• Categories
 • Informació relativa a la vaga feminista del 8 de març

  07/03/2018

  La previsió d’afectacions davant la jornada de Vaga Feminista d’aquest 8 de març a la ciutat són les següents, tot i que aquesta informació pot patir modificacions al llarg de les hores: 

   

  • Àmbit educatiu

  Els centres educatius tenen activats uns serveis mínims en el cas que alguns/es dels seus treballadors/-es decideixin secundar la vaga a títol personal. En principi, els centres escolars de casa nostra tenen previst obrir demà amb els serveis mínims garantits. Alguns centres tenen plantejat fer accions temàtiques sobre la qüestió.

  • Àmbit sanitari

  Es garanteix l’obertura i els serveis mínims

  • Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (Inclou Escola de Música i Emissora de Ràdio).

  L’Ajuntament garanteix la cobertura dels serveis mínims. 

  *Consulteu els serveis mínims publicats pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya

   

  Teniu també informació sobre les activitats del propi dia 8:

  23dfe241-b6f2-4f1d-805f-41dbd0c8d353

  El dia 8 de març és el dia de la Dona Treballadora, i durant tot aquest mes s’aniran duent a terme diverses activitats per commemorar-lo. 

   

   01a78acc-cd0e-4129-bcf2-14c67705831f   334f8c7b-64f7-408c-9156-c69727c2b0b2

  Dissabte 10 de març a les 9h

  Puja al Tren de la Igualtat

  Sortida i projecció d’audiovisual a Santa Cristina d’Aro (Espai Ridaura)
  Esmorzar a Castell d’Aro (Estació del Carrilet)
  Arribada a Sant Feliu de Guíxols (Tinglado del Port)

  Per a més informació:

  • Punt d’Igualtat de Santa Cristina d’Aro (972 83 73 91)
  • Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro (972 81 83 41)
  • SIAD de Sant Feliu de Guíxols (972 82 01 01)

  Visita guiada al Port de Sant Feliu: un itinerari de descoberta del port en clau de gènere.
  Informació: museuhistoria@guixols.cat i telèfon 972.82.00.51

  INSCRIPCIONS: http://bit.ly/2E9JFWl 

  Obsequi als/les participants fins acabar existències.

  Organització a càrrec d’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, Ajuntament de Santa Cristina d’Aro i Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

  Amb la col.laboració de Generalitat de Catalunya-Institut Català de les Dones, Creu Roja Joventut Sant Feliu de Guíxols Vall d’Aro, Haribo, Kin Cosmètics, Associació de dones de Santa Cristina d’Aro Ermessenda, Nonna Centre Podològic, Club Nàutic-Tinglado del Port de Sant Feliu de Guíxols, Associació de dones de la Vall d’Aro, Ca l’Àngel, Fundació Oncolliga Girona, Estètica Natural Zen Garden i Esclat.

   

   

   


  Per un 8M antipatriarcal i anticapitalista

  07/03/2017
  En més de 40 països, milers de dones i organitzacions estem preparant la primera aturada mundial de dones per al pròxim 8 de març, Dia Internacional de les dones treballadores, que ha esdevingut una gran oportunitat per enfortir i unificar les lluites per conquerir els nostres drets.

  Fa poques setmanes, als Estats Units, milers de dones van sortir als carrers per enfrontar la política misògina, racista i capitalista que encarna el nou govern de Donald Trump. Aquest moviment té relació amb les grans mobilitzacions realitzades al món en els últims anys. Des del «#NiUnaMenos» d’Argentina contra els feminicidis, fins a les marxes de Turquia contra un projecte de llei que reduïa les penes a la violència sobre les dones, que van aconseguir fer retirar el projecte, passant per la mobilització a Mèxic exigint «#VivasNosQueremos», les marxes a Brasil i Índia contra les violacions, les reivindicacions a Xile pel dret a l’avortament, l’aturada de dones a França per «Igual treball, igual salari»; les protestes de dones a Rússia; les mobilitzacions a l’Estat Espanyol contra les violències masclistes o a Itàlia i Polònia per mantenir el dret a l’avortament legal.
  Per això, avui enfront de la crisi capitalista que ens colpeja mundialment amb plans d’ajust i misèria, el moviment de dones té un desafiament molt important que es recolza en la força de totes aquestes dones als carrers. En l’aturada mundial de dones, no solament ha de quedar clar que lluitem contra l’opressió patriarcal que ens condemna al treball domèstic i ens disciplina amb les múltiples violències. Si no que, en la nostra majoria, les dones també som treballadores i superexplotades per aquesta condició d’oprimides, la qual cosa ens porta a ser la majoria de les persones migrant al món, les més precaritzades i pitjors pagues. Per tant, aquesta aturada també ha de servir per enfrontar  tots els governs capitalistes del món, perquè no siguem nosaltres les que paguem la crisi.
  Aquest 8 de març, no pot ser el dia de l’Àngela Merkel, de la Hillary Clinton, de la Dilma Rousseff o de la Michelle Bachelet. Totes elles són empresàries que governen o han governat contra la majoria de les dones. En canvi, les treballadores lluitem per un 8 de març que reivindiqui la històrica lluita de les obreres tèxtils que en 1908 van marxar a Nova York reclamant els seus drets com a dones i treballadores i, també, de les treballadores russes que, en 1917, van cridar a la vaga,donant el primer pas a la històrica Revolució Russa. Ha de ser un que denunciï la complicitat fonamental del Vaticà contra els drets de les dones, com el dret a l’avortament, l’educació sexual sense dogmes, la diversitat sexual, mentre acull i protegeix horribles pràctiques d’abús sexual infantil.
  També volem fer una gran aturada i una mobilització a tot el món en suport a les refugiades del poble sirià martiritzat pel genocida Bashar Al Assad i de totes les dones que fugen de la gana i la guerra imperialista. Volem que sigui el 8 de març de les treballadores migrants que fan els treballs pitjor qualificats i de totes les treballadores que surten a lluitar per augment de salaris, contra la discriminació laboral i l’assetjament en el treball.
  Per totes les que lluiten per acabar amb les xarxes de tracta de blanques per a l’explotació sexual, contra els femicidis i pel dret a l’avortament legal. Per això, des de la Unitat Internacional de les i els Treballadors – Quarta Internacional, cridem a organitzar-nos de manera independent dels governs patronals, per impulsar una gran jornada de
  lluita antipatriarcal i anticapitalista.
  Les dones no pagarem la crisi. Els governs en són els responsables. A baix les lleis discriminatòries, misògines i repressives impulsades per Trump. Prou de plans d’ajust a tot el món.
  Igual treball, igual salari. Separació de l’Església i l’Estat.  Prou de feminicidis, violència i xarxes de tracta de blanques. Ni Una menys, vives ens volem! Avortament legal, segur i gratuït! Visca el Dia Internacional de les dones treballadores! Visca nostres lluites a tot el món!
  Unitat Internacional de les i dels Treballadors – Quarta Internacional UIT-QI)

  GdC s’adhereix a una campanya a favor de la igualtat entre gèneres

  08/03/2016

   

  Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, Guíxols des del Carrer (GdC) s’ha adherit a la campanya “La seva austeritat, la vostra desigualtat”, que vol servir, al marge de denunciar que no hi ha igualtat real entre homes i dones,per reclamar un treball digne i un salari just també per a les dones. Avui, a Catalunya, les dones cobren (segons dades oficials de 2015) uns salaris inferiors de mitjana un 24,8% als dels homes; d’aquesta manera, i mentre que el salari mig dels homes és de 27.836€/any, el de les dones és de 20.931€. D’acord amb aquestes dades, es podria dir que les dones treballen 79 dies a l’any de forma gratuïta i que deixen de rebre entre 6.000 i 9.000€ cada any, en funció del lloc i la categoria laboral, per fer la mateixa feina que fa un home.

  En el seu comunicat, GdC alerta que, mentre la taxa d’atur masculí minva lleugerament, la taxa d’atur per a les dones continua augmentant i que la majoria de les persones aturades de llarga durada són dones. En l’àmbit laboral, les dones continuen tenint moltes dificultats per fer visible l’assetjament per raó de sexe, i els pressupostos públics que es dediquen a les polítiques d’igualtat són, per efecte de l’austeritat i les retallades, cada vegada menors i es demostren insuficients.

  Per això, i a més de participar per les xarxes socials de la campanya “La seva austeritat, la vostra desigualtat”, Guíxols des del Carrer presentarà una moció en el proper Ple per reclamar polítiques d’equitat en l’acció institucional i per manifestar el compromís del consistori amb l’igualtat de gènere, també en matèria salarial, i la lluita contra totes les formes de discriminació per raó de sexe que es puguin donar en el municipi.

  Guíxols des del Carrer crida a les seves persones adherides, simpatitzants i a tothom en general a participar en els actes que es fan a Sant Feliu de Guíxols amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

   


  No vull pagar menys!!

  Avui, el dia internacional de la dona, m’agradaria fer una petita i personal reflexió sobre el nostre paper dins el món al qual dedico la meva tasca en aquest diari: el futbol. Tot i que cada vegada és més normal trobar-hi dones, encara queden estigmes i costums d’un entorn més habituat als homes.

  Us preguntareu a què ve el títol, oi? M’he trobat vàries vegades, que al anar a entrar en un camp, hi ha 3 tarifes: General, Jubilat i Dones. I com els jubilats, les dones paguem menys. I això sempre m’ha indignat fins al punt, que més d’un cop, he estat a punt de dir que em cobressin el mateix que a un home. “Hauries d’estar contenta de pagar menys” em sento a dir. Però com a dona, em sento menystinguda, com si ens ho haguessin de posar més fàcil per anar al camp.

  M’agrada el futbol des de petita. A casa, sempre s’ha fet tertúlia sobre això i sempre s’han mirat els partits, em vaig criar en una casa futbolera. I no era només cosa del meu pare, la meva mare, sense tenir la passió febril del meu pare, és seguidora del Barça i també parla i opina sobre esports. Per a mi, era una cosa natural, tan veure’l com jugar a pilota amb els amics. Tot i això, mai m’he dedicat al futbol com a esportista, em vaig decantar per la dansa, un món on la gent “estigmatitza” als nois que el practiquen. Però això permet una reflexió a part.

  A certa edat, ja de més gran, quan em sumava a converses amb nois sobre el futbol, sovint em trobava amb alguna cara sorpresa de que m’agradés el futbol, i sobretot que hi entengués. No diré que és una cosa general, però tampoc ha estat un cas aïllat. Però jo no em considero un cas especial, per sort, cada dia som més les noies aficionades a aquest esport! Per què doncs aquesta reacció? Per què aquesta cara de sorpresa quan afirmo que conec el nom del camp del Tottenham?

  Actualment el futbol ocupa una part important de la meva vida. Evidentment, el comparteixo amb la meva parella, un gran aficionat també a aquest esport. Anem junts a veure els partits i compartim hores debatent i comentant. No és estrany trobar-nos en un camp baix empordanès mirant un partit de qualsevol categoria. Sabeu què he sentit moltíssimes vegades? “No pots lluitar contra el futbol, i t’hi uneixes oi?” Una altre vegada el mateix. Una noia no pot anar a futbol per què li agrada, hi va per fer feliç a la seva parella?

  Per no parlar del dia que arbitra una noia! Pobre, més val que no s’equivoqui mai! Quan comet un error, com qualsevol altre arbitre, el primer que sent és que una dona no en sap. I el sorprenent és que qui ho diu, moltes vegades, no és ni major d’edat. Per tant, parlem d’un problema de base, d’educació. Però com no ha de ser així si cada vegada que surten dones als diaris de futbol hi surten amb poca roba i samarretes ajustades.

  No us penseu però, que em sento estranya al futbol. Ni de lluny! La majoria em tracten d’igual, i em parlen com un aficionat més, i mantinc milers de converses futboleres amb els meus amics i companys. Però continuem sent minoria als camps, als bars i a les tertúlies, i m’agradaria que això comencés a canviar i que ningú mai més, ens miri estranyades quan parlem d’aquest meravellós esport!


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies