• Categories
 • 3-Desembre: Dia Internacional de les persones amb discapacitat

  04/12/2018

  Quan la Convenció de la ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (CDPD 1 ), en el seu article 12 expressa literalment que “els estats membres reconeixeran que les persones amb discapacitat tenen capacitat jurídica en igualtat de condicions que les altres en tots els aspectes de la vida”, la primera cosa que ens diu és que fins avui dia els Estats no reconeixien tots els drets de les persones amb discapacitat.

  Les persones, pel simple i genuí fet de ser-ho, tenim els mateixos drets. La CDPD explica i ordena la praxi de com dur a terme aquest fonamental reconeixement de forma real i efectiva.Els i les Síndiques Municipals de Greuges de Catalunya ens reiterem en la decidida defensa de tots els drets de les persones.

  Fent-nos plenament solidaris amb les persones amb discapacitat,   recordem que les polítiques han d’assegurar:
  – que les mesures relatives a l’exercici de la capacitat jurídica respectin els drets,la voluntat i les preferències de la persona;  que no hi hagi conflicte d’interessos ni influència indeguda; que siguin proporcionades i adaptades a les circumstàncies de la persona; que s’apliquin en el termini més curt possible i  que estiguin subjectes a exàmens periòdics per part d’una autoritat o òrgan judicial competent, independent i imparcial.

  Josep Rius Graners

  Síndic de Greuges de Sant Feliu de Guíxols

  No es poden fer comentaris


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies