Esports despres del coronavirus

El Coronavirus és i ha estat una de les pandèmies més ferotges que el món occidental ha vist des de la Grip Espanyola. Aquesta amenaça sanitària continua sent un daltabaix mundial que afecta nombrosos àmbits de les nostres societats modernes, des de l’economia fins a la política, passant per l’activitat esportiva.

El confinament ha arribat a tancar a casa a més d’un terç de la població mundial, afectant no només a la seva activitat laboral, sinó també a l’activitat esportiva de tot el planeta.

Les conseqüències d’això són evidents i veuen el seu màxim exponent amb els Jocs Olímpics Tokio 2020. Després de dubtes i un debat profund dins de les autoritats responsables dels Jocs, Tokio 2020 es celebrarà un any més tard del previst; entre el 23 de Juliol i el 8 d’Agost.

A Espanya, La Liga també s’ha vist afectada per la pandèmia. La 89º edició de la Primera Divisió de futbol professional a Espanya va viure el 8 de Març la seva última jornada abans del confinament. A partir del 10 de Març, es va anunciar que els partits es jugarien a porta tancada, intentant mantenir l’activitat esportiva sense risc de contagis. Això no va ser possible i el 12 de Març es va suspendre definitivament la competició.

Posteriorment, amb la desescalada i unes estadístiques de la COVID19 que demostraven que la pandèmia estava sota control, els partits es van reprendre l’11 de Juny amb la jornada 28 de l’edició.

Pels mateixos motius, la Champions League també va ser suspesa, així com també la capitalitat d’Istambul com a ciutat amfitriona per a la final de la competició. Actualment, Lisboa està designada com a seu pels darrers partits que queden per disputar. Allà s’hi jugarà la final si la situació sanitària ho permet.

De la mateixa manera que el futbol, tota la resta d’activitat esportiva s’ha vist afectada enormement pel confinament de la COVID19. Des de la Fòrmula 1 fins al bàsquet o el pàdel, les gran aglomeracions d’aficionats han quedat restringides fins que la situació sanitària trobi una sortida.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *