• Categories
 • Retiren unes cinc tones de brossa del bosc

  27/11/2018

  Una seixantena de voluntaris van participar, diumenge al matí, en una jornada de neteja a les zones boscoses de Pedralta i Bujonis, d’on van retirar gairebé cinc tones de residus que s’hi havien acumulat de mans humanes.

  D’entre els embalums extrets, la majoria eren plàstics (2’3 tones) i runa (una tona), però també es van retirar 800 quilos de rebuig, 400 kilos de mobles, 300 de vidre i 100 de fusta. Sobten també els 100 quilos de restes d’uralita, un material amb fibrociment que pot produir càncer i que cal processar en plantes de tractament.

  La iniciativa va ser possible gràcies a la col·laboració de diverses entitats, com ara el Grup Natura Sterna, la Manduca Cooperativa, el Centre Excursionista Montclar, l’ADF (Agrupació de Defensa Forestal) Gavarres-Marítima), Protecció Civil i l’empresa eco-friendly Sloppy Tunas, amb suport de l’Ajuntament.

  Els voluntaris, dividits per grups i amb suport de diversos vehicles, van transportar les deixalles fins la zona industrial de Sant Feliu, on van classificar la brossa segons el tipus. Per recuperar forces, l’hipermercat Esclat va donar un piscolabis i aigua per no defallir durant la jornada.

  Segons El Punt-Avui, l’objectiu dels impulsors és organitzar fins a quatre jornades l’any en boscos o lleres de rieres i rius, un model que ja funciona amb èxit en els fons marins.

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies