• Categories
 • DIADA 11S: Ofrena matinal a Josep Irla

  11/09/2018
  L’acte és un reconeixement a la figura de Josep Irla i Bosch, president de la Generalitat de Catalunya a l’exili i continuador de la institució durant la dictadura, que fill de Sant Feliu de Guíxols, també hi és enterrat, i per això cada Onze de Setembre es fa un acte institucional amb personalitats de les diferents administracions públiques.
  Enguany hi han assistit el Delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Català i l’alcalde de la ciutat, Carles Motas, així com els regidors i regidores del consistori.
  Hi havia també entre els convidats diferents diputats i directors territorials de la Generalitat.

  Els actes de la Diada Nacional de Catalunya a la ciutat

  08/09/2018

  La Diada Nacional de Catalunya del dia 11 de Setembre tindrà com a element principal la manifestació a Barcelona la tarda de dimarts. A la ciutat hi haurà actes institucionals al matí i durant el cap de setmana i el pont també hi haurà altres activitats:

   

  Diumenge, 9 de setembre

  Audició de sardanes amb la Cobla La Principal del Llobregat 
  A les 12h del migdia 
  Al Passeig dels guíxols

  Dilluns, 10 de setembre

  Dins del Cap de Setmana Jove, el dilluns es fan les activitats promogudes per Jovent Republicà (excursió a Pedralta, etc.) iconcerts d’aquesta jornada al Guíxols Arena promoguts per aquesta entitat:
  21.00 Concert de FOK (Llagostera, guanyadors del Destaca’t 2018)
  22.00 Concert de Smoking Souls (País Valencià)
  00.00 Fi de Festa amb Dj Tropical Riots

  A les 21.30 Marxa de Torxes per la Independència. Organitza: Ass. Guíxols Decideix. Sortida del Salvament

  Dimarts, 11 de setembre 
  Diada Nacional de Catalunya
  ACTES INSTITUCIONALS

  A les 9h 
  Ofrena floral a la Tomba del President Josep Irla 
  Amb l’acompanyament de l’Orquestra de Cambra de Sant Feliu de Guíxols. 
  Al Cementiri  

  A partir de les 10h 
  Portes obertes de la Sala de Plens de l’Ajuntament per visitar la Senyera de Rafael Patxot. (Obert fins les 12h – Sala de Plens de l’Ajuntament)

  A les 11h 
  Lectura del Manifest i Parlaments davant l’Ajuntament (Plaça Mercat)

  A les 13h 
  Ofrena floral al bust del President Josep Irla i lectura del Manifest a la Rambla de la Generalitat 


  Actes per l’11 de Setembre i vigília

  07/09/2017

  El proper diumenge, vigília de la Diada Nacional de Catalunya, es celebren diverses activitats a la nostra ciutat per complementar els actes del dilluns, Onze de Setembre. 

   

  Diumenge, 10 de Setembre  2017

   
  A les 8.30h, Renovació de l’estelada al cim del Montclar,  – Sortida de Casa Nova. Organitza: Guíxols per la Independència
   
  A les 12h, Sardanes amb la Cobla La Principal del Llobregat als Jardins de Juli Garreta. Organitza: Agrupació Amics de la Sardana
   
  A les 21.30h, “Marxa de Torxes per la Independència”. Sortida: al Salvament. Organitza: Associació Guíxols Decideix
   
  A partir de les 23h, Concerts Diada Jove amb Habitació 211, Auxili i DJ Sendo a l’espai Guíxols Arena. Organitza: JERC
  Dilluns 11 de Setembre de 2017
  Diada Nacional de Catalunya
   
  ACTES INSTITUCIONALS
   
  A les 9h, Ofrena floral a la Tomba del  President Josep Irla, amb l’acompanyament de l’Orquestra de Cambra de Sant Feliu de Guíxols. Al Cementiri. 
  Entre les 10h i les 12h. Portes Obertes de la Sala de Plens de l’Ajuntament per visitar la Senyera de Rafael Patxot.
   
  A les 11h. Lectura del Manifest i Parlaments, davant l’Ajuntament
  A les 13h, Ofrena floral al bust del President Josep Irla i  lectura del Manifest a la Rambla de la Generalitat
   
   

  Assaig de la Diada

  30/08/2017
  El passat divendres 25 d’agost al vespre es va celebrar a la plaça del Mercat l’assaig de l’11 de Setembre, a càrrec de Guíxols per la Independència (ANC). 
   
  Es va formar el signe de sumar per tal d’escenificar i explicar a tothom el significat del missatge de la propera diada. Posteriorment es va fer el canvi de la samarreta que cadascú duia de casa per la groga, la definitiva.
   
  L’ANC també va comunicar que ja s’han exhaurit les places dels autocars que sortiran de la nostra ciutat per anar a Barcelona per la Diada, i que s’està acabant el termiper poder comprar la samarreta; i van recordar  als assistents “la importància d’anar a la Diada històrica que ens ha de portar a votar l’1-O”. 

  ERC vol la dimissió del regidor de CiU Francisco Cárdenas per banalitzar el franquisme

  15/09/2016
  ERC Guíxols ha denunciat la publicació feta pel regidor Francisco Cárdenas al seu perfil de Facebook per la Diada de Catalunya, en què sortia una fotografia del dictador Francisco Franco  “amenaçant” amb tornar per arreglar el moment polític espanyol.
  ERC considera que, en el context dels actes de la Diada Nacional, això és “una falta de respecte als ciutadans, als demòcrates i a totes aquelles persones que van patir la repressió franquista” i exigeixen al grup municipal de CiU a que prengui mesures per tal que el regidor Francisco Cárdenas deixi de ser representant públic a la ciutat.
  “No podem permetre que una persona que ostenta el càrrec de regidor al consistori municipal utilitzi els seus canals de comunicació per fer banalització del genocidi franquista”, diuen els republicans, i per això demanen a CiU que reprovin el seu regidor i el cessin immediatament.
  La fotografia fou publicada per Cárdenas mentre els seus companys de partit estaven participant als actes de la Diada, i el regidor de govern Josep Saballs (TSF) va fer una fotografia de captura de pantalla amb la publicació de Cárdenas i l’afegit “aquests són la mena de regidors que té el PDC a Sant Feliu”, que de seguida fou compartida per altres perfils de xarxes socials, com el del president local d’ERC Martí Viñals.
  Cárdenas, hores després, va demanar disculpes per l’error i va despenjar la imatge, argumentant que la hi havia passat un amic. “No en sé gaire de noves tecnologies i no he esborrat una foto que volia treure i l’he publicat”, explicava i carregava contra Saballs. “Amb la seva entrada demostra que la democràcia no és el seu fort”, li retreia, a més d’atribuir-li les culpes de l’infart que va tenir en el mandat anterior. Aleshores, TSF i ERC van acusar Cárdenas, com a regidor de Seguretat i president del casal d’avis de Tueda, d’haver fet mal ús d’un sistema de videovigilància.

  Per la seva part, la portaveu de CiU, Dolors Ligero, explicava que no ho han valorat encara, però a títol personal defensava que “qui coneix Cárdenas sap que és molt de la broma”, i creu que “s’està traient de context per interessos de partit”.

  Font: El Punt_Avui i Tribuna Ganxona


  Ofrena amb reivindicació democràtica

  12/09/2016

  La Diada a les comarques gironines va començar, com cada any, amb la tradicional ofrena floral a la tomba de l’expresident de la Generalitat a l’exili Josep Irla al cementiri de de la nostra ciutat. A les nou del matí, els representants de les diferents institucions van obrir l’acte per retre el tradicional homenatge del que va ser president de la Generalitat a l’exili i alcalde, Josep Irla. Com cada any, ha estat el tret de sortida dels actes de la Diada a les comarques gironines.
  Les institucions representades en l’acte, Generalitat, Diputació, Ajuntament i Consell Comarcal, van reivindicar l’esperit democràtic del poble català i van recordar la figura de Josep Irla com a referent en la lluita “serena i pacífica” per la llibertat del país.
  El delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, va lamentar que l’estat espanyol hagi optat per la “via judicialitzadora” tot “abandonant el diàleg” i va subratllar que la manera de fer del poble català, tal com es va veure en la Diada és “democràcia, civisme i esperit pacífic”.  Per altra banda, el delegat del Govern també va fer èmfasi en la necessitat de “sumar voluntats” i aconseguir una àmplia majoria en aquest procés cap a la independència tot recordant les paraules de la desapareguda Muriel Casals quan deia “som aquí per construir un país més lliure, més just i més digne i on tothom hi tingui cabuda”. Casadesús va dir que cal “fer les coses bé i estar a l’alçada” ara que “s’acosten cruïlles decisives”. 

  El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Català, va recordar que fa 150 anys que va néixer Josep Irla, destacant la seva “perseverança en la lluita per la defensa de la llibertat, democràcia, la justícia social i la sobirania nacional” en una tasca “gens fàcil” que va saber dur a terme amb una “gestió eficaç i digne”. Per això, va seguir, cal recordar-lo cada any “amb devoció” per tots els sacrificis que va haver de fer.

  Qui també va recordar la figura d’Irla va ser l’alcalde Carles Motas, destacant la seva contribució en el manteniment de les institucions democràtiques “vives”. Durant el seu parlament, va recordar que aquest any s’ha aconseguit el retorn d’un símbol, com és la senyera encarregada pel mecenes ganxó Rafael Patxot després d’estar 80 anys fora de Catalunya i que enguany també fa 35 anys que van arribar al municipi les despulles d’Irla per ser enterrat en un “lloc humil”.
  Finalment, el vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va remarcar la “falta de diàleg” i la “pressió” que l’estat espanyol està fent contra el país i presidents de la Generalitat i del Parlament. Una pressió, segons Noguer, que comença a partir de les diades multitudinàries que es fan a Catalunya des del 2012 i que són “netament independentistes”. Malgrat tot i davant qualsevol possible “defalliment”,Nogué creu que el poble de Catalunya trobarà les paraules i els “anhels de llibertat en persones i veus com les del president Josep Irla que recorda la noblesa del nostre objectiu, com és el de tenir una societat més justa i una nació més lliure”.

  Font: ARA GIRONA

   


  La marxa de torxes obrirà els actes de la Diada

  06/09/2016
  Com cada any (i ja en fa sis), el 10 de setembre a partir de les 21,30 h., l’Associació Guíxols decideix, amb la col·laboració de l’Ajuntament, organitza la Baixada de Torxes i la renovació de l’Estelada del passeig.
  Aquesta vegada, però, hi haurà algun canvi significatiu. En primer lloc la presentació del projecte “L’Estelada del poble“, a través del qual es pretén que tothom pugui fer-se-la seva i també dedicar-la a qualsevol persona que, havent portat Catalunya al seu cor, ens hagi deixat sense poder veure culminar el procés d’independència.
  En l’acte d’enguany, es farà també un homenatge als vuit membres de les Brigades Internacionals morts en defensa de la llibertat i enterrats al cementiri de la nostra ciutat, que anirà a càrrec de l’Esther Bussot
  La VI Marxa de Torxes conclourà, com cada any, amb el cant de “Els Segadors”.

  PROGRAMACIÓ COMPLETA OFICIAL

  DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

  Dissabte, 10 de Setembre

  Renovació de l’Estelada al Cim del Montclar
  -Matí. Sortida a les 8.30h de Casanova. Pujada al Montclar, esmorzar i tornada. Ruta: fàcil moderada de 3 hores.
  Organitza: Guíxols per a la Independència

  Marxa de Torxes per a la independència
  -21.30h Trobada a l’edifici del Salvament.
  -22.00h Sortida de la Marxa cap al Passeig del Mar
  -22.30h Renovació de l’Estelada del Passeig
  -22.35h Homenatge als Brigadistes internacionals
  -22.45h Presentació del projecte “L’Estelada del poble”
  -23.00h Cantada dels Segadors
  Organitza: Associació Guíxols Decideix

  Concerts de Diada Jove
  -A partir de les 23.00 – Gratuït
  Concert amb Festucs, Pawn Gang i Dj Tropical Riots
  Lloc: Pati del Teatre Auditori Narcís Masferrer
  Organitza: JERC Guíxols

  Diumenge, 11 de Setembre
  Diada Nacional de Catalunya

  Ofrena Floral institucional a la tomba del President de la Generalitat Josep Irla i Bosch
  -09.00h Cementiri de Sant Feliu de Guíxols
  Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
  Col·labora: Orquestra de Cambra de l’Escola de Música

  Acte Institucional de Lectura del Manifest
  Plaça del Monestir/Porta Ferrada
  -10.00h Música Folk amb els Ministrers del Sabre, amb l’espectacle “El Ball del Sabre”
  -11.00h Lectura del Manifest
  Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

  Acte Institucional d’ofrena floral al bust del President de la Generalitat Josep Irla i Bosch
  -16.30h Rambla de la Generalitat
  Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols


  Un pas més per a la llibertat nacional. Estem #apunt

  13/09/2016
  Una vegada més, el poble de Catalunya ha demostrat el seu compromís amb les llibertats nacionals del país, omplint per sobre de les expectatives les manifestacions simultànies a Lleida, Tarragona, Berga, Barcelona i Salt.
  Aquest any, la secció local d’ERC a la ciutat va fer la seva tradicional ofrena floral al President Irla, que aquest any va comptar amb la participació d’Elisenda Pérez, senadora d’ERC, Sergi Sabrià, portaveu nacional d’ERC i diputat de Junts pel Sí i del president regional David Mascort.
  Elisenda Pérez va destacar la feina feta aquests últims anys per “aconseguir eixamplar la base social independentista”. Sergi Sabrià va destacar que fa un any estàvem a les portes d’unes eleccions “i ara tenim el primer govern independentista” i va afegir que “anem avaçant pel bon camí, que ens portarà a la llibertat nacional”.
  Finalment el president regional d’ERC David Mascort va destacar la figura del President Josep Irla manifestant que “Irla va mantenir viva la flama i és un exemple per tots nosaltres. Ell i molts com ell no es van cansar mai. Nosaltres tampoc ho hem de fer”.
  Des d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Feliu de Guíxols volem donar les gràcies a l’Assemblea Nacional Catalana i a Òmnium Cultural per l’organització de la manifestació de Salt i reiterar el nostre compromís amb el país i amb la seva gent, que ens demana que és el moment de la política de les institucions i que fem la feina ben feta. Tenim un full de ruta clar que ens porta a la independència. Un procés que va començar i acabarà a les urnes pel qual ens esforcem cada dia per tal de continuar sumant gent i aconseguir així una majoria encara més amplia que ens porti a la img_5131victòria.
  Entre totes i tots ho aconseguirem.

  L’11-S, tots a Salt

  06/09/2016
  Guíxols per la Independència-ANC fa una crida a tots els ganxons i ganxones a participar en aquesta Diada de l’11S a Salt, que ha de ser la que marcarà l’inici d’una nova etapa.
  Perquè som el somni, a Sant Feliu de Guíxols estem A PUNT. Ens queden les darreres places de bus per anar a Salt amb nosaltres.
  Volem que la veu de tota la gent que forma aquest país se senti a la mobilització a cinc punts del territori, que mostrarà al món que som un país viu, en moviment, organitzat i a punt per a esdevenir un nou estat. Som un país que batega!
  Farem realitat la mobilització als cinc punts del territori català com el pas definitiu per assolir la independència del nostre país, perquè el poder que hem demostrat cada vegada que hem sortit al carrer, aquesta vegada es podrà convertir amb la reafirmació que arriba la República Catalana, amb la qual construir un futur millor per a tothom.
  L’èxit de la mobilització serà cabdal per manifestar al món que la societat civil estem a punt i que volem que les institucions estiguin preparades per començar la construcció d’un nou país.

  Accions estiuenques de l’ANC

  08/08/2016
  Emmarcat en la campanya d’estiu que l’ANC va encetar el passat mes de juliol, Guíxols per la Independència hava portar a terme ahirquest diumenge una jornada iniciada a primera hora del matí amb el repartiment de 2.000 flyers al Passeig i el muntatge de dues carpes informatives, sota el lema “Activa’t per la República Catalana”, per denunciar els greuges com la pobresa energètica, la crisi dels refugiats, el dèficit de sobirania o l’espoli fiscal que pateix Catalunya, entre d’ altres temes, amb l’objectiu d’augmentar la majoria social favorable a la independència, alhora que es pretén internacionalitzar el procés arribant als turistes.
  En una de les carpes es va escenificar la construcció de la República Catalana, amb elements de construcció i una llicència d’obres que informa de la data d’inici de l’obra, el 9 de novembre de 2015, el poble de Catalunya com a promotor de l’obra, el Parlament com a Constructor i els 72 diputats que en són els arquitectes.
  La següent acció d’aquesta campanya serà el proper dia 15 d’agost, a la tarda, en què s‘omplirà la plaça del Mercat de creus grogues per denunciar que, davant un Estat que es mostra insensible amb el patiment dels seus ciutadans i que destrossa el seu sistema sanitari, només queda poder construir entre tots un futur millor per a tothom.
  D’altra banda i com vam avançar fa uns dies,  ja estan la venda al local de l’ANC de les Galeries Sant Joan els bitllets
  d’autobús per anar a Salt per la Diada, així com la possibilitat d’encarregar les samarretes. Fins properament en què ampliaranels dies i hores, el local  està obert els dimarts de 10:30 h a 12 h.

  L’ANC de Sant Feliu comença a preparar la Diada d’enguany

  05/08/2016

  L’Assemblea Nacional Catalana espera que l’Onze de Setembre de 2016 marcarà l’inici d’una nova etapa. Per aquest any han preparat una mobilització a cinc punts del territori per mostrar al món “que som un país viu, en moviment, organitzat i a punt per a esdevenir un nou estat”.

  L’ANC preveu que la mobilització serà cabdal per manifestar al món que la societat civil és a punt per començar la construcció d’un nou país. 

  Guíxols per la Independència, com cada any, posarà a la venda tiquets d’autobús per anar a la concentració de Salt (la més propera a Sant Feliu) del proper 11 de setembre. Els preus dels tiquets seran 8€ pels membres de l’ANC i 10€ per la resta i es podran comprar, pròximament, al local de l’ANC a les Galeries Sant Joan.

  A més del tiquets d’autobús,  també posaran a la venda les samarretes d’aquest 11S, de les qual properament se’n sabran més detalls per fer-ne les primeres reserves i per comprar-les al local.

  Per inscriure’s a la manifestació d’enguany cal entrar a l’enllaç https://apunt.assemblea.cat/cat/  (el tram on va l’ANC de Sant Feliu és el 24).


  Missatges a favor del dret a decidir en l’ofrena al President Irla

  14/09/2015

  El tret de sortida de la Diada el va donar l’ofrena floral que cada any es fa al cementiri de Sant Feliu, on descansen les despulles de l’expresident de la Generalitat a l’exili Josep Irla. L’acte va tenir un marcat to electoral, ja que els representants de les institucions van aprofitar per llançar missatges a favor del dret a decidir i van remarcar la importància del vot en les eleccions del 27-S. A més, van posar d’exemple la defensa “serena i pacífica” de Catalunya que Irla va fer des de l’exili i que, segons van indicar, ha de guiar moments històrics com l’actual.

  Font: El Punt-Avui


  Continua la campanya “27º09’2015” on tot comença” de l’ANC

  17/07/2015

  A 2 mesos de les eleccions plebiscitàries, l’Assemblea Nacional Catalana continua amb les seves concentracions. Com cada dia 27, l’ANC Guíxols convoca la concentració “a 2 mesos de les eleccions plebiscitàries”, a 2/4 de 9 a la plaça del mercat, que comptarà amb la presència de Rosa Alentorn, videpresidenta de l’Assemblea. A l’acte es llegirà un manifest i serà amenitzat per Percussió Ganxona.

  Com a acte central de la campanya “27º09’2015” on tot comença”, l’11 de setembre, es vol emplenar la meridiana de Barcelona. Per a poder-hi assistir, l’ANC Guíxols ja ha posat a la venda els bitllets per a agafar l’autobús. Es poden adquirir al seu local de les Galeries Sant Joan o la parada informativa dominical a la Rambla.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies