de GdC, Jordi Lloveras, ha celebrat la mesura, ja que “amb la col·locació de les noves plaques el deute queda saldat i els milers d’ànimes esclavitzades per fi podran descansar en pau i amb dignitat”.

  També han posat les noves plaques a la  Plaça de la Llibertat, situada en una zona verda a tocar de l’escola Baldiri Reixach, com havia proposat la CUP quan Elena Delgado era la regidora. Malgrat tot, el regidor de GdC Jordi Lloveras recorda que la denominació reivindicada era “Parc de la Llibertat”, no pas Plaça de la Llibertat, però la exregidora Delgado ha donat per bo el canvi.
  Al setembre, la brigada també va col·locar les polèmiques plaques amb la nomenclatura de “Plaça del Mercat – 1 d’Octubre de 2017”, que es van posar sense avisar, generant malestar al CDR local, que havia reivindicat que fos la Rambla la que dugués el nom de la històrica data del referèndum; i que a més, no va esborrar el nom de l’antiga nomenclatura de la Plaça del Mercat “per no crear complicacions” segons van dir des del govern al Ple municipal, quan aquestes complicacions també es tindran ara amb la Rambla, havent esborrat el nom d’Antoni Vidal, i amb qualsevol nom de vial que es canviï, un fet que ja havia criticat MES, amb Pere Albó al capdavant, al·ludint a una “possible por” del govern de posar directament el nom d’aquesta data a la plaça. 

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies