• Categories
 • Es va celebrar l’Assemblea de Veïns del Barri del Puig

  17/09/2018
  La reunió de veïns del Barri del Puig que es va celebrar el dia 1 de setembre de 2018 va ser molt fluïda i amb molt de debat, segons fonts directives de l’Ens veïnal,  i va comptar amb l’assistència d’una regidora del govern municipal com a veïna. 
  L’associació del barri del Puig va créixer molt en l’exercici 2017, i actualment està formada per 73 socis, convertint-se en l’associació de veïns amb més socis de la ciutat.
   
  En l’Assemblea es va debatre la línia de treball per a l’exercici 2018/2019; aprovant-se que la tercera setmana del mes d’agost de 2019 tindrà lloc la festa del barri del Puig; que es demanarà novament a l’Ajuntament més presència policial al barri ja que des que el carrer Nou Garrofers està tallat i la Baixada del Puig plena de pilones no ho fan i hi ha hagut problemes d’incivisme  a la plaça i carrers adjacents; que es faci reunió amb el tècnic d’Urbanisme per arreglar un problema a les escales del carrer Penitència on hi ha caigudes per relliscades quan plou;  que es faran exposicions de ceràmica i quadres de pintors del barri amb coordinació amb l’àrea de Cultura; que dos cops al mes s’obriria el local del Safareig per recollir incidències o suggeriments dels veïns; que es realitzarà presentació d’algun llibre i ponències en col·laboració amb Cultura de l’Ajuntament;  i quee per motius familiars i laborals causen baixa de la junta Helena Cuenca i Julio Sancho, substituïts per Carmen Olmo i Toni Ceballos.
  Pel que fa a Vialitat;  es va parlar amb la regidora i veïna per fer una reunió per reobrir al trànsit el carrer Nou Garrofers  per tal que vehicles de serveis i urgències puguin passar com els residents amb una acreditació, deixant constància que aquest 2018 l’ambulància ha hagut de fer serveis al barri i dos cops ha hagut de fer maniobra marxa enrere per poder sortir per no tenir la clau de les pilones. En segon lloc també van aprovar que es recuperi la zona reservada per a vehicles per fer gestions ràpides amb disc horari, senyal vertical i limitació
  de temps, davant d’un establiment d’una empresa elèctrica situat al barri; també sol·liciten que el tram de carrer Nou Garrofers entre Santa Magdalena i Sant Martirià sigui de doble sentit, com era abans de les obres; i que es posi un STOP  a la cruïlla  entre els carrers del Sol i Baixada de Puig per prevenir accidents de circulació.
  La Junta actual queda formada per Francesc Igualador (president); Lou Gutiérrez (secretària); Albert Dubé (tresorer); Benet Ribes, Paco Fernández, Vicente González, Tony Ceballos i Carmen Olmo com a vocals. 
  Desde la Junta de l’Associació de Veïns del Barri del Puig remarquen que la reunió “va anar molt bé” pel volum de preguntes dels assistents i també per la participació de la regidora i veïna del barri Laura Aiguaviva, que va ser “fonamental” per tal de donar les explicacions pertinents en relació a escombraries o vialitat.

  Presentació del nou secretariat local de l’ANC

  23/01/2018

  Benvolguts companys i companyes:

  Mitjançant aquestes línies us volem agrair la confiança demostrada, el passat dijous dia 18, donant-nos suport de forma unànime per representar l’agrupació local de l’Assemblea Nacional Catalana de Sant Feliu de Guíxols.

  Som un grup intergeneracional, amb rerefons i històries personals ben diferenciades, que ens permeten afrontar l’objectiu comú d’enfortir la República des d’una perspectiva molt transversal.

  Som conscients que els esdeveniments que han tingut lloc en els darrers anys al nostre país han marcat una forma d’actuar en ocasions limitada, però tenim la intenció de col-laborar activament en el restabliment de l’Assemblea com a font d’aportació d’idees i pensament al servei de la República.

  Us animem a participar d’aquest projecte amb nosaltres amb llibertat, de la manera que us hi sentiu més  còmodes. Construïm junts l’Assemblea de la República!

  Núria Murlà i Ribot, Susa Bonilla i Escobar, Lluis Sureda i Vila

  Coordinació ANC Sant Feliu de Guíxols


  L’assemblea de Guíxols des del Carrer aprova l’informe del #SegonAny

  19/06/2017

  L’assemblea ciutadana de Guíxols des del Carrer (GdC) va validar divendres passat l’informe de gestió  corresponent al segon any del mandat polític, que va presentar el regidor de la formació Jordi Lloveras. En l’acte es va repassar la trajectòria del partit en aquest segon any, en el qual GdC ha portat a debat divuit mocions, algunes d’elles prou significatives, com la de recuperar totalment per a ús públic l’espai de la platja de Can Rius, la de fer una campanya divulgativa contra el llançament de les tovalloletes humides als WC, la d’establir una millor i més transparent informació sobre els serveis funeraris, la d’impulsar una comissió per treballar la tarifació social en el municipi, l’adhesió de la ciutat a la cooperativa Som Energia o, la més recent, la de deslligar el nom de l’esclavista Antoni Vidal de la Rambla. L’assemblea va valorar el grau de satisfacció i compliment de cadascuna d’elles. A banda d’aquestes mocions, la formació també ha formulat al llarg d’aquest últim any una cinquantena de preguntes (algunes d’elles transmeses per veïns que aprofiten els espais de participació ciutadana que la formació els posa a disposició) i ha presentat esmenes als pressupostos i a les ordenances fiscal municipals.

  En la segona part de l’assemblea es va debatre sobre les futures accions a emprendre i es va establir un calendari d’actuacions pels propers mesos. En aquest sentit,  la formació impulsarà una campanya mediàtica per donar a conèixer el sistema de recollida porta a porta i instarà al govern de la ciutat a una major celeritat i transparència en el tema del nou contracte d’escombraries. El grup també es fixarà de manera prioritària en l’ús públic que tindrà la platja de Can Rius (conseqüència de la moció aprovada i de l’anunciada pèrdua de la concessió per part del Club de Mar que ha d’arribar al 2018), també posarà l’ull en les actuacions de l’Hotel Eden Roc (“sempre negligent amb l’entorn natural quan arriba l’estiu”) i en el conflicte que desperta, any rere any, el negoci del lloguer de tumbones i para-sols a les platges del municipi  (“desplegament abusiu dels estris a llogar, principalment a primera línia de mar”). La futura reforma i recol·locació del Museu de la Ciutat serà un altre dels focus d’atenció de GdC, així com també el seguiment del procés de matriculació escolar (referent a l’incident amb Ensenyament i que l’escola Baldiri Reixach quedi amb només una línia de P3) i la propera subhasta del llegat Anlló, que, segons Lloveras “ha de significar d’una vegada per totes un punt d’arrencada a la construcció d’habitatges de titularitat pública a la nostra ciutat”.


  Guíxols des del Carrer fa balanç dels seus 2 anys a l’Ajuntament

  15/06/2017

  Per aquest divendres, dia 16 de juny, Guíxols des del Carrer ha convocat l’Assemblea #SegonAny, amb el propòsit de fer balanç de les actuacions d’aquest gruo al llarg de l’últim curs polític i, alhora, recollir aquelles propostes o suggeriments que els membres o públic els vulguin fer arribar.

  L’assemblea, que començarà a les 7 de la tarda a la Biblioteca Municipal, és oberta a tothom que vulgui participar-hi.


  L’A.D.Guíxols va celebrar la seva Assemblea anual de socis

  L’Assemblea General Anual de socis de l’A.D.Guíxols es va celebrar el passat divendres  9 de juny al camp Josep Suñer. Va començar l’acte el president Jordi Cambronero presentant els altres membres de la junta directiva: Joan Julià, vicepresident i responsable esportiu dels equips sèniors; Joan Cuchillo, tresorer; Josep Fradera, secretari; Àlex Cumí i Miguel
  Mújica, que comparteixen les responsabilitats de l’Àrea Social.
  El mateix cap de l’executiu va fer un balanç d’aquest apartat, en el que ha sigut el seu primer any de gestió, posant de relleu que s’havien assolit els objectius a totes les Àrees, tenint en compte que la prioritat era conèixer el Club en tots els seus aspectes després de prendre el relleu a una Directiva que l’havia dirigit durant els darrers vint anys. Pel que fa referència a l’àrea eesportiva, s’ha mantingut la categoria –cosa prioritària-, destacant la bona entesa amb l’EF Sant Feliu amb l’objectiu que els nens de l’Escola vegin el Guíxols com un dels seus referents, i el Vilartagues, doncs alguns dels seus jugadors han jugat amb l’Ateneu. La taca negre però, han estat les targetes –essent l’equip que n’ha vist més de vermelles-, fet que per la propera temporada no pot repetir-se.
  En l’Àrea Social, el Guíxols continua perdent socis, “només som 80 socis i escaig”, i per veure el camp ple “haurem de picar molta pedra i no defallir”. Es treballa per fer un Carnet Jove, més que res per pensar amb el Guíxols del demà, sense oblidar que “l’assistència als camps de futbol és un problema per a tots els clubs del futbol territorial, degut a la competència del futbol televisat, principalment”. Tot i això, aquesta temporada el Josep Suñer ha tingut més públic que en anteriors campanyes, i l’objectiu de la Junta de que els nens vagin a veure el Guíxols s’ha acomplert. “Volem que els nens de l’EF Sant Feliu tinguin el diumenge a la tarda el Guíxols i el Vilartagues com a referència”. Es va destacar l’èxit del carnet que aglutina els tres clubs en un i la millora aconseguida amb la implicació de l’Ajuntament pel nou bar que ajudarà a donar un millor servei. Per aquest motiu, ja des del mes de febrer, els diumenges que juga el Guíxols tots els equips de l’Escola juguen al camp Josep Suñer, així com el dia que juga el Vilartagues ho fan al de Vilartagues.
  En el balanç de l’Àrea Econòmica, s’ha tancat amb un dèficit de 1.200 € , raó per la qual de cares a la propera temporada “volem augmentar els ingressos – sense fer-ho amb el carnet de Soci- i disminuir les despeses”. L’equilibri s’ha aconseguit, tot i que en alguns apartats els ingressos han disminuït (per exemple, al bar de la Festa Major, motivat pel canvi en el funcionament de la festa) i gràcies a una millora en aspectes com els ingressos de la Quina i els ingressos dels dies de partit.
  Tot i això, l’objectiu de quadrar el pressupost és possible ja que la temporada s’iniciava amb un dèficit de 2.400€ corresponent a despeses de la temporada anterior.
  L’anàlisi de l’exercici futbolístic el va fer Joan Julià, responsable dels equips  sèniors, dient que “no n’estava gaire content, sobretot dels partits que s’han jugat com a local”. De cares al proper curs, el projecte canvia, doncs es vol millorar el recorregut de l’any passat i estar el més amunt possible.  “Tindrem una plantilla competitiva i farem un esforç. Amb això, vull dir que el primer equip potser tindrà 18 jugadors i confiarem amb la gent jove i d’aquí, i el Vilartagues tindrà jugadors que s’alternaran amb el Guíxols”. Pel que fa referència al tema d’altes i baixes de jugadors, “seguirà Gerard Llandrich com a entrenador, i de moment, anem parlant amb els jugadors”. En aquest sentit, seguiran Yasín, Musa i Dani Nueda; no ho faran José Luís, Joan Jiménez i Robin, que torna a França per motius laborals.
  Es va proposar que es votés la continuïtat del Vilartagues com a filial de l’Ateneu, i que el juvenil de l’EF Sant Feliu, passi a ser-ho. S’aprovà per unanimitat.
  Finalment, el President, responent al torn de preguntes dels assistents, va comunicar que el Guíxols B no seguirà competint puix no és viable econòmicament, punt que en el moment de mantenir-lo s’havia fixat com a prioritari, donat que les persones que havien treballat per aquest equilibri econòmic no seguien en el projecte.

  Guíxols per la Independència a l’Assemblea General Ordinària de Granollers

  02/05/2017
  L’ANC va celebrar el passat dissabte 29 d’abril la V Assemblea General Ordinària (AGO) al Pavelló Esportiu de Granollers, amb més de setanta periodistes acreditats, dels
  quals una desena provenien de mitjans d’internacionals.
  L’acte va aplegar uns 4.000 socis de l’Assemblea i estava emmarcat dins la campanya pel Referèndum d’independència, plantejat com el primer gran acte del Sí. El president de
  la Generalitat, Carles Puigdemont, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell i  destacats membres de la societat política i civil hi foren presents per donar una empenta al sobiranisme de les entitats. Hi van assistir membres de les Territorials de tot el país, entre els que es trobava una àmplia representació de Guíxols per la Independència – ANC.
  El full de ruta aprovat conté una ponència política que preveu tant el referèndum com la declaració d’independència en cas “d’impediment coercitiu” per part de l’Estat
  espanyol. També es va presentar l’acte del proper 11S,  en què el punt clau de la mobilització serà la cruïlla entre Passeig de Gràcia i el Carrer d’Aragó, a Barcelona.
  El president de l’ANC Jordi Sànchez va cloure l’acte amb un missatge clar: “Votarem i ens mobilitzarem quan calgui i el que calgui”, i el compromís que “si cal, dormirem davant del Parlament de Catalunya per tal que els nostres representants puguin debatre i aprovar les lleis que ens duguin al referèndum i a la independència”.
  Mobilitzacions 
  En aquest sentit, Guíxols per la Independència es mobilitzarà amb motiu de la citació com a investigats (imputats) de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell (8 de maig), i dels membres de la mesa Anna Simó (8 de maig), Lluís Coromines, Ramona Barrufet (12 de maig) i Joan Josep Nuet (23 de maig),  acusats de cometre els delictes de desobediència i prevaricació. A tal efecte estan organitzant desplaçaments a Barcelona en bus, en cadascun d’aquests dies i a un preu de 5€ per dia. Per fer la reserva cal adreçar un correu a
  guixols@assemblea.cat o passar pel local social de les Galeries Sant Joan.

  Josep Rius, present a l’Assemblea de Síndics Locals de Catalunya

  30/03/2017

  Josep Rius, Síndic local de greuges de la nostra ciutat, va ser present el passat dimarts 28 de març a l’Assemblea General de Síndics Locals de Greuges de Catalunya que va tenir lloc a Santa Coloma de Gramenet, en el qual va sortir escollit Joan Barrera, síndic local de Cornellà de Llobregat, com a nou president del Fòrum SD.

  La resta de membres de l’equip de la Junta Directiva seran Lluís Martínez (vicepresident – Mollet del Vallès), Pere Pagès (secretari – Reus), Fernando Oteros (tresorer – Santa Coloma de Gramenet), i els vocals Mercè Balasch (Argentona), Milagros Calleja (Rubí), Eduardo Martínez-Vara (Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura), Rosa M. Sánchez (Igualada) i Dolors Vallejo (Sant Boi de Llobregat).
  La Sala d’actes de Can Sisteré va acollir la XIX Trobada – Assemblea del FòrumSD, l’associació de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores locals de Catalunya. En aquesta assemblea els 40 síndics i defensors membres del FòrumSD van procedir a la renovació de la seva Junta Directiva, que assumirà aquest servei pels propers dos anys, durant un acte que va presentar l’alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlon.
  Al discurs de presentació del seu projecte per als propers dos anys de mandat com a president,  Barrera destacà  ”la dimensió real del paper que els defensors i les defensores locals han de tenir i tenen a la nostra societat. En primer lloc, confirmant que la defensa dels drets de proximitat és una necessitat en un món cada vegada més globalitzat i que la seva salvaguarda defineix el marc de treball com a intermediaris entre la ciutadania i l’administració”.
  En la trobada es van definir els objectius del Pla de Treball: la consolidació de la tasca d’assessorament i resposta a les necessitats de les sindicatures; el manteniment de les sessions i jornades de formació, en col·laboració amb les universitats, col·legis professionals i entitats socials i del Tercer Sector, la  promoció i manteniment de les relacions institucionals: municipis, diputacions,  Generalitat de Catalunya, Síndic de Greuges de Catalunya, així com les relacions internacionals ( IOI – Institut Internacional de l’Ombudsman: ILO –

  Instituto Latinoamericano del Ombudsman); i per últim l’increment i dinamització de la comunicació (pàgina web, xarxes socials) i divulgació de les actuacions de les sindicatures locals, com a eixos principals.
  L’expresident, Ramón Llorente, defensor de Girona, es va acomiadar del càrrec amb la felicitació de l’assemblea pel bon treball desenvolupat en el seu mandat i amb l’èxit assolit quant a la convocatòria i celebració, el passat més de novembre, del Congrés  Internacional de Defensors Locals, LOIC16 “Pensem Globalment – Actuem Localment”. També es van acomiadar de les seves responsabilitats a la Junta Directiva  Josep Ibars (Vilanova i la Geltrú),  Bertrand Hallé (Palafrugell), Josep Giné (Lleida) i Carles Dalmau (Sant Boi de
  Llobregat).
  El FòrumSD és una associació sense ànim de lucre formada pels Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores dels Ajuntaments de Catalunya. Els seus objectius són promoure el creixement i el desenvolupament de la institució, facilitar la seva extensió i implantació als municipis, el desenvolupament de models de treball i d’actuació conjunts, així com
  disposar d’una xarxa de coordinació, suport, intercanvi i assessorament entre les sindicatures.
  A Catalunya hi ha un total de 40 pobles i ciutats que disposen ja d’un defensor o defensora municipal. En termes de població més d’un 54% de ciutadans poden accedir a aquesta institució de defensa dels drets de les persones, que desenvolupa les seves funcions des de la proximitat i en l’àmbit de l’administració local.

   

   


  El tancament del carrer Nou del Garrofer, a l’Assemblea veïnal

  29/03/2017
  El proper dissabte dia 1 d’abril, tindrà lloc a la seu social dels antics safareigs municipals del Puig, la convocatòria de l’Assemblea General de l’Associació de Veïns del Barri del  Puig, que tindrà lloc a les 17’30 hores i que versarà amb aquest ordre del dia:

  1.   Estat actual del Pla de Barris.

  2.   Tancament del carrer Nou del Garrofer.

  3.   Precs i preguntes.

   

  La necessitat de reobertura del carrer Nou dels Garrofers per part del veïnat, i a la qual l’ajuntament fa cas omís malgrat la veu de la majoria de veïns,  ha acabat fent que la convocatòria de l’assemblea general hagi acabat tenint un apartat especial dins l’ordre del dia.

  I és que, com ja vam informar  en el seu dia, la darrera Comissió del Pla de Barris va tractar principalment el tancament del carrer Nou del Garrofer i en l’acta d’aquesta reunió va quedar reflectit el descontent dels veïns amb les darreres decisions del govern municipal. Alguns veïns, un cop acta en mà, es continuen queixant que “l’acta conté diversos errors en la transcripció i no es mencionen algunes intervencions prou importants”, però sí que queda clar “l’Ajuntament ha canviat les regles del joc del Pla de Barris i pren les decisions sense comptar amb l’opinió dels veïns”, segons membres de l’Associació de Veïns.


  Guíxols des del Carrer alerta que el govern fa demagògia amb el pressupost municipal

  06/12/2016

  Les partides econòmiques destinades a benestar social i a l’atenció a les persones desglossades en el pressupost per a l’any vinent pugen, en total, 1.479.508 euros. Concretament es troben en el Capítol I de Despeses de Personal per un import de 611.526€ destinats als administratius i tècnics dels serveis socials; en el Capítol II de Béns corrents i Serveis, 362.862€ , que corresponen als ajuts directes a persones en situacions econòmiques extremes i, finalment, en el Capítol IV de Transferències, 505.120€ per a entitats que fan tasques socials. En total, doncs, 1.479.508€, que representen aproximadament un 7% del total de les operacions corrents que ascendeixen a 22.011.013€, descomptades les despeses financeres. Per tant a partides social s’hi dediquen tres vegades menys del 21% difós pel govern a través del seu butlletí #Guíxols.

  Guíxols des del Carrer-Entesa, en el seu moment va donar suport a la publicació del butlletí municipal #Guíxols com a una eina de difusió informativa adreçada en especial a aquelles persones que avui encara es situen fora d’internet. Ara recorda al govern que una de les diferències fonamentals entre un butlletí informatiu i un pamflet rau en la veracitat del seu contingut, que hauria d’estar allunyat d’objectius propagandístics. Tergiversant la veritat només s’aconsegueix maquillar la realitat i confondre a la ciutadania, però no solucionar els problemes reals de la gent.


  Guíxols des del Carrer explicarà el no als pressupostos en una assemblea

  22/11/2016

  “Quan uns pressupostos municipals redistribueixen menys d’un 10% dels seus ingressos directes entre la seva gent, especialment aquelles persones més desafavorides, no són, almenys per a la nostra formació, uns pressupostos socials, o com a mínim prou socials”. Aquest va ser un dels arguments que el regidor Jordi Lloveras va exposar per justificar el vot contrari de Guíxols des del Carrer-Entesa als pressupostos del 2017, en considerar que encara hi havia marge per augmentar les partides destinades a serveis socials i atenció a les persones, posant l’accent en la gent més gran, els joves i les persones en situació d’atur.

  Guíxols des del Carrer lamenta que el pressupost no aporti tampoc solucions, ni parcials ni a curt termini, per fer front a les dificultats d’habitatge que avui pateix la nostra ciutat. Cal recordar que prop de 80 famílies es troben en situació de risc d’exclusió per problemes a l’hora de fer front al manteniment del seu habitatge i que unes altres 30 famílies viuen actualment com a ocupes a la nostra ciutat, segons GdC.

  El regidor Lloveras va criticar també que inversions llargament reivindicades, com ara la construcció d’un nou IES o la remodelació de l’Asil Surís, no tinguin cap partida.  En aquest sentit va recordar que, d’aquí a un parell de cursos com a molt tard, la ciutat no tindrà places suficients a secundària per atendre tot l’alumnat que vingui de primària; i que les places públiques de l’asil són actualment insuficients i generen llargues cues d’espera.

  Guíxols des del Carrer-E lamenta també que el govern aprofités el debat pressupostari per col·locar, per la porta del darrere i evitant el debat i la participació, el trasllat del Museu d’Història de la ciutat a l’antic Hospital. En referència concreta al Museu d’Història, Museu Thyssen i a l’encaix de tots dos en el conjunt cultural de la ciutat, la formació d’esuqerres entén que “abans de fer cap obra a l’edifici de l’antic Hospital caldria parlar-ne abastament, obrir un procés de participació ciutadana, fer-ne el Pla Director i, a partir d’aquí, desenvolupar els corresponents projectes d’obra i museístic, on  semblaria lògic que el Museu d’Història es quedés allà on està ara, és a dir al Monestir, entre altres coses perquè bona part de l’història de la ciutat comença just en el Monestir i sembla el lloc més adient per  explicar-la”.

  Finalment, Lloveras va remarcar que el pressupost aprovat no té en compte l’augment en el cànon de les escombraries previst per a l’any vinent, i va lamentar que el govern no faci una aposta ferma i decidida pel sistema porta a porta en la recollida selectiva d’escombraries.


  Guíxols des del Carrer compleix un any a l’Ajuntament i marca un nou full de ruta

  30/05/2016

  Una assemblea ciutadana va validar divendres passat l’informe corresponent al primer any del mandat polític, durant el qual la plataforma Guíxols des del Carrer ha portat a debat prop d’una vintena de mocions, la majoria d’elles en solitari però també algunes amb la CUP o MES, a banda de més
  d’una trentena de preguntes per escrit. El regidor de la formació, Jordi Lloveras, va exposar els principals debats que s’han dut a terme al llarg d’aquests últims dotze mesos en la sala de plens i va remarcar l’esperit reivindicatiu de la formació, recordant que Guíxols des del Carrer-Entesa no ha arribat fins aquí “simplement per ser un més de l’oposició sinó per treballar en la construcciód’un canvi de model que respongui a la voluntat d’una majoria de la població”.

  En la segona part de l’assemblea es va debatre sobre futures accions. En aquest sentit es va decidir impulsar una jornada informativa sobre el TTIP,
  recordant que la nostra ciutat és avui una ciutat adherida a la campanya “Municipis contra TTIP”. També es va acordar donar un nou impuls a la mobilització ciutadana per exigir el compliment íntegre de la sentència de Can Rius i l’arranjament de la façana litoral sud, de Can Rius a Cala Vigatà passant per Port Salvi, i reivindicar la creació d’un espai protegit de diversitat marina. Sobre el tema de la renovació del contracte d’escombraries, la formació posarà en marxa un seguit d’actuacions per explicar a la ciutadania els avantatges del sistema “porta a porta” en la recollida selectiva.
  Finalment, l’assemblea va fer una defensa dels mecanismes de participació ciutadana i el propòsit de fer-los efectius. Jordi Lloveras va exposar que cal exigir un reconeixement ampli de la participació ciutadana i va presentar el document “Conjunt d’eines i propostes per avançar cap a un model
  de ciutat més democràtica, participativa i transparent” que ha elaborat la formació. Per acabar, va lamentar que ERC i PSC hagessin rebutjat sumar-se a la campanya municipalista que, impulsada per Plataforma per a la Fiscalitat Justa i Oxfam Intermón Catalunya, vol cooperar per alliberar els municipis dels paradisos fiscals i denunciar els efectes nocius que aquests tenen sobre els recursos públics.


  Assemblea oberta de Guíxols des del Carrer

  26/05/2016

  D’acord amb les promeses del programa electoral de la formació, GdC convoca una assemblea ciutadana per explicar les actuacions polítiques que porten a terme, el finançament del partit, les partides de despeses i ingressos i els objectius que els mouen.
  L’assemblea tindrà lloc el pròxim divendres 27 de maig a les 19h. a la biblioteca municipal, serà oberta a tothom i servirà per retre comptes de la tasca feta des de les eleccions d’ara fa un any.  S’hi exposaran les votacions als plens, les mocions entrades i els projectes de futur, i també restaran oberts a les crítiques i les iniciatives que la ciutadania vulgui exposar.
  Jordi Lloveras, el regidor de Guíxols des del Carrer-Entesa a l’ajuntament, explicarà la seva tasca i respondrà les qüestions que
  l’assemblea vulgui plantejar.


  Pere Moreno, investit nou delegat de MES a Sant Feliu

  24/05/2016
  El dilluns 23 de maig, la coordinadora local de MES-Moviment d’Esquerres a la nostra ciutat va celebrar una assemblea extraordinària per a escollir el nou delegat del partit i els integrants de la Permanent, en la qual hi havia militants de Santa Coloma de Farners i Girona per donar suport.
  L’assemblea va escollir Pere Pere Moreno com a delegat. Moreno té cinquanta anys i és molt conegut a la ciutat per les seves col·laboracions en diferents entitats com la Creu Roja, l’Associació de Festes Ganxones o la Coral Cypsella. No havia estat a cap partit polític fins que a les eleccions municipals del maig de 2015, Pere Albó el va reclutar per les llistes municipals de MES-Moviment d’Esquerres, ocupant el lloc número 5 de la llista municipal.
  En l’assemblea també es van escollir els membres de la Permanent que portaran les diferents secretaries del partit: Marc Mayor (Organització); Josep Maria Sánchez i Navío (Acció Política); Anna Bigas (Comunicació i Tresoreria) i Manel Mayor (Formació i Implementació).
  Pere Moreno, juntament amb el regidor Pere Albó, seran les dues cares visibles de Moviment d’Esquerres a la ciutat. Tots dos, juntament amb els nous membres de la Permanent i amb la inestimable ajuda dels col·laboradors i simpatitzants tenen com a
  objectiu treballar fermament en benefici de la ciutat i donar a conèixer el projecte polític de MES, un projecte socialista, sobiranista i republicà.
  En el discurs de presentació com a nou delegat, Pere Moreno va declarar, entre d’altres paraules, que “fa poc més d’un any que vàrem aparèixer al panorama polític municipal amb molts pocs mitjans però amb molta il·lusió per engegar aquest projecte amb una llista de candidats que va ser molt comentada entre els nostres conciutadans per la qualitat de les persones que la formaven, però malauradament això no es va veure traslladat a les urnes”.
  També va dir que “tenim tres anys intensos per davant, per a donar-nos a conèixer encara més entre els nostres veïns, amb l’objectiu de realitzar una oposició responsable i la finalitat de portar al nostre candidat de nou fins a l’alcaldia de la ciutat”, citant la “pedagogia dels nostres valors: socialisme, republicanisme i sobiranisme” com a tasca principal.
  “Creiem fermament que allò important són les persones, el seu benestar i el respecte als seus postulats; entenem la república com un subjecte polític col·lectiu on el més important són la llibertat, la solidaritat, la igualtat d’oportunitats i la justícia social;
  i som sobiranistes, el nostre petit i magnífic país ha de ser el que entre tots decidim que sigui”, digué i afegí que a les files de MES “hi ha membres amb tendències independentistes i amb idees federalistes, però ens uneix una particularitat, que tots creiem que són les urnes les que ho han de decidir, s’ha de portar la democràcia a la seva màxima expressió”.

  L’Associació de Comerciants aprova el canvi definitiu del nom i la imatge corporativa

  26/04/2016

  El passat dijous 21 d’abril es va celebrar a la Cambra de Comerç l’assemblea ordinària de socis de l’Associació de Comerciants de Sant Feliu, que va servir per ratificar la nova junta sortint de l’anterior assemblea, amb David Novi com a president, i per aprovar definitivament el canvi de nom i imatge de l’associació per “Guíxols Comerç i Turisme”.
  Des de la incorporació de la renovada junta, l’associació ha recuperat una dotzena de socis i n’ha incorporat una dotzena de nous, assolint gairebé els vuitanta associats.
  A l’espera de tancar un protocol de col·laboració per aquest 2016 amb l’Ajuntament de Sant Feliu, l’associació es troba aplicant un pla d’acció i objectius i el pla de treball que també es va aprovar en la passada assemblea.
  En aquests sis mesos des de la formació de la nova junta, s’ha tancat un acord de col·laboració amb els organitzadors del Festival Porta Ferrada per integrar-lo en el comerç i restauració de la ciutat i s’ha fet mans i mànigues per posar-se al dia en els pagaments a proveïdors i personal, tal i com es va demostrar en l’estat de comptes actual i s’està omplint de continguts una aplicació per a mòbils i tauletes que es presentarà abans de l’estiu.
  Sanejant poc a poc els comptes, l’associació espera arribar a la xifra de noranta associats abans de finalitzar l’any per poder complir amb tots els objectius proposats.
  En la passada assemblea es va aprovar també un protocol d’opinió, el qual servirà per donar veu als col·laboradors enfront algunes decisions de l’equip de govern de la ciutat, les quals han despertat la preocupació dels comerciants, com per exemple la situació de la Rambla del Portalet, la neteja viària i recollida selectiva, i sobretot el projecte de nou aparcament que afecta tota la zona baixa de Sant Feliu. L’associació vol presentar propostes concretes i alternatives consensuades entre tots els comerciants i també un pla que té com a objectiu dinamitzar els establiments tancats de la zona centre.


  Guíxols per la Independència, a l’Assemblea General de l’ANC

  20/04/2016
  L’ANC va celebrar el passat diumenge 17 d’abril la seva IV Assemblea General Ordinària (AGO) al Pavelló del Nou Congost de Manresa, on els associats que van voler van poder exercir el seu dret a vot en un acte de sobirania.
  Els informes de gestió, econòmic, i el pressupost per al nou any, una proposta d’increment de quotes, l’ús de la caixa d’enginyers com a entitat bancària i fer-se socis de Som Energia, així com la convocatòria d’eleccions per al pròxim 14 de maig foren les propostes aprovades per una majora dels associats en diverses votacions a mà alçada. També es van aprovar el full de ruta i les esmenes dels Estatuts i Reglament de Règim Intern de l’Entitat.
  A aquesta assemblea fi van assistir membres de les Territorials de tot el país, entre els que es trobava una àmplia representació de Guíxols per la Independència ANC.
  L’acte també va servir per presentar els primers detalls de l’acció de l’11 de setembre d’enguany, que l’ANC vol convertir en el dia que arrencarà el Procés Constituent i que Catalunya es mostrarà com un país connectat i en moviment, en un acte descentralitzat que es durà a terme des de 5 indrets diferents del nostre país.

   


  L’assemblea local de Procés Constituent manté no convertir-se en partit polític

  09/04/2016

  L’Assemblea Local de Procés Constituent (PrC) de Sant Feliu i Vall d’Aro va decidir, en el marc de  l’última trobada realitzada divendres passat, donar suport als documents aprovats en l’Assemblea General i mantenir-se com a grup actiu una vegada renovat el grup de coordinació local. En l’última Assemblea General, feta a Cornellà el passat mes de març, PrC es va mantenir com a moviment sòcio-polític, impulsor d’idees i catalitzador d’iniciatives, però sense la necessitat de convertir-se en un partit polític. La finalitat de PrC és la de continuar aprofundint la col·laboració i confluència de tots els espais de l’esquerra rupturista, en el benentès que les propostes que defensa de transformació social, procés constituent popular i referèndum nacional poden ser punt de trobada entre totes aquestes forces d’esquerres.

  L’Assemblea General de Cornellà, i així ho va ratificar també divendres passat l’assemblea local, va situar el municipalisme com l’espai de política institucional necessari per continuar creixent la base social que ens porti cap a la ruptura i la República Catalana del 99%. En aquest sentit, l’assemblea local de Sant Feliu i Vall d’Aro va decidir continuar mantenint, com ha fet fins ara, el seu suport i la seva implicació amb Guíxols des del Carrer, plataforma ciutadana que en l’actualitat té un regidor a l’Ajuntament, però, al mateix temps, va decidir obrir un nou període de trobades amb altres forces polítiques municipals de l’esquerra transformadora que, des de la confluència i la transversalitat, puguin tenir objectius semblants.

  L’Assemblea Local de Sant Feliu i Vall d’Aro és una de les sis assemblees locals que Procés Constituent té actives arreu de les comarques gironines i en l’actualitat compta amb una trentena de persones adherides de Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Castell-Platja d’Aro.


  La 4a Assemblea de l’AMI va tenir presència guixolenca

  21/07/2015
  El passat divendres, 17 de juliol, es va celebrar a Valls (Alt Camp) la 4a Assemblea General de l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI), en la qual Sant Feliu de Guíxols hi va ser present amb la regidora de Transició Nacional, Georgina Linares.
  En la trobada es va procedir al canvi de president de l’entitat, fins al moment encapçalada per Josep Maria Vila d’Abadal. El nou dirigent és Carles Puigdemont, alcalde de Girona.
  Alhora, es va aprovar l’informe de gestió i l’informe econòmic de l’entitat. Hi van assistir uns 200 representants del món local, entre ells molts alcaldes i alcaldesses.
  Es va recalcar que els Ajuntaments catalans estan cridats a ser la primera estructura d’Estat del nou país. Tal com va argumentar el nou president, “els ajuntaments són el pal de paller de la independència i el municipalisme independentista té un paper decisiu en el procés”.

  Propers actes de “Guíxols des del Carrer”

  11/05/2015

  Els propers actes de campanya de Guíxols des del Carrer–Entesa seran el dimarts 12, a les 19:00 a la Rambla Vidal, on tindrà lloc una assemblea oberta al carrer per continuar explicant el programa i les propostes.
  L’endemà dimecres 13, a les 19:00 a la Casa Irla hi haurà una xerrada amb l’Arcadi Oliveres, de Procés Constituent, sobre la regeneració democràtica i les eines de participació ciutadana.

  Us adjuntem, també, una imatge d’arxiu de l’últim acte amb Jordi Lloveras, cap de llista de la Plataforma, i Joan Coscubiela, diputat d’ICV al Congrés.


  Assemblea General de Socis de l’Ateneu Deportiu Guíxols

  16/04/2015

  Aquest divendres 17 d’abril a les 19’30 hores en primera convocatòria i a les 20h en segona, a la sala de premsa del camp municipal Josep Sunyer i Arxer tindrà lloc l’Assemblea Ordinària General de Socis de l’entitat, que es regirà segons aquest ordre del dia:

  1) Lectura i aprovació de l’acta de l’assemblea anterior.

  2)Exposició de la situació econòmica del club.

  3)Exposició esportiva del club

  4)Precs i Preguntes.

   


  Guíxols per la Independència a l’assemblea de l’ANC

  17/04/2015

  El passat diumenge 12 d’abril l’ANC va celebrar al pavelló Barris Nord de Lleida la tercera l’Assemblea General Ordinària, on es va aprovar el full de ruta per encarar aquest any 2015 decisiu.

  A l’assemblea hi van assistir membres de les Territorials de tot el país, entre els que es trobava una amplia representació de Guíxols per la Independència-ANC.

  En aquest acte es va anunciar la mobilització pel proper 11S, en què l’ANC vol omplir l’avinguda Meridiana de Barcelona per fer el pas definitiu i posar la primera pedra de la República Catalana.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies