• Categories
 • L’Ajuntament vol reactivar el llegat Anlló un cop aixecat el 155

  05/07/2018

  El govern de la ciutat es reunirà properament amb responsables de Patrimoni de la Generalitat per reactivar la liquidació dels diners recaptats per la venda de propietats del llegat dels germans Joan i Francesc Anlló, uns tres milions d’euros bruts,als quals caldrà restar les despeses d’impostos, manteniment i gestió de la venda dels béns, segons publica El Punt-Avui.

  Els hotels i propietats dels Anlló van tancar ara fa 15 anys, l’estiu del 2003, mesos després que tots dos morissin sense hereus. Després d’una dècada empantanegats –primer, perquè amb les revaloracions anuals de la bombolla no hi havia pressa, i després, per la crisi que va desencadenar l’explosió de la bombolla–, el 2013 la Generalitat, com a responsable de l’herència intestada, va començar a subhastar les propietats i a trobar compradors.

  L’any passat, l’Ajuntament i Patrimoni es van donar fins a final d’any per vendre el Panorama Park i convocar la junta distribuïdora d’herències, l’òrgan integrat per les dues administracions per vehicular la destinació dels fons a projectes culturals i socials al municipi, però l’aplicació de l’article 155 va deixar el compromís en l’aire tot i que el Panorama va ser venut per 1,86 milions  després que la subhasta hagués quedat deserta.

  El Museu Carmen Thyssen rebrà part de la liquidació del llegat, i l’Ajuntament proposa reconvertir l’Hotel Mediterrani en una desena d’habitatges socials si finalment es pot modificar el planejament i considerar l’antic hotel un espai per a ús social o dotacional.


  L’Hotel Panorama, venut

  30/12/2017

  L’Estat, en aplicació de l’article 155, ha autoritzat la Generalitat a vendre l’antic hotel Panorama a una societat gironina per 1,86 milions d’euros, segons informa l’ACN i diversos diaris i publica el BOE. L’edifici és la joia de la corona de l’herència intestada dels germans Anlló.

  L’alcalde de la ciutat, Carles Motas, remarca que “qui el compri l’ha de destinar a hotel, perquè aquest és l’ús que té la finca.” El comprador és la societat Gestim Assessors Financers SL, que adquirirà el Panorama per venda directa després que la subhasta quedés deserta.  Motas tenia el compromís verbal de Patrimoni de la Generalitat que el municipi rebria allò que s’ha ingressat fins ara, i espera que es formi govern aviat per poder començar a rebre la contraprestació.

  El maig del 2014, la Generalitat ja va vendre els antics hotels Rex I i Les Noies, peces també valuoses de l’herència dels germans Anlló. El grup barceloní Renta Corporación Real Estate, especialitzat en la compra, rehabilitació i venda d’immobles, el va aconseguir per un import de 494.910 euros, un 20% menys del valor inicial, ja que l’oferta aspirava directament a la segona convocatòria. La direcció general de Patrimoni també va donar sortida a l’edifici del vell hostal Montserrat –a la mateixa rambla del Portalet– i una casa al carrer de la Creu. En total, els tres lots es van vendre per 867.061 euros, segons El Punt-Avui.
   
  Amb aquesta adquisició, es tanca una etapa de quinze anys – els que fa que van morir els germans Anlló- en què la Generalitat i l’Ajuntament han anat negociant per tal que l’herència dels germans quedés per a la ciutat, en no haver deixat hereus.  De fet, encara queden per vendre els antics hotels Rex II, Regente i Mediterráneo (que el consistori vol destinar a pisos socials) i una casa al carrer Mossèn Jacint Verdaguer.

  La portaveu de la PAH a Girona recorre una sanció per l’ocupació d’un bloc Anlló

  26/10/2017

  La portaveu de la PAH-Girona-Salt, Marta Afuera, ha presentat al·legacions contra la sanció de 601 euros que li han notificat els Mossos d’Esquadra arran dels fets del 24 de novembre passat al carrer de Jacint Verdaguer, quan va anunciar l’ocupació d’un bloc buit de tres habitatges del llegat Anlló, segons publica avui El Punt-Avui.

  En la denúncia policial, els agents fan constar que Afuera no els va facilitar la seva identificació, detall que ella refuta pel fet que els la va dir i la notificació ha arribat al seu domicili. També defensa que si va recomanar als inquilins del bloc que no s’identifiquessin és perquè la llei, a dins dels domicilis, els emparava. Afuera denuncia que la sanció es fa aplicant la llei orgànica estatal 4/2015 de 30 de gener, la coneguda com a llei mordassa del PP.


  La subhasta de l’Hotel Panorama torna a fracassar

  13/07/2017

  Un cop acabat el termini de presentació de les instàncies per poder prendre part en la subhasta pública de tres immobles procedents de la herència intestada dels germans Anlló (acabava el 30 de juny), no s’ha presentat cap oferta per l’Hotel Panorama.

  Així, la venda de l’hotel estrella de l’herència ha tornat a fracassar, ja que no es subhastarà el proper 20 de juliol. L’únic element que es subhastarà és un habitatge del carrer de Sant Martirià, l’únic que ha rebut alguna oferta ja que l’Hotel Rex II es troba amb el mateix cas que el Panorama: no hi ha hagut ofertes. 

  Si fa tres anys no es va dur a terme la subhasta per problemes amb la inscripció al Registre de la Propietat, ara no es podrà fer en no haver rebut cap oferta, declarant-se deserta. Ara, la Mesa haurà d’obrir un procés de venda directa de l’immoble, tal i com ja es va fer amb els hotels Avenida i Regina. El preu que en demana la Generalitat no es rebaixarà i serà de 1.869.000 euros, segons el Diari de Girona. La Generalitat negociaria la venda amb les persones que s’hi han interessat i, si no sortís cap comprador, d’aquí un any s’hauria de tornar a subhastar. 

  A part d’aquests immobles, en quedaran tres per subhastar: l’Hotel Meditérraneo (l’Ajuntament ha anunciat que hi vol fer habitatge social), el Regente i el bloc del carrer Mossèn Jacint Verdaguer (ara casa ocupada), que també van quedar deserts en el seu dia. 

   


  Entren en subhasta tres immobles de l’herència Anlló

  29/05/2017

  Segons informa Ràdio Capital, la Generalitat ha tret a subhasta l’antic Hotel Panorama, la joia de la corona de totes les propietats que van deixar els germans Anlló. El preu de sortida de l’immoble és d’1,86 milions d’euros i la venda pública s’ha convocat per al dia 20 de juliol. Juntament amb l’antic Panorama, el Govern també ha tret a subhasta dues propietats més procedents de l’herència intestada dels germans ganxons: l’Hotel Rex II (per 529.800 euros) i una finca situada al carrer Sant Martirià (79.500 euros).

  L’any 2014, el Govern va haver d’aturar el procés de subhasta del Panorama perquè es va detectar que una part de la finca tenia una doble titularitat registral. Ara, un cop esmenada la situació, s’ha pogut obrir el procés perquè aquells qui estiguin interessats en adquirir l’antic hotel puguin presentar ofertes.

  Els dos germans Anlló, Joan i Francesc, van morir l’any 2002 sense haver fet testament ni tenir descendència i amb múltiples propietats, entre les quals hi havia nou hotels a la nostra ciutat, diverses finques, habitatges (entre els quals, un pis a Barcelona) i aparcaments.


  La Generalitat desallotjarà els ocupants del bloc Anlló del carrer Verdaguer

  05/05/2017

  Segons han avançat mitjans com El Punt-Avui o Ràdio Sant Feliu, un representant de la Generalitat va visitar dijous de la setmana passada els ocupants del bloc  del carrer Jacint Verdaguer que pertany al llegat dels Anlló, amb tres habitatges ocupats, per advertir-los que si no se n’anaven en un termini de vuit dies naturals els desallotjarien forçosament. La data límit de l’ultimàtum és avui, i la CUP local ha qualificat l’actuació d’“intimidació” contra famílies que “tenen informes d’exclusió residencial amb menors a càrrec i que encara hi són, sense subministrament d’aigua, des del passat mes de novembre”. El consistori, segons la portaveu de la CUP, Elena Delgado, “ha ofert a les famílies que cerquin un pis de lloguer i que tramitin ajuts” per al seu pagament, però alerten que hi ha poc habitatge assequible i sosté que el bloc es destini a usos socials.
  D’altra banda, la PAH guixolenca ha anunciat que abandona la Taula Local de l’Habitatge perquè no hi ha cap pla municipal per resoldre l’emergència habitacional i s’han assabentat del projecte de reconvertir en pisos protegits l’hotel Mediterrani per la premsa. El col·lectiu reivindica que també es podria reservar l’antic Hotel Regente a pisos socials –ja està, de fet, qualificat per a aquest ús– i recorden que es va abandonar el projecte de rehabilitar les cases de mestres del Baldiri Reixac per al mateix fi.


  L’antic Hotel Mediterráneo acollirà habitatge social

  13/04/2017

  L’antic Hotel Mediterráneo, del llegat Anlló, situat al centre de la ciutat, al carrer Penitència, es reconvertirà en deu habitatges socials, segons ha anunciat aquest matí l’alcalde en roda de premsa. El consistori ha tancat un acord, a través de la Fundació Surís, amb el Departament de Patrimoni de la Generalitat, per la seva cessió gratuïta a canvi d’usos socials. L’hotel, tancat des de fa uns 15 anys, s’havia tret a subhasta el 2014 però l’adjudicació va quedar deserta. La Generalitat, finalment, l’ha cedit gratuïtament a la Fundació Asil Surís per tal que el gestioni, i podria rebre’l a finals d’any.

  La Fundació Asil Surís, que fins ara tan sols s’ocupava dels dos geriàtrics de la ciutat, es nodreix de fons públics i fa uns mesos va ampliar el seu capital per poder atendre casos de necessitats d’habitatge social.   L’alcalde ha esmentat la manca d’habitatge social al municipi, un fet que la CUP precisament està reclamant molt en els últims dies.  Actualment, l’ajuntament té destinats cinc pisos per acollides urgents de famílies sense recursos i tots estan plens, i aquesta adquisició podria posar remei a la llista d’espera d’habitatge social.

  Actualment, l’antic Mediterráneo està tapiat i en desús per tal d’evitar ocupacions, i caldrà redactar el projecte de reforma i treure l’obra a concurs. Segons ha fet saber l’alcalde Carles Motas, caldrà adaptar l’edifici a les normes de planejament i per això caldrà que l’antic hotel perdi una part posterior (que farà d’entrada o pati) ja que la finca és més gran del que la normativa  permet. Aquesta reforma es pagarà amb diners provinents de les altres vendes del patrimoni Anlló.

  L’Hotel Mediterráneo és un dels múltiples edificis que formen part patrimoni dels germans Anlló, que van morir l’any 2002 sense fer testament ni tenir descendència, uns béns gestionats des d’aleshores per la Direcció General de Patrimoni.

  El Panorama, també a escena

  Un altre dels edificis més importants que queda per subhastar és l’Hotel Panorama. El 2014, la Direcció General de Patrimoni va aturar el procés de subhasta en detectar una doble titularitat registral d’una petita part de la finca. Un fet que ja s’ha corregit i que permetrà que al juny es pugui tornar a subhastar.

  També queden per vendre dos hotels més -l’antic Rex II i el Regente- i dos immobles als carrers Jacint Verdaguer  i Sant Martirià, que també s’hauran de tornar a taxar quan surtin a subhasta.


  La CUP reivindica habitatge social pel llegat Anlló

  09/04/2017
  La CUP de Sant Feliu de Guíxols va organitzar aquest dissabte 8 d’Abril, a la Plaça Salvador Espriu, una jornada per l’habitatge social en la qual hi va participar finalment el diputat Benet Salellas juntament amb el militant local Jaume Fernàndez.
  En la mateixa hi va haver declaracions en clau crítica sobre la problemàtica existent per l’accés a habitatges socials, la manca de resposta ràpida i efectiva des de les institucions
  públiques pel que fa sobretot a famílies en exclusió social i residencial.
  La CUP Guíxols va tornar a dona suport a  l’alliberació del bloc ocupat al carrer Verdaguer, propietat de la Generalitat, per destinar-lo a habitatges socials, ja que, segons ells, les famílies del Col·lectiu Dignitat, amb aquesta reivindicació, han creat un precedent, demostrant que “hi ha habitatges de titularitat pública en el nostre municipi i l’administració ha fet una pèssima gestió d’aquesta herència, optant per l’especulació amb els immobles, subhastant-los diverses vegades i tenint-los tancats i barrats, en lloc de destinar-los a ús social i omitint el codi civil català”. Aquesta denúncia s’ha ampliat a la resta del territori i també es denuncià la manca de subministrament d’aigua des de l’hivern passat per les famílies del bloc ocupat.
  Des de la CUP demanen que s’incloguin de l’herència Anlló tots els immobles necessaris per minimitzar el màxim possible la “problemàtica greu d’habitatge” de la nostra ciutat, i els diners necessaris per reforçar l’àrea de serveis socials, així com que, fins que no arribi aquesta cessió, es posin tots els mitjans a l’abast per garantir el suport a totes aquelles famílies amb informes d’exclusió social i residencial que es troben en situació d’ocupació d’algunes d’elles.
  A l’assemblea feta posteriorment hi van assistir més d’una trentena de persones. En ella es va denunciar que des de les mateixes famílies afectades hi ha un alt grau d’ocupació provocat per la manca d’alternatives d’habitatges de lloguers socials, “amb el patiment que això comporta, problemes de salut, manca de subministraments i que afecta directament als seus drets i a la seva dignitat”.  També es van reivindicar aquest tipus d’habitatges per poder optar a  l’emancipació de la gent jove i van especular que “l’ajuntament jugui una doble cara en el full de ruta de l’herència Anlló, que potser el que tenen és pressa per invertir gran part dels diners en el Museu Thyssen, que és un dels objectius principals
  d’aquest govern”.
  Per altra banda també es va esmentar el fet que el govern de la ciutat ha aprofitat la reivindicació feta des del Col·lectiu Dignitat i la CUP Guíxols per destacar-se políticament en matèria d’habitatge, quan en els pressupostos municipals d’aquest any “havien minimitzat a la meitat la partida destinada a l’adquisició d’habitatges per a ús social”.

  L’anunci de la subhasta de l’Hotel Panorama fa activar el full de ruta Anlló

  21/03/2017

  L’alcalde Carles Motas ha ultimat amb la Generalitat un calendari d’actuacions que suposa, a la pràctica, un punt de concreció en el temps a les accions administratives que fan referència a la liquidació del patrimoni intestat dels germans Anlló.

  Des de l’Ajuntament, fa aproximadament tres mesos es va enviar a la Generalitat una proposta de full de ruta, el qual s’ha acabat donant per bo, on s’expressen, entre altres, la posada a la venda de la l’Hotel Panorama en el segon trimestre d’aquest any, és a dir, abans de l’estiu. La venda de l’immoble es pot fer després que s’hagi esmenat la circumstància d’una doble titularitat registral d’una petita part de la finca que constava al Registre de la Propietat, i que la Generalitat va detectar l’any 2014 quan es disposava a treure per primera vegada a subhasta l’hotel, juntament amb altres immobles procedents de l’herència. L’any 2013 l’hotel Panorama va ser taxat per un import de 1.825.000 euros, i ara es taxarà de nou.

  Un altre dels punts del full de ruta és la convocatòria de la Junta Distribuïdora d’Herències, un òrgan en el qual hi formen part la Generalitat i l’Ajuntament, per tal que es pugui obrir la convocatòria pública per tal que les entitats interessades hi puguin participar com a beneficiàries, ja que amb les herències intestades la Generalitat esdevé titular fins a la seva liquidació, i, ha de destinar els recursos econòmics aconseguits a projectes d’assistència social o cultural, preferentment de la ciutat de residència del finat. La voluntat municipal és optar a destinar un dels hotels a habitatge social, i s’està buscant la millor fórmula per a aquesta fi.

  L’alcalde, Carles Motas, es mostra “satisfet d’aquesta solució per acordar i tancar un full de ruta realista, àgil i que permet posar el punt i final a un llarg camí de tràmits i gestions per liquidar l’herència dels dos germans Anlló i revertir-la a la ciutat”.


  L’antic Hotel Avenida serà un establiment adreçat a la gent gran

  04/06/2016

  El futur del llegat hoteler dels germans Anlló de mica en mica es va aclarint. En espera que es desencalli la subhasta pendent del Panorama Park, els darrers moviments se centren en l’antic hotel Avenida, cantoner entre els carrers Girona i Joan Maragall, que es reconvertirà a partir d’aquesta tardor en un nou establiment adreçat al públic sènior, de jubilats i la tercera edat.

  L’edifici, després de la fase de subhastes, va quedar en mans dels inversors de Renta Corporación, que posteriorment el van revendre a una empresa cassanenca.

  El projecte preveu reformar-lo i aprofitar les possibilitats de creixement de les instal·lacions, amb 24 habitacions i disseny per a una categoria de quatre estrelles. La promotora de la iniciativa, Rosanna Baleri, avança que la intenció és poder inaugurar l’establiment la primavera del 2017, i que, encara que estarà obert a qualsevol mena de client, “hi haurà tarifes especials per a llargues estades i facilitats per al públic de la tercera edat”. Es tracta d’un concepte innovador a Catalunya, i fins i tot a la resta del continent.

  Serveis adaptats

  Baleri detalla que les habitacions seran accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i hi haurà personal d’assistència, per exemple, per vestir els hostes, ajudar-los a banyar-se, acompanyar-los si volen fer una passejada i cuina adaptada a diferents necessitats de la dieta. La intenció és obrir durant tot l’any, molt més enllà de la temporada estrictament turística, per aprofitar els hiverns suaus de la Costa Brava, sobretot per als estrangers.

  Font: El Punt-Avui


  Una recerca històrica sobre l’Hotel Panorama, víctima de plagi

  02/05/2016
  Daniel Pedrero Rosón és un jove guixolenc que en els darrers anys ha estat investigant la història dels diversos hotels dels germans Anlló. El desenllaç d’aquests establiments hotelers després de la mort sense descendència dels seus propietaris és de sobres coneguda per tothom i a hores d’ara ha tornat al primer pla de l’actualitat mitjançant les obres d’enderroc de les velles instal·lacions turístiques de la rambla del Portalet.
  En l’últim número de la Revista del Baix Empordà, de març de 2016, hi podem llegir l’article “La torre de Can Rius de Sant Feliu de Guíxols”, en què Daniel Pedrero recupera els avatars d’un dels establiments dels Anlló: l’Hotel Panorama, del qual traça el recorregut des dels seus orígens com a xalet d’estiueig de l’hisendat Pere Rius fins a l’actual situació d’abandonament, tot repassant la dramàtica biografia dels seus propietaris.
  L’article de Pedrero subsana una irregularitat esdevinguda fa pocs mesos i que des de l’Arxiu Municipal posen de manifest. La història narrada pel guixolenc va ser plagiada per part d’un estudiant de periodisme madrileny, en el que esdevé una manca absoluta d’ètica personal i praxis professional.
  Fa un temps, Pedrero va establir contacte, a través de les xarxes socials, amb Álvaro Anula, un jove madrileny estudiant de periodisme interessat en el món de les ciències ocultes. Aprofitant la bona predisposició i l’entusiasme de Pedrero, Anula va aconseguir que aquest li fes arribar una còpia de la seva recerca sobre l’Hotel Panorama, prometent-li que havia intercedit per a la seva publicació en una revista especialitzada. Efectivament, l’article aparegué al número de gener de 2016 de la revista Enigmas, d’àmbit estatal, amb el títol El hotel maldito. Ara bé, el text anava signat únicament per Álvaro Anula, i Daniel Pedrero figurava tan sols com a autor de les fotografies. A més, contenia un apartat final afegit pel mateix Anula, totalment inventat, per donar major misteri a la història.
  Daniel Pedrero és un usuari assidu de l’Arxiu Municipal, on acudeix per documentar-se en les seves recerques. Per aquesta raó, l’Arxiu coneixia al detall el resultat d’aquestes investigacions i va tenir ocasió de comprovar que el text publicat era un calc del que tenia preparat Pedrero. El mateix Pedrero va aportar diverses proves, incloent-hi missatges amb el Sr. Anula, que corroboraven aquesta apropació indeguda.
  L’Arxiu Municipal va contactar amb la direcció de l’esmentada revista Enigmas, posant-los en coneixement d’aquesta situació, que ells ignoraven. En aquest sentit, en el número següent de la publicació ja figura la correcció i es fa constar Daniel Pedrero
  com l’autèntic redactor de l’article . Això, i la recent publicació d’aquest mateix article a la Revista del Baix Empordà fan justícia a una història que sortosament s’ha resolt satisfactòriament però que convé denunciar públicament perquè no es torni a repetir.

  El govern vol subhastar l’antic Hotel Panorama el 2016

  04/12/2015

  Representants de la direcció general de Patrimoni de la Generalitat han avançat aquesta setmana a l’alcalde Carles Motas que l’última gran peça del llegat dels Anlló, l’hotel Panorama, podria sortir a subhasta en el primer trimestre de l’any vinent. La data, però, continua supeditada a la resolució d’un dels dos expedients d’embargament que graven encara un edifici annex a l’establiment, amb l’Agència Tributària estatal com a beneficiària.

  Motas es va reunir amb els responsables de Patrimoni per presentar els projectes que el municipi vol tirar endavant amb els recursos de l’herència intestada dels germans guixolencs, i ho va aprofitar per suggerir que el preu de sortida de les finques del Panorama es revisi a l’alça. L’alcalde va argumentar que l’escenari de crisi i el fet que la major part de finques en la primera subhasta quedessin desertes va forçar una rebaixa dels valors. Però ho va contraposar amb la venda posterior dels hotels Rex I i Noies i els “indicis de millora i recuperació del sector”, que podrien fer que la darrera taxació en 1,8 milions quedés curta.

  Expectativa pels diners

  Quant a la reivindicació que els diners del llegat comencin a revertir ja en l’erari municipal, durant la trobada es va exposar que la Junta Distribuïdora d’Herències –l’organisme que acabarà determinant el destí de les quantitats aconseguides al final del procés de subhasta o venda del patrimoni dels Anlló– es reunirà relativament aviat. I encara que hi hagi petits immobles, béns o parts de l’herència pendents de venda.

  Fins ara el govern guixolenc ha quantificat en 3,2 milions l’import que s’ha liquidat, per bé que pràcticament la meitat ja s’ha gastat per cobrir el pagament dels tributs que gravaven les propietats i les despeses de manteniment. El municipi els vol destinar als projectes del Centre d’Art Carmen Thyssen i la reforma de l’Asil Surís.

   Font: El Punt-Avui


  El llegat Anlló comença a prendre nova forma

  19/11/2015

  El llegat dels germans Anlló comença a reviure. Les màquines, ja enderroquen els antics hotels Rex i Les Noies per aixecar un nou establiment de 4 estrelles amb 65 habitacions i que suposarà una inversió de més de 6 milions d’euros. En paral·lel, està en marxa la reconversió del Regina en un altre hotel de 3 estrelles i 44 habitacions.
  A banda, l’Ajuntament reclama a la Generalitat que aboni el milió d’euros que s’ha recaptat fins ara amb la subhasta de part del patrimoni per poder-lo destinar a equipaments per la ciutat.

  Els dos germans, Joan i Francesc Anlló, van morir l’any 2002 sense haver fet testament ni tenir descendència i amb múltiples propietats, entre les quals hi havia nou hotels a Sant Feliu, diverses finques, habitatges (entre els quals, un pis a Barcelona) i aparcaments.

  La defunció dels propietaris sense herència va obrir un llarg procés de gestió del seu llegat, que finalment ha començat a veure la llum al final del túnel. Després de fer-se les primeres subhastes d’immobles que havien estat propietat dels germans, per fi les màquines comencen a treballar per convertir els antics hotels en nous establiments turístics.

  Aquest dimarts, les màquines han començat a enderrocar la façana dels antics hotels Rex i les Noies. La propietat és d’un inversor rus que tirarà avall els edificis i hi aixecarà un nou hotel de 4 estrelles i amb 65 habitacions.

  Les feines d’enderroc s’allargaran fins al gener i no seran senzilles, perquè han de mantenir dempeus dues façanes històriques, que quedaran integrades al nou projecte. La previsió és que l’hotel es pugui inaugurar la Setmana Santa del 2018.

  Els hotels Rex i Les Noies estaven ubicats al cor de Sant Feliu i a només 100 metres de la platja. Això fa que per a molts veïns tinguin un valor quasi sentimental. El constructor Josep Sais ha explicat que ha rebut algunes peticions de veïns que voldrien conservar alguna de les lletres del cartell ‘Hotel Les Noies’. “Senten certa nostàlgia i les volen conservar, o sigui que les despenjarem perquè no es facin malbé i les donarem a qui ens ho han demanat”, ha explicat Sais.

  Un altre establiment de Sant Feliu que havia estat propietat dels Anlló i on també han començat les obres és a l’antic hotel Regina, amb remodelació interior sense enderrocar la façana. El Regina es convertirà en un hotel de 3 estrelles amb 44 habitacions i 5 apartaments.

  Asil Surís i Museu Thyssen

  Tot i que els treballs han començat a alguns dels antics hotels dels Anlló, encara no s’ha subhastat tot el seu patrimoni. Entre d’altres immobles, encara falta adjudicar la joia del llegat: l’hotel Panorama, que l’ajuntament espera que surti a subhasta abans de l’estiu i que sigui l’immoble més car, també perquè surt al mercat en un moment en què els preus comencen a ser més elevats que en plena crisi.

  Els diners que s’aconsegueixin amb la subhasta i venda de l’herència dels Anlló revertiran al municipi. L’alcalde Carles Motas diu que “serviran per finançar part de les obres de remodelació de l’asil Surís” i per construir el nou Museu Thyssen de Sant Feliu, que tot i que fa unes setmanes va reconèixer que era inviable ara hi torna a apostar, però fent-lo dins el Monestir, del qual estan elaborant l’avantprojecte i, en paral·lel, redactant el conveni de cessió d’obra. Encara no hi ha pressupost aproximat sobre quin cost tindrà.


  Imatges de l’enderroc de l’antic Hotel Les Noies

  18/11/2015

  Durant tot el dia d’avui ha tingut lloc l’enderroc de l’antic hotel Les Noies a la Rambla del Portalet, on s’hi han congregat multitud de ciutadans i curiosos, alguns dels quals, càmera en mà, no han perdut l’ocasió d’immortalitzar el moment.

  Aquest enderroc ha de donar pas a la construcció de l’Hotel Elke, que ocuparà tota la façana de l’antic Les Noies i també de l’antic Rex, així com els dos edificis -un habitatge i l’antiga Barberia El Portalet-  que separaven els dos hotels i que ja es van enderrocar la setmana passada.

   

  Reportatge fotogràfic de Pere Carreras:

  Reportatge fotogràfic de Jordi Serra:

  noies1 noies2 noies3 noies4

   


  Comença l’enderroc dels hotels Les Noies i Rex

  14/10/2015

  Els treballs per demolir els antics hotels Rex I i les Noies, dues de les peces més emblemàtiques del llegat Anlló, començaran avui per les dependències interiors dels dos immobles, situats a la Rambla del Portalet. Inicialment, les obres no tindran afectació per a la circulació de vianants ni de vehicles, però la previsió és que a partir de mitjan novembre, quan arribin a l’exterior de les façanes, sí que afectin la vorera i la calçada ascendent de la rambla que puja cap al carrer de Girona.

   El conjunt de les obres, que donaran pas al futur hotel Elke, té una durada prevista aproximada de 24 mesos, sumant-hi el procés de demolició i la construcció del futur establiment. El pressupost d’inversió dels promotors volta els 6 milions d’euros per bastir un equipament que tindrà més d’una seixantena d’habitacions i aspirarà a quatre estrelles de categoria.

  El futur edifici serà de nova construcció i constarà de tres pisos sobre la planta baixa, a excepció de l’edifici de l’antic Chic Bar, catalogat, que s’hi integrarà conservant l’estructura de planta baixa i dues altures.

  L’operació, que dinamitzarà la banda de llevant de la segona rambla guixolenca, inclou un aparcament subterrani amb 30 places, locals comercials a la planta baixa de la façana i un restaurant amb cafeteria al terrat superior, on el projecte també preveu una piscina amb vistes al mar.

  Afectacions viàries de fins a 14 mesos

  A més de l’afectació a la Rambla del Portalet mentre durin les obres a la façana del vial, el govern local ha anunciat que el tram del carrer Sant Ramon comprès entre la Rambla i Àngel Guimerà –que canviarà de sentit– quedarà tallat al trànsit uns dos mesos, durant els quals només hi podran accedir veïns i usuaris de guals. L’afectació al carrer Sant Roc durarà 14 mesos, mentre que a la Rambla i Sant Ramon els talls seran puntuals.

  Font: EL PUNT-AVUI


  La subhasta de l’Hotel Panorama es segueix endarrerint

  02/03/2015

  La subhasta pendent del darrer dels hotels del llegat Anlló, l’antic Panorama Park, continua sense tenir data, ja que la Generalitat encara no ha resolt el problema amb la doble inscripció registral d’una de les finques, que també figura a nom d’un propietari que la té embargada per part de l’Agència Tributària.

  El portaveu del PP, Òscar Álvarez, va preguntar per l’estat de les gestions en el ple de dijous i va defensar la “proposta intel·ligent” feta per la lletrada de l’àrea d’Urbanisme, que va plantejar l’opció de segregar de la finca amb càrregues. D’aquesta manera, es possibilitaria la subhasta de la resta del conjunt per vendre posteriorment l’altra porció.

  L’alcalde, Joan Alfons Albó (CiU), va explicar que la proposta va ser desestimada d’entrada pels juristes de Patrimoni, que han preferit esgotar la via de la reclamació judicial. Una sentència reconeix la Generalitat com a titular exclusiva de la finca, tot i que problemes burocràtics mantenen encallada l’ordre judicial perquè Hisenda aixequi l’ordre d’embargament i el registre de la propietat pugui anul·lar la inscripció a favor de l’altre propietari.

  Quan es va detectar el problema, fa un any, s’estimava en sis mesos l’endarreriment dels tràmits, però el termini s’ha dilatat i la subhasta d’un dels edificis amb més pretendents continua paralitzada.

   

  Font: El Punt-Avui


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies