El coronavirus a tot el mon

El coronavirus ha trencat per complet les societats de tot el planeta. Actualment, més de 10 milions de persones al món han estat infectades de la COVID19 i 515.000 han mort d’aquest virus.

Originada a la Xina, el coronavirus ha viatjat per tot el món fins a infectar els 5 continents. La pandèmia de la COVID19 va declarar-se com a tal el març del 2020 i va començar a expandir-se a Europa des d’Itàlia i Espanya fins a tots els països del continent.

Després d’un confinament radical en la majoria de països europeus, la situació a l’espai Schengen sembla estar sota control i la reobertura de fronteres ja és una realitat. El ritme de contagis a països com França o Alemanya ha descendit notòriament després de superar els 150.000 casos (196.000 Alemanya i 165.000 a França).

La pandèmia ataca ara a altres zones del planeta més vulnerables com Amèrica llatina, amb sistemes de salut més pobres i en menor capacitat de control sobre una economia feble.

A Brasil, el president negacionista Jaïr Bolsonaro desatén la pandèmia i recomana no aturar l’economia ni portar mascareta. El resultat d’aquesta política són els gairebé 1,5M d’infectats que hi ha al país i més de 60.000 morts declarats.

Tot i que Donald Trump va tancar les fronteres d’entrada als Estats Units des d’Europa durant una fase molt inicial de la pandèmia, el cert és que no ha aconseguit controlar la infecció de la COVID19. El país supera els 2,7M de contagiats i les 130.000 morts, convertint-se en el primer en nombre d’infeccions i morts de tot el món.

La factura de la pandèmia a tot el planeta és, ara per ara, més d’un terç de la població mundial confinada, el sotrac econòmic que això representa i escoles i universitats tancades a més de 120 països.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *