L’estat de coronavirus a espanya

Espanya va ser un dels primers països europeus a rebre la pandèmia de la COVID19 el març del 2020. Després d’identificar un brot al nord d’Itàlia provinent de turistes xinesos, el nombre de casos detectats en territori espanyol es va disparar.

Al llarg del mes de febrer, la presència de la COVID19 era gairebé anecdòtica i el país posava en quarantena totes aquelles persones provinents de zones de Wuhan. Tanmateix, en unes poques setmanes la situació es va capgirar i el Govern Espanyol va declarar l’Estat d’alarma, restringint al mínim els desplaçaments personals de tota la ciutadania.

Actualment, la pandèmia sembla estar sota control i només alguns rebrots puntuals i localitzats prenen l’atenció de les autoritats sanitàries. La setmana del 22 al 28 de Juny, només es van reportar 568 casos nous de Coronavirus, un descens molt important comparat amb els 1875 contagis declarats la setmana immediatament anterior.

No obstant això, sí que és cert que en algunes zones com Lleida o Osca s’estan identificant rebrots preocupants que augmenten dia a dia el nombre d’infectats. El repte està en mantenir el nombre de contagis per infectat inferior a 1 (la taxa R), la qual cosa permetria reduir paulatinament el nombre de casos fins a tenir la pandèmia sota control de nou en zones de rebrot.

Un altre dels reptes que les autoritats espanyoles també afronten és la importació de nous casos de COVID19 mitjançant l’arribada de turistes d’arreu d’Europa i el món. Si bé l’economia espanyola és altament depenent del turisme i necessita de l’arribada d’estrangers per a la seva salut econòmica i laboral, no val oblidar el risc que això comporta.

És per això que des del Ministeri de Sanitat han impulsat nombrosos procediments i controls fronterers que puguin convertir Espanya en un destí turístic segur pels viatgers, però també en un país resistent a la possible importació de casos d’altres països.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *