El sector farmaceutic amb el coronavirus

Considerada com a pandèmia l’11 de Març del 2020, la crisi de la COVID19 impacta a cada un dels sectors econòmics de la nostra societat. Però si hi ha un que està especialment afectat pel coronavirus és el sector farmacèutic.

El sector farmacèutic ha estat sota la lupa de les autoritats sanitàries i de tota la ciutadania des de l’expansió del coronavirus a Occident. Davant una amenaça d’aquestes característiques, la planificació estratègica i una resposta eficient a les noves necessitats esdevé clau en el desenvolupament de la pandèmia.

Les empreses farmacèutiques no són només les encarregades de trobar una solució als efectes de la pandèmia, sinó les màximes responsables d’oferir els productes necessaris per a la seva contenció. O sigui, els farmacèutics són els responsables de la distribució dels materials de protecció contra el coronavirus; mascaretes, EPIs, tests de detecció, gels desinfectants, etcètera.

En un principi, el sector es va veure superat per l’enorme demanda d’aquests productes sanitaris, tan per part de la ciutadania com per agents de risc com hospitals o residències. El repte de trobar proveïdors en un món on la demanda creixia arreu va tacar la seva imatge i els va posar en una situació de feblesa. No obstant això, el paper del sector amb el coronavirus ha estat cabdal per desescalar els contagis i retrobar una “nova normalitat” i, si bé en un principi va ser difícil trobar productes de protecció, la seva actuació va ser suficientment ràpida com per trobar una solució en unes poques setmanes.

Per altra banda, el sector també tindrà un paper fonamental en la sortida de la pandèmia. Totes les autoritats sanitàries europees coincideixen en dir que la veritable “normalitat” no tornarà fins a trobar una vacuna contra el coronavirus. Però no només cal trobar-la, sinó obtenir la capacitat per produir-la en massa per a tota la població mundial.

Davant un repte d’aquestes característiques, la pregunta és si es sector farmacèutic sortirà reforçat d’aquesta crisi o tot el contrari. Per a respondre-la encara haurem d’esperar.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *