• Categories
 • Festa dels 25 anys de Peix Blau Ganxó

  16/06/2017

  El passat dimecres, 15 de juny, es va celebrar al Monestir de Sant Feliu una festa d’homenatge als impulsors de la campanya gastronòmica del Peix Blau Ganxó durant aquests 25 anys. Així, es van homenatjar totes les persones, establiments i entitats que al llarg d’aquest quart de segle s’han implicat en aquest projecte. L’Hort del Rector va ser l’escenari d’aquest emotiu acte en què es va regalar als homenatjats (alguns ja desapareguts) una escultura creada per l’artista Manel Marzo-Mart.

  Entre les declaracions institucionals, el regidor de Turisme Salvador Calabuig i l’alcalde Carles Motas, van recordar que aquesta campanya “ha anat més enllà dels fogons” i que ha reunit al voltant de la tradició i la innovació gastronòmica “artistes plàstics amb pescadors, cuiners amb cantants o flequers amb escriptors”.


  Comença la campanya dels 25 anys de Peix Blau Ganxó

  15/05/2017
  El proper divendres 19 de maig comença la 25a campanya del Peix Blau Ganxó, una edició que s’estendrà fins al 18 de juny.
  Vint-i-cinc anys des d’aquella primera campanya del Mes del Peix Blau Ganxó del 1993, que intentava posar en valor les moltes espècies de peix blau que es capturen al nostre litoral i les convertia en producte de promoció de la ciutat, de la mà dels restaurants de casa nostra.  Aquesta és una de les campanyes gastronòmiques més antigues de la zona, junt amb la Garoinada de Palafrugell.
  • Edició 2017 commemorativa als 25 anys
  En aquesta 25a edició hi participaran un total de 15 establiments oferint plats, dels quals 7 oferiran menús, menció apart del tradicional còctel especial de La Goleta i els pans especials de Ca la Nati.
  Per la celebració dels 25 anys es vol fer que la campanya tingui una nova embranzida i portar-la d’acord amb els nous temps. La degana de les campanyes gastronòmiques de Sant Feliu tindrà renovació, amb nous atractius, i amb un aire que vagi en la línia de les tendències gastronòmiques i culturals actuals.
  DSC 1917 DSC 1929
  • Peix de Km 0
  El principal objectiu d’aquest any serà vincular la celebració de la campanya a la filosofia dels restaurants i productes Km 0. Es vol, per tant, prioritzar el peix capturat aquí i reconèixer el mèrit dels pescadors locals, els quals fan possible que dia a dia puguem consumir aquest producte d’altíssima qualitat.
  Tot el peix servit a la campanya serà pescat a Sant Feliu i per tant, sortirà directament de la nostra confraria. Només en el cas de mal temps que impedeixi la captura en aigües guixolenques, es podrà servir peix d’altres indrets de la Costa Brava.
  Els restaurants participants oferiran dos menús dins la campanya promocional, que tindran preus fixos; hi haurà un menú de 25 euros, i un altre de 35 euros, iva inclòs. La diferència entre preus ve motivada per diferents factors, com per exemple el nombre de plats a escollir.
  • Preu tancat
   Els menús inclouen peix blau, tant en els entrants com en els plats centrals. La imaginació de les cuines farà la màgia. Hi haurà, alhora, una modalitat d’un sol plat i dues copes de vi de la campanya, a un preu tancat de 10 euros.
  Com que la ciutat celebra aquest aniversari, es farà un acte d’homenatge als cuiners, restauradors i entitats que han fet possible la celebració dels 25 anys de la campanya i de totes les activitats gastronòmiques i promocionals a l’entorn del Peix Blau Ganxó.
  Fent un repàs a tots els anys hi ha grans noms propis i grans moments d’aquesta campanya, amb presentacions en diferents ciutats, aportacions de reconegudíssims gastrònoms, periodistes especialitzats o cuiners, com els germans Torres, Jaume Fàbrega, Carme Casas, Joan Tàpia, Francesc Sanuy, …
  • Show cooking els dissabtes
  Com a activitat paral·lela es farà un show cooking de cuina del peix blau cada dissabte de la campanya de la mà d’un cuiner participant diferent cada dia on explicarà un plat de peix blau de cuina tradicional o creativa al Mercat Cobert a partir de les 10 h.
  A banda de l’excel·lència del producte de peix blau, la campanya ha volgut, tots els anys, promoure el consum d’aquests peixos (anxoves, sardines, peix espasa, bonítol…) pels seus beneficis sobre el nostre organisme, sobretot pels greixos beneficiosos que aporten, com l’Omega3.

  L’Ajuntament premiarà els empleats que hi treballin 25 anys ininterrompudament

  30/08/2016

  L’Ajuntament vol premiar la fidelitat dels seus treballadors i per això tots aquells que hi hagin desenvolupat la seva tasca professional durant 25 anys seran premiats amb 600 euros, segons es va aprovar la setmana passada en ple ordinari. La regidora de Recursos Humans, Sílvia Romero, va explicar que l’Ajuntament ganxó ja tenia instaurat aquest pagament des de fa molts anys, però el 2014 va deixar d’abonar-se, sense que es conegui el motiu pel qual es va deixar de pagar.  Romero va concretar que fins el 2014 era una gratificació extraordinària que es concedia a tots els treballadors que complien el quart de segle a l’Ajuntament, mentre que ara es tracta d’un premi amb condicionants, entre d’altres, que els 25 anys de treball a l’Ajuntament hagin estat ininterromputs i que la persona no hagi estat sancionada ni apartada de la feina.
  Aquest premi a una dedicació de 25 anys a l’Ajuntament no és únic de Sant Feliu, sinó que d’altres administracions com els ajuntaments de Girona, Palamós o la Diputació també els concedeixen. La regidora ha afegit que aquesta remuneració està recollida en el conveni.
  El ple també va aprovar que l’Ajuntament ganxó s’adhereixi al Fons Català de Cooperació, a la Federació de Municipis de Catalunya i a l’Associació Catalana de Municipis, segons Diari de Girona. L’Ajuntament ja havia format part anteriorment d’aquests Ens, però el mandat passat en va sortir.
  També es va aprovar la segona part de les inversions financerament sostenibles per aquest any, que sumen 514.507 euros, 169.000 dels quals seran per a la urbanització del carrer Colom. Les altres dues actuacions que es finançaran són la segona fase de la coberta de l’Hospital i el reforç, ampliació o substitució d’enllumenat públic.
  D’altra banda, el grup municipal de Convergència i Unió reclama a l’equip de govern que obri una comissió d’estudi perquè tots els grups municipals puguin fer les seves aportacions al projecte del futur Museu Thyssen. CiU vol conèixer en profunditat què es vol fer exactament abans de permetre la construcció d’un edifici annexat, en referència a la construcció adjacent que s’ha dibuixat a la plaça de l’Abadia.


  Commemoració dels 25 anys de l’EF Sant Feliu

  06/06/2016
  El 2 de juny de 1991 es signava l’acord entre la AD Guíxols i la Panya Sport que feia possible la unió del futbol base de les dues entitats, creant l’EF Sant Feliu. Per tal de commemorar aquesta data, el passat 1 de juny a la Sala de Plens de l’Ajuntament de la ciutat es va portar a terme el primer acte dels previstos durant el 25è aniversari del Club.
  L’acte va començar amb les paraules del Regidor d’Esports, David Oliveras, qui va fer la introducció esmentant el que es commemorava aquest dia i fent referència als primers anys de l’Escola, ja que ho havia viscut com a jugador del Club. Tot seguit va pendre la paraula el sotsdelegat de la Federació Catalana de Futbol al Baix Empordà, Emili Vilert, qui en nom del Delegat Territorial que per motius personals no hi va poder asistir, va felicitar en nom de la
  Federació al Club i va reconèixer-lo com a referència en el futbol base de les comarques de Girona. Va lliurar un obsequi en nom de la FCF a l’Escola en record d’aquest dia.
  El President de l’EF Sant Feliu ,Jordi Cambronero, va agraïr als assitents la seva presència, en especial als expresidents del Club que eren presents a la Sala, Antoni Franquesa, Antoni Romero, Joan Sagué i als familiars del finat Rogeli Sala, també presents. Va exposar la situació actual del Club, amb un creixement constant en els darrers tres anys, fent una aposta clara per la formació en valors, pel futbol femení i sobretot pel treball conjunt de tots els clubs de futbol de Sant Feliu, fent referència a la unitat viscuda en la darrera temporada, amb l’acord entre l’Escola, el Vilartagues i el Guíxols, després d’anys de divisió. En paraules del President, “treballar junts ens fa a tots més forts”. L’Escola va lliurar un reconeixement a l’Ajuntament de la ciutat per tots aquests anys de suport a la seva tasca.
  Finalment, l’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, va valorar el que representava l’Escola dins l’esport de Sant Feliu, on és l’entitat esportiva més gran, va voler destacar la tasca de tota la gent que hi està implicada, tant ara com durant els vint-i-cinc anys de la seva existència, i va lliurar al Club un reconeixement per l’aniversari d’enguany. Va parlar també l’Alcalde de vivències personals com a jugador, en aquest cas de la Penya Sport.
  Un cop acabats els parlaments, es va fer un reconeixement als presidents de l’AD Guíxols, Albert Descayre, de la Penya Sport, Albert Franquesa i de la UE Vilartagues, Pere Luque, que un any més tard es va unir també a l’EF Sant Feliu, i per extensió a totes les directives del moment.
  Posteriorment, Josep Fradera, directiu de l’Escola responsable dels actes del 25è aniversari, va exposar als assitents els actes previstos que s’inicien el proper 18 de juny i acabaran el juny del 2017. Entre ells, la presentació de l’equipació commemorativa de l’Aniversari, una exposició de material, un cicle de conferències, una trobada d’exjugadors, un himne dels 25 anys, una jornada de futbol femení, fins a arribar a un sopar de cloenda al maig de 2017.
  El darrer moment es va viure quan el President de l’Escola va signar un acord de col.laboració amb el President de Creu Roja de Sant Feliu, Jordi Roca, per la Temporada dels 25 anys, després que l’Escola busqués implicar-se amb alguna entitat que treballés amb els infants a nivell local i l’escollida va ser CRJ. En l’acord s’estableix que l’Escola incorporarà a l’equipació del Club el logo de Creu Roja Joventut i que aquests tindran el suport de la gent del Club en les activitats
  que portin a terme durant l’any. Després de la signatura de l’acord, els assitents van poder gaudir d’un refrigeri al pati central de l’Ajuntament.

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies