• Categories
 • Activitats del novembre a la Biblioteca Municipal

  31/10/2018

  Aquestes són les activitats programades pel mes de novembre de 2018 a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. 

  Cada dilluns REUNIÓ DE LA PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca). A partir de les 18.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Cada dilluns CONVERSA EN FRANCÈS . De 15.30 a 16.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Sandrine Rendu. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat ).

  Cada dimarts CURS INFORMÀTICA GENT GRAN De 16.00 a 17.00 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Iniciació a la informàtica. A càrrec de la voluntària Lidys Troncoso. Gratuït. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat ).

  Cada dimecres CONVERSA EN ITALIÀ. De 17.45 a 18.45 h la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Grazia di Dio. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat ).

  Cada dijous CONVERSA EN ANGLÈS. 15.30 a 16.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Dawn Keltie. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat ).

  Cada divendres CONVERSA EN ALEMANY. 17.30 a 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Pilar Fernández. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat ).

  Divendres 2 de Novembre CLUB DE LECTURA DE NARRATIVA . Un any jueu: Viure amb una estrella, de Jirí Weil. A càrrec de l’escriptor i coordinador del club Toni Sala. A les 20.00 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Dimarts 6 de novembre , a les  18:30  hores a la  Biblioteca Municipal , trobada amb el diputat David Cid per parlar de temes d’urbanisme i medi ambient, amb la participació d’un representant de la plataforma SOS Costa Brava.   

  Dijous 15 de novembre CONCERT: “ESPERO MERAVELLES”, Homenatge a Montserrat Abelló, poetessa, en el centenari del seu naixement. Acte amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. A càrrec de Mirna Vilasís. A les 20 h a la Casa Irla – Fundació Josep Irla.​

  Divendres 16 de novembre CONFERÈNCIA: Els valors naturals de la Costa Brava i Sant Feliu de Guíxols. A càrrec de Josep Maria Dacosta, biòleg, tècnic del Departament de Medi Ambient. A les 18.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Dissabte 17 de novembre TALLER: Jocs de teatre exprés. Activitat on es proposarà als nens i nenes jocs d’animació teatral . Gratuït. No cal inscripció prèvia. A les 11 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Des del 27 de novembre fins el 21 de desembre EXPOSICIÓ: ÀLBUMS IL·LUSTRATS, ideada i coordinada pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona en col·laboració amb l’Oficina de difusió de la Diputació de Girona i comissariada per Montse Vila. Cinquanta àlbums il·lustrats distribuïts entre els diferents plafons amb explicacions, també es podran visualitzar àlbums il·lustrats animats. Al vestíbul de la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit durant el seu horari d’obertura.

  Dimecres 28 de novembre CLUB DE LECTURA: Llegir el teatre, Afanys d’amor perduts, de William Shakespeare. El director Pere Planella, cofundador del Teatre Lliure i de Zitzània Teatre, celebra aquesta temporada el cinquantè aniversari com a director escènic, dirigint una de les comèdies més refinades de Shakespeare, coetània d’El somni d’una nit d’estiu i Romeu i Julieta. A càrrec de la coordinadora del Club, Elena Avellaneda Noguera. A les 20.00 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.


  Agenda de la Biblioteca Pública pel mes de juny

  31/05/2018

  Aquestes són les activitats que organitza la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit per aquest mes de juny de 2018: 

   

  Cada dilluns

  CONVERSA EN FRANCÈS. De 16.30 a 17.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Sandrine Rendu. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).

  REUNIÓ DE LA PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca). A partir de les 18.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

   

  Cada dimarts

  CURS INFORMÀTICA GENT GRAN

  De 16.00 a 17.00 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Iniciació a la informàtica. A càrrec de la voluntària Lidys Troncoso. Gratuït. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).

   CONVERSA EN ITALIÀ. De 17.45 a 18.45 h la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Grazia di Dio. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).

   

  Cada divendres

  CONVERSA EN ALEMANY. 17.30 a 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Pilar Fernández. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).


  Fins al 16 de juny
  EXPOSICIÓ:
  Il·lustracions de l’Institut Sant Elm del 2n Concurs de Portades de les Guies CLER. Exposició de l’alumnat de Batxillerat Artístic de l’Institut Sant Elm dels treballs presentats al “2n Concurs de Portades de les Guies CLER” (recomanacions de llibres infantils i juvenils) del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona amb la col·laboració d’Instituts i Biblioteques de la província. Entre ells trobareu les 3 guanyadores: Nare Pérez (guia de Sant Jordi), Núria Vila (estiu) i Clara González (Nadal). L’exposició es podrà visitar al vestíbul de la Biblioteca Octavi Viader i Margarit durant l’horari habitual d’obertura.

  Divendres 1 de juny
  CLUB DE LECTURA: El cel és blau, la terra blanca
  , d’Hiromi Kawakami. A càrrec de l’escriptor i coordinador del club Toni Sala. A les 20 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Dissabte 2 de juny
  CLOENDA PROGRAMA LECXIT:
  Activitat dirigida als nois i noies, el voluntariat, les famílies i els tutors i tutores participants en el programa LECXIT, Lectura per l’èxit educatiu. A càrrec de Verònica La Cartonera. A les 11.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Dissabte 9 de juny

  TALLER: Slime. Mares, pares, recordeu el “blandiblub”? Com si fóssim un nou Dr. Frankenstein, crearem l’ésser més llefiscós amb les nostres pròpies mans. A càrrec d’Alba Navarro. Gratuït. No cal inscripció prèvia. A les 11 h a la Placeta de Sant Joan dins “Explica’m: 3a Fira del Conte”.

  Dimecres 13 de juny
  XERRADA: La importància de l’esmorzar, a càrrec de Alyona Kal, tècnica en nutrició i experta en bellesa. A les 18.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Divendres 22 de juny

  Encesa de veus. En l’esperit paraparèmic de Carles Hac Mor.

  Atiadors: Ester Xargay, col·lectiu Nuboläris i poetes i artistes vinguts d’arreu. Foguera de poemes, cançons, accions, músiques, danses, presentació dels llibres “Obra completa punt dos” i “Tant per tant, subpoemes” de Carles Hac Mor i etcètera. A les 19 h als Jardins del Monestir.

   

  Dissabte 23 de juny
  TALLER: Max mix tallers.
  Reviu els millors tallers de la temporada, vine i tria el teu taller preferit! A càrrec d’Alba Navarro. Gratuït. A les 11 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Divendres 26 de juny
  D.O. EMPORDÀ: Gran reserva de l’òpera
  , a càrrec de David Puertas que parlarà de vi, les varietats de raïm, el grau, l’envelliment, el color, tot relacionat amb diversos fragments d’òperes d’autors com Monteverdi, Donizetti, Puccini o Verdi. Comptarem també amb les explicacions de la sommelier Núria Lucía. Aforament limitat, cal inscripció prèvia a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit per telèfon 972 32 40 57 o bé per correu electrònic: biblioteca@guixols.cat. A les 19 h a la C


  Agenda de la Biblioteca Municipal pel mes de febrer

  30/01/2018
  Amb el nou horari d’obertura (Matins, de dilluns a dissabte, de 10.00 a 13.30 h. Tardes, de dilluns a divendres, de 16.00 a 20.00 h), el mes de febrer de 2018, la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit organitzarà les següents activitats:
   
   
  Cada dilluns
  REUNIÓ DE LA PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca). A partir de les 18 h.
  CONVERSA EN FRANCÈS. De 16.30 a 17.30 h. A càrrec de Sandrine Rendu. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).
  Cada dimarts
  CONVERSA EN ITALIÀ. De 17.45 a 18.45 h la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Grazia di Dio. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057;
  biblioteca@guixols.cat).
  CURS INFORMÀTICA GENT GRAN. De 16.00 a 17.00 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Iniciació a la informàtica. A càrrec de la voluntària Lidys Troncoso.
  Gratuït. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057;biblioteca@guixols.cat).
  Cada dijous
  CONVERSA EN ANGLÈS. De 15.30 a 16.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Lluna Porta. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057;
  biblioteca@guixols.cat).
  CODECLUB: Programació d’ordinadors per a nens i nenes de 10 a 12 anys. Aprendre els fonaments de la programació a través de l’estimulació de la creativitat dels infants.
  De 17.30 a 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).
  Cada divendres
  CONVERSA EN ALEMANY. 17.30 a 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Pilar Fernández. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057;
  biblioteca@guixols.cat).
   
  Divendres 2 de febrer
  CLUB DE LECTURA: La remor de les onades, de Yukio Mishima. A càrrec de l’escriptor i coordinador del club Toni Sala. A les 20 h.
  Dissabte 3 de febrer
  TALLER: Màscares de carnaval, per fer uns màscara per lluir-la al carnaval. Amb Alba Navarro. A les 11 h,
  Divendres 16 de febrer
  CONFERÈNCIA: Nutrició ortomolecular i candidiasi. Com combinar els aliments per a un bon equilibri orgànic. A càrrec de Carla Juncadella. A les 19 h.
  Dissabte 17 de febrer
  TALLER: Un mosaic de contes. Taller per fer un mosaic recreant una il·lustració de conter amb un tros de material (cotó, llana, paper, cartró…). Amb l’Alba Navarro. A les 11 h.
  CONFERÈNCIA sobre Medi Ambient. A càrrec de Carles Donate, professor i ambientòleg. A les 11 h. 
  Divendres 23 de febrer
  PRESENTACIÓ DE LLIBRE “Una vida màgica (de la Costa Brava al món)”, de l’il·lusionista Xevi. A les 18.30 h.
  Dissabte 24 de febrer
  HORA DEL CONTE: “Arzabastayan”. Aquest cop Ruskus Patruskus esdevindrà el més esbojarrat dels aprenents de bruixox. Combinant l’agudesa amb la innocència, la comicitat física amb l’ humor parlat i el ritme dinàmic amb moments de tendresa, l’Arzabastayan és una síntesi perfecta del món de la màgia i el clown. A les 12 h.

  Agenda d’activitats Gener 2018 a la Biblioteca

  02/01/2018

  Aquestes són les activitats que ha programat la Biblioteca Pública Octavi Viader per aquest mes de gener. 

   

  Cada dilluns REUNIÓ DE LA PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca). A partir de les 18.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Cada dilluns CONVERSA EN FRANCÈS. De 16.30 a 17.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Sandrine Rendu. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).

  Cada dimarts CURS INFORMÀTICA GENT GRAN De 16.00 a 17.00 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Iniciació a la informàtica. A càrrec de la voluntària Lidys Troncoso. Gratuït. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).

   Cada dijous CONVERSA EN ANGLÈS. De 15.30 a 16.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Lluna Porta. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).

  Cada dijous CODECLUB: Programació d’ordinadors per a nens i nenes de 10 a 12 anys. Aprendre els fonaments de la programació a través de l’estimulació de la creativitat dels infants. De 17.30 a 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).

  Cada divendres CONVERSA EN ALEMANY. 17.30 a 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Pilar Fernández. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).

  Fins al 9 de gener de 2018, EXPOSICIÓ: EXPO “Polvorins. Fotografies de Carlos Palacio”. Amb aquest reportatge fotogràfic, el gironí Carlos Palacio ens endinsa en el dia a dia de la comunitat gitana del barri disseminat dels Caputxins. A la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit en l’horari habitual d’obertura.

  Divendres 12 de gener
  CLUB DE LECTURA:
  La mujer de la arena, de Kobo Abe. A càrrec de l’escriptor i coordinador del club Toni Sala. A les 20 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Dissabte 13 de gener
  TALLER:
  Taller de creació d’un atrapasomnis. Amb l’Alba Navarro. A les 11 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Dissabte 13 de gener
  PRESENTACIÓ DE LLIBRES:
  El poemari Fragàncies, de Susana Pérez. Lectura de poemes i acompanyament amb guitarra. També es presentarà el llibre de relats curts Big Bang amor, de Pep Cassany amb lectura d’alguns dels relats. A les 12 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Dimecres 17 de gener
  CONFERÈNCIA: “Fisioteràpia de Sòl Pèlvic (SP): Prevenció i Rehabilitació”. A càrrec de Núria Fuentes Falgàs i Laura Trujillo, Diplomades en Fisioteràpia, com a ponents. A les 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Divendres 19 de gener
  CONFERÈNCIA: “L’important efecte del canvi climàtic i les espècies del fons marí de Sant Feliu”. A càrrec de Joaquim Garrabou de l’Institut de Ciències del Mar – CSIC. Conferència organitzada per l’àrea de Medi Ambient. A les 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Divendres 26 de gener
  PRESENTACIÓ DE LLIBRE:
  El jardí de les delícies, de Joaquim Pijoan. Continuació del llibre de memòries “Tempus fugit” d’aquest escriptor cristinenc. A les 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Dissabte 27 de gener
  TALLER: Taller de creació de mòbils. Amb l’Alba Navarro. A les 11 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Dissabte 27 de gener
  HORA DEL CONTE: “El peix irisat”
  és un conte amb titelles il·lustrades que narra la història del peix més bonic. A través del que li passa al Peix Irisat s’explica la importància de compartir, de no ser egoista i del benestar de fer les coses ben fetes. Per a nens i nenes a partir de 2 anys. A les 12 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.


  Agenda de la Biblioteca Octavi Viader per al desembre

  30/11/2017
  Aquestes són les activitats de la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit per al mes de desembre de 2017:
   
  Divendres 1 de desembre
  CLUB DE LECTURA: La Casa de les belles adormides, de Yasunari Kawabata. A càrrec de l’escriptor i coordinador del club Toni Sala. A les 20 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.
   
  Dissabte 9 de desembre
  TALLER: PaperCraft nadalenc: vine a decorar la biblioteca amb figures de Nadal 3D. A càrrec d’Alba Navarro. A les 11 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.
   
  Fins al 12 de desembre
  EXPOSICIÓ: HOMENATGE A PRUDENCI I AURORA BERTRANA. El 2017 és l’Any Bertrana, on es commemoren la doble efemèride dels 150 i 125 anys del naixement de Prudenci i Aurora Bertrana. Dins del conjunt d’actes en homenatge als autors, la Institució de les Lletres ha creat aquesta mostra de petit format. La doble celebració pretén evidenciar la complementarietat d’aquesta producció a la vegada que vol posar de relleu la individualitat d’un i altre autor pare i filla: dues figures singulars del món literari contemporani. A la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit en l’horari habitual d’obertura.
   
  Del dijous 14 de desembre fins al 9 de gener de 2018
   EXPO “Polvorins. Fotografies de Carlos Palacio”. Amb aquest reportatge fotogràfic, el gironí Palacio ens endinsa en el dia a dia de la comunitat gitana del barri disseminat dels Caputxins. A la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit en l’horari habitual d’obertura.
   
  Divendres 15 de desembre
  CONFERÈNCIA: “Invasions biològiques. Les espècies invasores a la Vall d’Aro”, a càrrec de Jaume Ramot, integrant del Grup de Natura Sterna. A les 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.
   
  Dissabte 16 de desembre
  TEATRE: Kids & Us. “Saving Xmas“. Espectacle en anglès per a nens i nenes de 3 a 8 anys. A les 12 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.
  PRESENTACIÓ DE LLIBRE Des de dins, amb la presència de l’autora Sàbel Gámez i de Jordi Blesa i Montoliu, autor del pròleg. A les 16.30 h al Monestir, Sala Abat Panyelles.
  ​ 
  Dies 27, 28 i 29 de desembre
  TALLER DE NADAL: “LABORATORI TEATRAL PER A NENS”. Durant tres dies els nens i nenes participants en aquest taller crearan una història, muntaran l’escenari, construiran els personatges amb siluetes d’ombres xineses i, el darrer dia, faran la representació final, tot això amb l’objectiu de donar un suplement educatiu i pedagògic al seu desenvolupament creatiu des del joc i la diversió. Per a nens de 8 a 12 anys. Preu: 20 €. A càrrec d’Alba Navarro. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca per telèfon 972 32 40 57 o per correu electrònic
  biblioteca@guixols.cat. De 10 a 12 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Agenda d’activitats de novembre de la Biblioteca Municipal

  02/11/2017
  Aquesta és l’agenda d’activitats de la Biblioteca Municipal Octavi Viader i Margarit per al mes de novembre de 2017. Totes les activitats a la Biblioteca excepte les que s’indica un altre lloc de celebració. 
   
  Cada dilluns, CONVERSA EN FRANCÈS,  de 16.30 a 17.30 h a càrrec de Sandrine Rendu. 
                           REUNIÓ DE LA PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca) a partir de les 18.30 h.
  Cada dimarts, CONVERSA EN ITALIÀ, de 15.30 a 16.30 h a càrrec de Grazia di Dio.
  Cada dimarts, CURS INFORMÀTICA GENT GRAN, de 16.00 a 17.00 h. Iniciació a la informàtica, a càrrec de la voluntària Lidys Troncoso. Gratuït.
  Cada dijous, CONVERSA EN ANGLÈS, de 15.30 a 16.30 h a càrrec de Lluna Porta. 
  Cada divendres, CONVERSA EN ALEMANY, de 17.30 a 19.00 h a càrrec de Pilar Fernández.
   
  Divendres 3 de novembre, CLUB DE LECTURA: “Lluvia negra”, de Masuji Ibuse, a càrrec de l’escriptor i coordinador del club Toni Sala. A les 20 h.
   
  Dissabte 4 de novembre, RUTA GAZIEL: Un recorregut per Sant Feliu de Guíxols donant a conèixer el llegat de Gaziel, posant la seva literatura i el paisatge al servei del lector. A més de llegir fragments de l’obra de l’autor, el visitant pot contemplar els espais on va viure i van inspirar la seva obra. Conductor de la ruta: Josep Maria Vicens (Associació Amics del
  Museu d’Història de la Ciutat). Inscripcions: a la Biblioteca Pública, per telèfon 972 324057 o per correu electrònic a biblioteca@guixols.cat. A les 11h.
  ​ 
  Dissabte 4 de novembre, Taller de PaperCraft “monuments del món.” A càrrec d’Alba Navarro. A les 11 h.
   
  Fins divendres 17 de novembre, EXPOSICIÓ: “CORAM POPULO”. Selecció de 10 llibres que van ser censurats perquè van ser considerats obscens o perquè es creia que podien resultar ofensius per com s’hi tractava la sexualitat. La història de la censura permet crear un llarga llista de llibres que han estat retallats, denunciats i retirats de circulació pública per aquests
  motius. A la Biblioteca en l’horari habitual d’obertura.
   
  Divendres 17 de novembre, CONFERÈNCIA: SOMENERGIA “Energia Verda a casa nostra, ara és possible!” A càrrec de SomEnergia, cooperativa d’energia verda. A les 19 h.
  Divendres 17 de novembre, PRESENTACIÓ DE LLIBRE “Yo soy Eric Zimmerman”, el nou llibre de la coneguda escriptora de novel·la romàntica Megan Maxwell. A les 18 h al Teatre Municipal.
   
  Dissabte 18 de novembre, Taller infantil de mandales. Ioga per al teu cervell. A càrrec d’Alba Navarro. A les 11 h. 
   
  Des del 21 de novembre fins el 17 de desembre, Exposició d’ HOMENATGE A PRUDENCI I AURORA BERTRANA. El 2017 és l’Any Bertrana, on es commemoren la doble efemèride dels 150 i 125 anys del naixement de Prudenci i Aurora Bertrana. Dins del conjunt d’actes en homenatge als autors, la Institució de les Lletres ha creat aquesta mostra de petit format. La doble celebració pretén evidenciar la complementarietat d’aquesta producció a la vegada que vol posar de relleu la individualitat d’un i altre autor pare i filla: dues figures singulars del món literari contemporani. A la Biblioteca  en l’horari habitual d’obertura.
   
  Dissabte 25 de novembre, HORA DEL CONTE: “Conta’m què hi pintes”, recull de contes explicats a partir de tres llenguatges artístics: la música, la interpretació i la il·lustració. Cada conte s’anirà construint alternant i fusionant amb aquestes tres formes d’expressió, creant així varis focus d’atenció. Un espectacle contat, cantat i pintat! A les 12 h.

  Activitats del SIAD a partir de l’octubre

  04/10/2017
  El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de Sant Feliu de Guíxols ha iniciat per aquest mes d’octubre una sèrie d’activitats gratuïtes, per les quals, per perendre-hi part,  cal inscriure’s obligatòriament a igualtat@guixols.cat. Les activitats en qüestió són:
   
   
   
  INTRODUCCIÓ AL PILATES I HIPOPRESSIUS, a càrrec de Equilibri Estudi de Pilates, els dilluns i dijous de 15.10h a 15.55h. (Octubre i novembre)
  IOGA, a càrrec d’ Espai Ganesha, els dimecres i divendres de 8.00h a 8.45h. (Octubre i novembre)
  CUIDA’T, Per familiars cuidadors/es de persones dependents. Inici: 16 d’octubre – Fi: 27 de novembre.  Dilluns de 15.30h a 17.00h En col·laboració amb Serveis Socials
  ESPAI CRIANÇA, Dijous de 17.00h a 18.30h (continuarà al 2018) * Espai de joc no dinamitzat per famílies amb nadons de 1 a 3 anys, En col·laboració amb Escola Bressol Oreneta
  CERCLE DE DONES. Últim dimecres de mes de 15.15h a 16.30h (continuarà al 2018) *Espai per compartir i aprendre per a dones majors d’edat
  NIARA, Divendres de 10.00h a 11.30h. * Grup de suport i autonomia per a dones subsaharianes
   
   

  Actes per l’11 de Setembre i vigília

  07/09/2017

  El proper diumenge, vigília de la Diada Nacional de Catalunya, es celebren diverses activitats a la nostra ciutat per complementar els actes del dilluns, Onze de Setembre. 

   

  Diumenge, 10 de Setembre  2017

   
  A les 8.30h, Renovació de l’estelada al cim del Montclar,  – Sortida de Casa Nova. Organitza: Guíxols per la Independència
   
  A les 12h, Sardanes amb la Cobla La Principal del Llobregat als Jardins de Juli Garreta. Organitza: Agrupació Amics de la Sardana
   
  A les 21.30h, “Marxa de Torxes per la Independència”. Sortida: al Salvament. Organitza: Associació Guíxols Decideix
   
  A partir de les 23h, Concerts Diada Jove amb Habitació 211, Auxili i DJ Sendo a l’espai Guíxols Arena. Organitza: JERC
  Dilluns 11 de Setembre de 2017
  Diada Nacional de Catalunya
   
  ACTES INSTITUCIONALS
   
  A les 9h, Ofrena floral a la Tomba del  President Josep Irla, amb l’acompanyament de l’Orquestra de Cambra de Sant Feliu de Guíxols. Al Cementiri. 
  Entre les 10h i les 12h. Portes Obertes de la Sala de Plens de l’Ajuntament per visitar la Senyera de Rafael Patxot.
   
  A les 11h. Lectura del Manifest i Parlaments, davant l’Ajuntament
  A les 13h, Ofrena floral al bust del President Josep Irla i  lectura del Manifest a la Rambla de la Generalitat
   
   

  Sant Feliu s’enfira des d’aquest cap de setmana i tots el de setembre

  16/08/2017

  Aquest cap de setmana s’inicia el cicle anual de fires, que inicialment es feien el mes de setembre i que els darrers anys s’han estès des de mitjan agost i tot el setembre. La programació és la següent:

   

  XII PAPER ANTIC

  Dissabte 19 d’agost

  Dels cromos a les fotografies i els llibres, passant pels cartells, les postals i les joguines. En aquesta fira hi trobareu tota mena d’objectes fets de paper de les formes més diverses. Sant Feliu de Guíxols esdevindrà el punt de trobada de col•leccionistes i paperaires, i de tots a qui us interessi o us desperti la curiositat aquest material que és tan present a les nostres vides, però que encara ens pot sorprendre.

  Lloc: rambla A. Vidal
  Horari: de 10 a 20 h
  Organitza: Associació de Professionals i Amics del Col•leccionisme i Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
  Accés lliure

   

  XVIII IECSALIS
  Fira-mercat d’antiquaris i brocanters
  Diumenge 20 d’agost

  És la vostra oportunitat de trobar aquell objecte de decoració o aquell moble antic que buscàveu per posar en aquell racó de casa vostra. Tot un ventall de curiositats de temps passats que us endinsaran en un altre món i us despertaran la curiositat. Hi trobareu monedes, canelobres, peces d’aram i joies. No hi falteu, segur que hi trobeu el que busqueu!

  Lloc: jardins de Juli Garreta
  Horari: de 10 a 20 h
  Organitza: Gremi d’Antiquaris i Brocanters de les Comarques Gironines i Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
  Accés lliure

   

  VII SCRAPMANIÀTICS
  Fira-mercat d’scrapbook
  Dissabte 26 d’agost

  Una multitud de processos creatius que donen com a resultat la personalització dels teus records a través d’àlbums, “layouts”, invitacions, targetes … La 7a Scrapmatiàtics, acosta a Sant Feliu de Guíxols tot aquest món amb botigues, tallers, demostracions …podreu trobar en un mateix espai tot el material que necessiteu. Veniu i descobriu-ho!

  Lloc: jardins Juli Garreta
  Horari de venda: de 10 a 20 h
  Organitza: Scrapmaniàtics Associació i Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
  Accés lliure

   

  IX FIRA MEDITERRÀNIA DE PATCHWORK
  Dissabte 2 de setembre

  No us perdeu la IX edició d’aquesta fira, on podreu gaudir d’exposicions de peces originals, adquirir el kit necessari per realitzar treballs de patchwork i conèixer les últimes novetats. A més, podreu participar en els tallers make & take que us oferiren els expositors directament a la fira, i gaudir de les exposicions de treballs en diferents espais de la ciutat.

  Lloc: rambla A. Vidal 
  Horari: de 10 a 20 h
  Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
  Accés lliure

   

  XXXV FIRA DEL DIBUIX
  Diumenge 3 de setembre

  Un any més, podreu admirar les obres originals d’artistes locals i d’arreu del país exposades a la rambla A. Vidal. Gaudiu dels dibuixos i quadres de diferents estils i preus, que podreu adquirir per completar la decoració de casa vostra o per fer un obsequi. Segur que hi haurà alguna obra que us captivarà.

  Lloc: rambla A. Vidal
  Horari: de 10 a 20 h
  Organitza: Casino Guixolenc i Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
  Accés lliure

   

  XIX JOCANTIC 
  Dissabte 9 de setembre

  Veniu a reviure la vostra infantesa a la XIX edició de Jocantic. El segon cap de setmana de setembre a Sant Feliu de Guíxols, descobrireu un món màgic on podreu contemplar i adquirir joguines d’altres temps, joguines que van marcar una època. Segur que trobareu hi una peça que us farà retrocedir en el temps i recordar bell moments.

  Lloc: rambla A. Vidal
  Horari: de 10 a 20 h
  Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
  Accés lliure

   

  XIX MERCADISC
  Diumenge 10 de setembre

  Torna la cita ineludible dels aficionats al col•leccionisme de discos i a la música: de la més actual a la que només es troba editada en vinil. No falteu a la XIX edició del mercat del disc antic i de segona mà, veniu a triar i remenar. Segur que hi trobareu aquells discs que van marcar la vostra vida.

  Lloc: rambla A. Vidal 
  Horari: de 10 a 21 h
  Organitza: Associació d’Amics de la Música dels Anys 60 i Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
  Accés lliure

   

  XIX FIRAMOTOR 
  Dissabte 16 i diumenge 17 de setembre

  Aquests dies Sant Feliu de Guíxols es convertirà en la capital del motor: cotxes nous i d’ocasió, motos i vehicles elèctrics,… per a totes les butxaques i amb totes les garanties. També parades de marxandatge i un munt d’activitats: exposició de cotxes clàssics i de rally, exhibicions de motos i bicis de trial,… Un cap de setmana ple de motor! T’ho perdràs?

  Lloc: pàrquing dels Jardins de Juli Garreta
  Horari de venda: dissabte d’11 a 14 h i 17 h a 20 h i diumenge d’11 h a 14 h.
  Horari d’exposició: dissabte i diumenge d’11 a 20h.
  Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
  Accés lliure

   

  VII FIRA DEL MEDI AMBIENT I LA SOSTENIBILITAT 
  Diumenge 24 de setembre

  Sant Feliu de Guíxols acollirà per setena vegada la fira centrada en el medi ambient: els vehicles elèctrics i tot el què envolta la mobilitat (cotxes, bicicletes, motos) , i les energies sostenibles i l’estalvi a la llar, i totes les propostes per conèixer els importants valors de la natura del nostre municipi… Un espai per explorar, compartir i promoure el desenvolupament sostenible No us ho perdeu!

  Lloc: rambla A. Vidal
  Horari: de 10 a 14 h.
  Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
  Accés lliure


  L’ANC va portar pilotes a la platja en l’últim acte de juliol

  31/07/2017
  El darrer diumenge de juliol, en plena Festa Major, el grup local de l’ANC va fer parada, com cada diumenge d’estiu, al Passeig del Mar, i van aprofitar per organitzar una llançada massiva de pilotes del SÍ a la platja, amb gran èxit de participació per part dels banyistes.

  Així mateix, van seguir repartint domassos per acabar de guarnir tots els balcons de la ciutat en aquests dies, així com venent bitllets pel desplaçament a Barcelona l’11S i de les samarretes que s’hi lluiran aquest any.

  Com sempre, en totes les accions de l’ANC, no hi ha faltat l’activisme dels voluntaris, de tu a tu, aprofitant la gran afluència de gent, tant de casa nostra com de fora.


  “Biblioplatja”, les activitats de la Biblioteca davant del mar

  29/07/2017

  Des d’aquest mes de juliol està en funcionament el servei Biblioplatja 2017, en el qual els banyistes poden gaudir d’un espai de lectura obert de dilluns a diumenge, en horari de matins d’11 a 13 h i de tardes de 15.30 a 17.30 h.

  El Biblioplatja és un servei d’extensió bibliotecària en què el principal objectiu és promoure la lectura com a activitat de lleure i en el qual els lectors no cal que vagin als espais tradicionals de les biblioteques, sinó que surtin a trobar-los allà on habitualment passen el seu temps d’oci, de manera que se’ls ofereixin els serveis bibliotecaris amb la màxima proximitat.

  En aquestes biblioteques d’estiu es pot consultar un fons seleccionat per a totes les edats, en què predominen els temes d’actualitat i la literatura d’imaginació: diaris, revistes, còmics, contes i novel·les, principalment.

  Per reforçar l’aliança entre lectura i lleure, s’hi organitzen diverses activitats. El passat dimecres, per exemple, s’hi va presentar el llibre La Costa Brava, Àlbum-Guia 1925, un projecte original de l’Associació Ateneu Empordanès,  recuperat avui gràcies a Edicions Sidillà en una edició facsímil del llibre i una feina molt acurada d’actualització de la informació. L’obra té un gran interès, tant per les imatges de les dues èpoques retratades, com pels textos dels autors del segle passat i actuals, com per les imatges i textos dels anuncis publicitaris  d’empreses catalanes de l’any 25. L’escriptor guixolenc Toni Sala va ser el presentador juntament amb els editors Xavier Cortadellas i Judit Pujadó.

  Just el dia següent, dijous 27, va tenir lloc una sessió de contes per al públic familiar, anomenada “La casa de la mosca fosca”, a càrrec d’Alquimia Sonora. La versió musical d’aquest conte popular rus va apropar els divertits personatges representats per titelles i es van interpretar en directe un munt de cançons originals, acompanyades pel piano.

  De cares al mes d’agost, cada dimecres a les 11 h es celebrarà un taller diferent per a públic infantil i familiar: “Un quadre mariner” (9 d’agost), “Escultors a la platja” (16 d’agost), “El mar en una ampolla” (23 d’agost) i “Una peixera particular” (30 d’agost). També hi haurà noves sessions de contes per a públic familiar i activitats per a adults.

  Fora de l’espai de la Biblioplatja, la Biblioteca torna a oferir aquest estiu “Tresors amagats de Sant Feliu: visita a la Biblioteca del Casino dels Nois”. Cada dissabte a les 19 h., a partir del 22 de juliol i fins el 26 d’agost. La visita és gratuïta i no cal inscripció prèvia. El punt de trobada serà davant del mateix Casino dels Nois, per la banda de la Rambla del Portalet.


  El Club Aquàtic Xaloc, amb molta activitat

  04/08/2017

  Quan arriba el bon temps, l’activitat dels esports d’aigua es multiplica. Així, a l’estiu és quan el Club Aquàtic Xaloc pot organitzar més activitats, i participar en les organitzades per altres clubs.

  Per exemple, ja fa gairebé un mes que el Xaloc va participar en l’Ironman de Vitòria, concretament el 9 de juliol. El club va poder comptar amb una bona molt bona representació de triatletes al País Basc: Marc Bernabé i Mark Roura s’estrenaven en la distància més llarga de les proves de triatló. Segur que l’experiència de Jordi González i Rafa Guerrero els va ser de gran ajuda. I les supporters van ser un factor de motivació molt important.

  Rafa Guerrero, el primer del Xaloc en arribar al final de l’Ironman de Vitòria (C.A. XALOC)

  Els resultats d’aquesta prova no van ser per estar descontents: com era d’esperar, el triatleta Rafa Guerrero va ser el primer ganxó a creuar la línia d’arribada amb un temps de 10 h 33 min (inclosa una penalització gens merescuda de 5 minuts). Molt seguit va arribar Mark Roura amb un temps de 10h 35 min. Roura és l’entrenador de natació del Club Aquàtic Xaloc, i va ser el tercer participant de tot l’Ironman en sortir de l’aigua, demostrant la una vegada més la seva superioritat en el medi aquàtic. 
  Seguidament va arribar Marc Bernabé, amb un temps de 11 h 8 min., que també s’estrenava amb la distància ironman i que va trobar en Jordi González (amb un temps de 11h 27min) un gran guia i company d’entrenament,  tot i els problemes patits al piramidal. González és un triatleta amb molta experiència en la distància ironman – ja en porta uns quants a les espatlles- i ja ha manifestat que la propera temporada s’agafarà un descans i farà distàncies més curtes. La distància ironman, però,  li corre per les venes i ben segur que no trigarà massa a fer el proper.

   

   

   

  Un mes després i amb les forces recuperades estan tots molt contents d’haver viscut l’experiència junts i els lligams entre ells s’han fet més forts.

   

   

   

  Properes activitats del Club Aquàtic Xaloc

   


  Activitats pel Dia Internacional dels Museus

  17/05/2017

  El dijous 18 de maig, és el Dia Internacional dels Museus. Aquest dia, el nostre Museu d’Història obre les portes a tothom que el vulgui visitar. De tota manera, les activitats més importants es traslladen al dissabte dia 20.

  Aquest dia, els Amics del Museu organitzen, com cada any, un concurs de pintura ràpida que començarà a les 8 del matí i es tancarà a les 2 de migdia. Les obres acabades es podran visitar a partir de les 4 de la tarda en una de les sales del Monestir on, a les 5, es donarà a conèixer el veredicte del jurat i es lliuraran els premis.

  Seguidament, a les 6, a la sala d’actes del quart pis, el Museu d’Història presentarà el llibre “Dòlmens, coves i menhirs” de Pau Roig i Xavier Niell. La presentació anirà a càrrec de Néstor Sanchiz.

  Finalment, a partir de les 9 de la nit, es podran visitar les torres del Monestir en una visita comentada i gratuïta. Aquesta serà una visió diferent de l’habitual, amb les parets il·luminades amb llum artificial, i una panoràmica nocturna des de dalt la torre del Fum.  Activitats a la ciutat amb motiu de Sant Jordi

  20/04/2017
  La nostra ciutat es prepara per a una celebració de Sant Jordi de dos dies. Amb el format de Fira de Sant Jordi, la Rambla Vidal i el centre de la ciutat acolliran nombroses activitats que ompliran d’ambient i de celebració aquest cap de setmana d’abril. Llibres, roses i autors locals conviuran amb activitats populars a l’aire lliure.
  Coincidint amb la celebració, les immediacions de Sant Jordi seran també la data d’inici del nou certamen de cinema comercial en català del cicle Gaudí, amb projeccions mensuals al Casino Guixolenc (la primera, aquest mateix divendres 21 d’abril a les 21:00 hores, es projectarà al Casino Guixolenc el documental “Espanya en dues trinxeres. La guerra civil en color”.
  A banda de fer que el cinema comercial en català tingui cabuda a la ciutat, Sant Feliu també prepararà per dos dies d’actes amb la cultura com a gran protagonista.
  Durant tot el cap de setmana del 22 i 23 d’abril, trobareu la Fira de Sant Jordi la tradicional venda de llibres, flors i productes relacionats a les parades de comerços i entitats locals. I com se sol fer en aquesta celebració, hi haurà la signatura de llibres per part d’escriptors i escriptores locals.
  Fira de Sant Jordi:
  • DIVENDRES 21 D’ABRIL
  ENTREGA DE PREMIS DE LA 31a MOSTRA ARTÍSTICA SANT JORDI 2017: “QUERCUS SUBER: LI POTS TREURE SUC AL SURO?” 
  A càrrec dels Tallers d’Història HORA I LLOC: A les 17.30 h al
  Teatre-Auditori Municipal Narcís Masferrer.
  PRESENTACIÓ DE LLIBRE: “60 HISTÒRIES DELS ANYS 60” Editat per l’Associació d’Amics de la Música dels anys 60 
  HORA I LLOC: A les 19 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament.
  PRESENTACIÓ DE LLIBRE: Casa Irla
  19:30 h presentació del llibre “Empremtes d’uns peus menuts…” d’Antoni de Pàdua Homs Alcaire. Intervindran en l’acte Toni Homs Corbera i Dolors Vilamitjana.
  PROJECCIÓ DE CINEMA COMERCIAL EN CATALÀ – CICLE GAUDÍ
  CICLE GAUDÍ AL CASINO GUIXOLENC
  Preus | Entrada general: 4,5€ | Entrada Carnet Jove: 3€
  ESPANYA EN DUES TRINXERES, LA GUERRA CIVIL EN COLOR
  21 d’ abril de 2017 – 21:00 h
  • DISSABTE 22 D’ABRIL
  ENTREGA DE PREMIS DEL CONCURS “CONTES ESBOJARRATS” Per a nois i noies de 6 a 14 anys HORA I LLOC: A les 11 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit ORGANITZA: Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, el grup CLER i l’Ajuntament. 
  10 a 14 PROGRAMA EN DIRECTE DE RÀDIO SANT FELIU (107.0 FM) Amb entrevistes improvisades  seguint el pols de la fira: autors, entitats, paradistes, llibreters, personalitats,etc. Programa fet des de la unitat mòbil i des dels estudis centrals. 
  11 a 12.30 PROGRAMA ESPECIAL EN DIRECTE DE TELEVISIÓ COSTA BRAVA A LA RAMBLA VIDAL/CARRER MAJOR, amb nombrosos convidats, autors, entrevistes a llibreteres i altres aspectes d’actualitat.
  TALLERS INFANTILS HORA I LLOC: D’11 a 13 h a la Placeta Sant Joan
  Fes el teu drac de Sant Jordi. Gratuït. A càrrec d’Alba Navarro i Salima El Baharaoui.
  Taller d’scrapbook. Gratuït. A càrrec de l’Associació Scrapmaniàtics.
  HORA DEL CONTE: “BIBLIÓFILUS” Espectacle educatiu amb teatre, màgia i titelles. A càrrec de Ruskus Patruskus 
  HORA I LLOC: A les 12 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit
  DESFILADA DE GEGANTS
  A càrrec de la Colla Gegantera de Sant Feliu de Guíxols 
  HORA: De 17 a 18.30 h RECORREGUT: Sortida del Passeig/Rambla, passada per la Rambla, carrer de la Rutlla, Placeta Maragall, carrer Sant Domènec, carrer Major.
  TALLERS INFANTILS. HORA I LLOC: De 17 a 19 h a la Placeta Sant Joan
  Fes el teu drac de Sant Jordi. Gratuït. A càrrec d’Alba Navarro i Salima El Baharaoui.
  Taller d’scrapbook. Gratuït. A càrrec de l’Associació Scrapmaniàtics. 
  • DIUMENGE 23 D’ABRIL (SANT JORDI)
  TALLERS INFANTILS. HORA I LLOC: D’11 a 13 h a la Placeta Sant Joan 
  Fes el teu drac de Sant Jordi. Gratuït. A càrrec d’Alba Navarro i Salima El Baharaoui.
  HORA DEL CONTE: “LA FADA IRIS” A càrrec de la Fada Iris 
  HORA I LLOC: A les 12 h a la Placeta Sant Joan 
  ORGANITZA: Editorial Tramuntana (Sant Feliu de Guíxols)
  HORA DEL CONTE: “LA FADA IRIS” A càrrec de la Fada Iris 
  HORA I LLOC: A les 18 h a la Placeta Sant Joan 
  ORGANITZA: Editorial Tramuntana (Sant Feliu de Guíxols)
  L’Associació Aleph també organitza activitats

  La Diada de Sant Jordi, Aleph tindrà una taula al carrer prop de la Placeta de Sant Joan, on artistes de l’Associació temptaran el públic amb petites obres seves i unes llibretes pintades a mà. Al voltant del migdia, els alumnes de la Georgia Bonell faran una performance relativa a la situació actual de l’art en el món que ens envolta. I a les 13 hores els membres de l’associació i qui ho desitgi aniran a l’Espai K (a l’antic Hospital) per visitar l’Exposició de Trevor Skinner L’art d’observar, que consisteix en un projecte creatiu d’alumnes de Batxillerat Artístic de l’INS Sant Elm amb l’obra del fotògraf, membre de l’Associació.

  L’ANC no hi faltarà

  Guíxols per la independència-ANC també serà a la Fira de Sant Jordi  amb un stand en què volen convidar a tothom a celebrar aquesta diada tan important. 

  Tota la programació d’activitats de la Casa Irla per aquest hivern

  11/01/2017

  La Casa Irla ja ha fet oficial la programació d’activitats culturals per aquest hivern 2017, en el marc de la música, l’art i la literatura.

  La inauguració d’aquesta nova temporada s’inicia aquest dissabte a les 19h. amb l’exposició “Interiors” de Pere Lluís de León.
  “Interiors” de Pere Lluís de León
  Del 14 de gener al 26 de febrer
  Obra digital

  En aquestes obres s’expressa la sensibilitat vinculada a la quotidianitat de la bellesa, tot i ser complexa. És una obra de compromís amb un mateix i alhora amb l’entorn.
  L’espectador es pot sentir còmplice, no del que diu, sinó del que vol dir. El color és l’eix fonamental de la seva expressivitat, creant un espai de contrast entre aquest i les figures, que porten a l’espectador a diferents estats d’ànim.
  Pere Lluís León va començar els seus estudis artístics a Llotja. L’any 1962 comença la formació artística a les Escoles Massana. Posteriorment, a Belles Arts, a Barcelona.
  El 1968 marxa a París, Bèlgica i Holanda per conèixer pintors i tècniques diverses. Torna a Barcelona i és fundador i membre actiu de l’Associació de Pintors de la Plaça Sant Josep Oriol entre els anys 1974 al 1982.
  Comença a treballar en la il·lustració pels laboratoris farmacèutics, especialitzant-se cada vegada més en medicina (anatomia i cirurgia). A partir de 1992 s’estableix com a freelance, col·laborant amb el departament d’Anatomia de la Facultat de Medicina de Barcelona, de Bellaterra, de Montpeller, d’Estrasburg i amb diversos hospitals d’Espanya i Europa, i per a revistes mèdiques-científiques divulgatives arreu del món. En l’actualitat alterna els seus treballs entre la il·lustració anatòmica i la il·lustració didàctica-científica i l’obra pictòrica.


  Activitats en relació al 25N, Dia de la Violència Masclista

  07/11/2016
  El dia 25 de novembre es celebra el Dia contra la Violència Masclista a la nostra ciutat i des del SIAD de Sant Feliu han programat una sèrie d’activitats. Tot i això, el passat divendres ja va tenir lloc la primera, anomenada “Toca de peus a terra”, una obra de teatre Fòrum sobre la prevenció del masclisme en l’adolescència, destinada a alumnes de 4t d’ESO.
  El proper dimecres 9 de novembre, de 15’15 a 17, al SIAD (Centre Cívic Vilartagues, primer pis), hi haurà una conferència sobre “Micromasclismes, què són i com identificar-los”. I pel dimecres 16 de novembre, de 15.15 a 17.00h, en el mateix SIAD, xerrada “Egoisme sa. Saber dir no”. Inscripcions al  teèfon  972 82 01 01 o al mail igualtat@guixols.cat
  El divendres 18 de novembre, de 9.30 a 13.30h, a la sala Abat Panyelles, formació per a professionals: “Immigrada, refugiada i dona”.
  I finalment, el dia de la celebració, el 25 de novembre, hi hauran dues activitats: una taula sobre refugiades, “Immigrada, refugiada i dona”, que tindrà lloc a la sala multiús del Centre Cívic Vilartagues, de 18’30 a 20’30 i, d’altra banda,  les parades informatives, al matí a la plaça del mercat i a la tarda a la plaça Salvador Espriu.

  Activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible

  20/09/2016

  Des d’aquest dilluns es celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible, i a Sant Feliu les activitats s’allargaran fins diumenge amb la següent programació:

   

  FINS AL DIJOUS 22. SORTEJOS I REGALS

  A tots els usuaris de la Montdela d’aquests dies els regalarem una planta

  Les plantes es podran recollir el diumenge 25 de setembre a la VI Fira de la Mobilitat Sostenible -Rambla Vidal, a l’estand de l’Ajuntament- i durant la setmana del 26 al 30, a l’edifici de les Vetlladores -c/Mall, 61-
  També sortejarem 1 0 targes T1 0 el divendres 23 de setembre, i es farà publicitat del resultat als mitjans de comunicació, xarxes socials, i a la Montdela.

  DIJOUS 22 DE SETEMBRE. EL DIA SENSE COTXES
  Es tancarà el pas dels vehicles al carrer de l’Hospital, entre les 8h i les 20h

  DISSABTE 24 DE SETEMBRE. EXCURSIONS A PEU I EN BICI
  El CE Montclar, l’Associació Ataraxia i l’Sport Ciclista Guíxols ens portaran a fer unes sortides a peu i en bici, de 2 hores de durada. Sortida a 9h del matí i arribada a 11 h, Passeig del Mar/Ajuntament. Hi haurà esmorzar i regals per als participants

  DIUMENGE 25 DE SETEMBRE. VI FIRA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE
  Rambla Vidal – C/ Major – Palceta de Sant Joan 1 0h a 1 4h30′ i 1 6h30’ a 20h
  -Més de 25 expositors sobre vehicles elèctrics, estalvi energètic, tecnologia, nàutica i medi ambient. Activitat per a la mainada al matí i conferències a la tarda amb:
  -Francesc Mauri (Meteoròleg de TV3)
  -Xavier Duran (Periodista científic i director durant 15 anys del programa El Medi Ambient de TV3)


  Un munt d’activitats al Firamotor del proper cap de setmana

  13/09/2016
  El proper cap de setmana (dissabte 17 i diumenge 18 de setembre) tindrà lloc als Jardins Juli Garreta la XVIII Firamotor Sant Feliu de Guíxols, inclosa dins el certamen Guíxols s’enfira 2016.
  Aquesta fira tindrà les següents activitats programades:
  Dissabte 17 de setembre
  Venda de vehicles dels concessionaris i tallers oficials de Sant Feliu de Guíxols. Cotxes, ciclomotors, motocicletes i vehicles elèctrics. Horari de venda: d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.
  Estands de marxandatge i peces relacionats amb el món del motor. Concentració i exposició de cotxes de competició, camions del Dakar, cotxes americans, clàssics i motocicletes.
  Exhibició de Bike-trial amb els pilots Ivan López i Sergio Iglesias.
  Demostració d’Stunt Bike amb els Riders Carlos Balboa  i Xus Stunt que “ballaran amb les motos”.
  Pit Bikes Show
  III Tour Costa Brava Històric. Una prova amb un recorregut d’uns 200 km per la comarca del Baix Empordà i La Selva. Inici a les 16 h des dels Jardins Juli Garreta, reagrupament a les 18.30 h al mateix lloc, i final de la prova a les 23 h. Participants de luxe com els germans Aymerich, Pepe López i Tere Armadans, amb cotxes Muscle Cars, Clàssics, Vintage, Roadster, GT i Caterham.
  Diumenge 19 de setembre
  Venda de vehicles dels concessionaris i tallers oficials de Sant Feliu de Guíxols. Cotxes, ciclomotors, motocicletes i vehicles elèctrics. Horari de venda: d’11 a 14 h.
  Estands de marxandatge i peces relacionats amb el món del motor.
  Concentració i exposició de cotxes de competició, camions del Dakar, cotxes americans, clàssics i motocicletes.
  Al matí, concentració de cotxes clàssics i americans, Mezcle Car i Pick Up
  Exhibició de Bike-Trial amb els pilots Ivan López i Sergio Iglesias.
  Trial Show dels pilots Jordi Pascuet i Marcel Justribó
  Pit Bikes Show
  *Els horaris de les exhibicions s’anunciaran a la mateixa fira.

  Activitats pel cap de setmana

  30/09/2016

  Aquestes són algunes de les activitats interessants previstes aquest cap de setmana a Sant Feliu:

   

  20è Aniversari Àrea Bàsica Policial Sant Feliu de Guíxols – Mossos d’Esquadra
  Dissabte 1 d’octubre de 2016, de  9 a 14 h al Guíxols Arena (A 100 m. de la Comissaria de Mossos d’Esquadra)
  Un acte gratuït i públic en què hi haurà una parada de vehicles d’emergència, exhibicions i mostres.

  XIII Trobada de Motos- Pirates

  Diumenge 2 d’octubre als Jardins Juli Garreta amb la següent programació:
  9 h. Concentració de motards i esmorzar
  11 h. Sortida de la Ruta Pirata
  13 h. Lliurament de trofeus.
  També hi haurà un concurs fotogràfic organitzat per l’Associació Fotogràfica Guixolenca.
  Teatre
  Diumenge 2 d’octubre a les 18h, al Teatre-Auditori Municipal, Comèdia “El Cant de la Cigala” de l’Agrupació Teatral Benet Escriba. Venda d’ entrades a l’Oficina de Turisme i una hora abans de l’obra a la taquilla del teatre.

  IV Campionat de Karate
  El 2 d’octubre  a partir de les 9’30h al Poliesportiu Municipal la Corxera.

  Futbol

  Partit de 2a Catalana AD Guíxols- Abadessenc, a les 17h al Camp Josep Sunyer i Arxer.

   


  Nit en Blanc: moda, gastronomia i cultura al carrer

  27/08/2016
  Amb el títol “I tu amb què somies?” es presenta la tercera edició de la Nit en Blanc, un esdeveniment en el qual un centenar d’establiments comercials, així com restaurants, bars i altres negocis de la ciutat es posen d’acord per fer una jornada on es concentra activitat de botigues, desfilades de moda, gastronomia, música en viu, jocs infantils i nombroses propostes de lleure en una tarda-nit màgica per passar en blanc!
  Activitats:
  MODA
  19.45h Desfilada de Moda amb les botigues Bambú, Calçats Conde, Familiarium, Festa i Paper, Noni’s Backstage, Trapelles, Tu Atrezzo i Nonna Roba i complements, a la Rambla Vidal
  21.30h Desfilada de Moda amb les botigues Bogart, Boutique Lolita, Boutique Menta, Guitare, Inquietud’s Moda Jove, Joieria Rellotgeria Aviñó, Lola Something Special, Llenceria Encarnación Ortega, Monsul, Perruqueria Sara Style, Perruqueria Ydalia, Perruqueria i Estètica Núria Posas i Stroget, a la Rambla Vidal
  Aparadors ‘ballats’a càrrec de Mistreet Dance Studio:
  19h. Boutique Menta (St Antoni 23)
  19.30h. Inquietud’s Moda Jove (Verdaguer, 7)
  20.30h. Exòtic (Pl. Sant Joan, 41)
  21h Coco blue Lime (Rambla Vidal 45)
  Aparadors vivents 15 minuts abans de cadascuna de les desfilades corresponents a Inquietud’s Moda Jove, Undercolors of Benetton, Nonna Roba i Complements, Guitare, Boutique Menta i Boutique Lolita
  A partir de les 18h Pop Up Store La costura del 6970 Noni’s Backstage Jewls, watches & vintage al C. Hospital, 2-3
  ACTIVITATS INFANTILS
  De 18.30h a 19.30h “El Petit Lilo”, d’Actua Produccions, a la plaça del Mercat i cercavila pel centre de la Ciutat
  De les 18h a les 21h, Jocs Kapla. Jocs de construcció, amb peces rectangulars de fusta, a partir de 4 anys
  A partir de les 18h, “Somiatruites”, taller infantil per somiar i crear, per a totes les edats. A càrrec de Llibreria Nobel del carrer Major, 39
  De 18.30h a 20.30h, Bombolles de sabó gegants a la Rambla Vidal, zona prop del Passeig del Mar
  De 18h a 21h, Petits Somnis. Taules de llum i altres objectes al carrer Joan Maragall, 3-9
  A les 20.30h, entrega de Premis del II Concurs de Dibuix Enya, a càrrec de Festa i Paper, al carrer de la Rutlla, 7
  MÚSICA
  A les 21.30 i 22.30, La Fada Verda, Actuació de ball i foc a la Plaça del Mercat
  A les 22.30h, Ask the dust  al c/Rutlla, 29
  22.45h, 13th Magic Skull a la Placeta de Sant Joan
  De 21 a 00 Pole Dance, Body Paiting, Burlesque, música i Rom flor de Caña, amb regals i sorpreses a l’Escola de Música del c. Capmany 23
  00.30, Xarivari Blues, Blues amb malabars i llit elàstic… i molt humor al Passeig del Mar
   
  MÚSICA EN LA INTIMITAT
  De 19 a 00, Boleros i música cubana al Bohemi Bistró del C Sant Pere, 26
  De 20h a 2h, DJ Locky, “Black & White music” amb vehicle Moritz a l’Hostal Chic de la Rambla del Portalet, 5
  21h Rita Valero a la Casa Irla del C. Algavira 65-69
  00.00h, Música en Viu al Restaurant Ginjoler de l’Hort del Rector (Monestir)
  De 22 a 00, Música en viu al Casino Guixolenc de Passeig del Mar, 36
  GASTRONOMIA
  A partir de les 18h Tastet de Guixolencs a 1 euro a la Pastisseria Gironès, del c/Anselm Clavé, 10
  Font de Xocolata a Cal Llaminer del c/Rutlla, 23
  Disseny de Cup Cake 1 euro i Macarons per 0.85 eur a Sweet & Sugar del c/Rutlla, 23
  Tastet de Vermut de l’Empordà a La Vermuteria del c/Sant Pere, 29
  De 18h a 21h Tast de cerveses i explicació amb el mestre Albert Viaplana a la Carpa Moritz. Pg del Mar
  De 19h a 23h, Tastos de vins de Bodegues Torres i Martini Tonic a Ca l’Angel del c/St. Ramon, 15
  De 18 a 00h Cucurutxos de pernil tallat a mà (3.5 eur), de minifuets (2.5 eur) i de formats (2.5 eur) a la Carnisseria gastronòmica Can Kiku del C. Major, 14
  A partir de les 20h, Tapa vegetariana i cervesa Montseny, 2.5 euros a El Celler del Triton del C. Sant Ramon, 5
  Tastets de formatges servits dins d’una caravana a La Taverna de Can Quim i Pop Up Store la Costura del 6970 del c. Hospital, 2-3
  De 20h a 2h, Mojitos Chic i Còctels Chic 4 euros a l’ Hostal Chic de la Rambla Portalet, 5
  A les 22h Beu Natural, Veu Natural. Concert i degustació de Casellas Viader del C. Anselm Clavé, 9
  NIT DE PARAULES
  Tota la tarda-nit
  Núvols de somnis
  De quin material estan fets els somnis?
  Vine a deixar-nos escrit un somni
  Capella de l’antic hospital
  A les 22.30h
  Cels de somnis
  Enlaira globus per als teus somnis
  Pl. de Sant Joan
  De 20 a 21.30 i de 23 a 00.30
  T’atreveixes a jugar?
  Bescanvia els teus vals per una opció de joc a la plaça del Mercat
  De 20h a 00h
  Animació amb la Minúscula
  Carrers del centre comercial
  ______________________
  ALTRES ACTIVITATS
  A les 19h
  Un dia a la vida del monestir (visita teatralitzada en el dia a dia dels monjos. Gratuït amb inscripció prèvia a Oficina de Turisme)
  De 18 a 21
  Espai Carmen Thyssen
  Entrada reduïda per les persones que vinguin vestides de blanc
  A partir de les 18h
  Vine al carrer de Sant Joan
  Amb els 5 sentits oberts i et sorprendrà
  De 9 a 20h
  Scrapamaniàtics
  Als Jardins de Juli Garreta

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies