• Categories
  • Multitudinaris cinc minuts de silenci davant l’Ajuntament

    18/08/2017

    Unes 300 persones s’han concentrat aquest migdia a la plaça del Mercat, davant la façana de l’Ajuntament, en l’acte silenciós de rebuig a la violència i de record de les víctimes de l’atemptat terrorista d’ahir a Barcelona, que també ha esquitxat Cambrils aquesta matinada. 

    Seguint la crida de les entitats municipalistes catalanes, han estat 5 minuts de silenci de protesta pels atemptats i com a mostra de solidaritat amb les víctimes.

    L’alcalde de la ciutat, Carles Motas, visiblement afectat, ha llegit el manifest consensuat per les entitats municipalistes de Catalunya acompanyat pels altres representants del Consistori Municipal. 


    Nota de l’AMIC referent a l’atemptat de Barcelona

    El nostre condol i suport a les víctimes, familiars, amics i barcelonins per l’atemptat a Barcelona #TotsSomBarcelona

    L’AMIC, entitat que representa un col·lectiu de 300 mitjans de proximitat de Catalunya, Illes Balears, País Valencià i Andorra, vol transmetre el condol i el suport dels seus associats a les víctimes i a les seves famílies i amics. Catalunya sempre ha estat un país integrador, acollidor i solidari i rebutgem tota mena de violència i extremismes vinguin d’on vinguin.

    AMIC – Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació


    L’ANC convoca els ganxons a l’acte de diumenge a Barcelona pel referèndum

    06/06/2017
    L’Assemblea Nacional Catalana, l’Associació de Municipis per la Independència i Òmnium Cultural convoquen el diumenge 11 de juny a les 12 h, a Barcelona, a Montjuïc, un acte en
    defensa del referèndum sobre la independència en una convocatòria que interpel·la, segons els organitzadors, “tots els demòcrates de Catalunya i de fora”. “Demostrarem al món que els catalans votarem, digui el que digui i faci el que faci el govern espanyol”, asseguren.
    Aquell dia, Guíxols per la Independència (ANC) organitza un autocar que sortirà a les 9:30 des de l’estació d’autobusos. L’endemà, dilluns dia 12, es tornarà a Barcelona, en aquest cas als TSJC, en suport a Joan Josep Nuet, darrer membre de la Mesa del Parlament investigat. El preu de cada desplaçament és de 10€, i de 15€ en el cas d’anar-hi els dos dies.
    Es pot reservar plaça enviant un correu a guixols@assemblea.cat o dirigint-se al local social situat a les Galeries Sant Joan. Des de l’ANC local animen a tothom a assistir-hi, ja que “tot depèn de nosaltres, no podem fallar!”

    Burruezo, al festival “Ciudad Flamenco” de Barcelona

    25/05/2017

    Pedro Burruezo i els seus acompanyants actuen aquest dissabte 27 de maig a les 20h al Festival Ciutat Flamenco  (a la Bibliioteca de Catalunya, c/Hospital, 56) de Barcelona amb un espectacle nascut a la nostra ciutat: “Auto Sufí Ciència”..

    Burruezo porta anys transitant diferents camins i, amb la seva peculiar manera de fer, polièdrica i contracorrent, aconsegueix unir-los de la forma més sincera amb passió, rigor i coneixement. Ara, al costat dels també polifacètics Pere Martínez (cant) i Wafir S. Gibril (flauta ney, llaüt àrab, violí, percussió), més la plèiade de virtuosos músics i ballallarins que conformen aquesta Nur Camerata (amb Maia Kanaan, Jordi Ortega, Virginia Joëlle)junt amb el guitarrista Marc López i el bailaor Miguel Donaire, proposa un camí que va del sufí al flamenc i a l’inrevés.

    Burruezo s’ha entretingut a recopilar cantes que tenen el seu origen en el pòsit islàmic-sufí i ha retocat altres cants tradicionals per encaixar-los en aquest nou espectacle per construir un discurs en què el contingut i el continent estan íntimament relacionats. Els cantes jondos de Martínez, les lletanies sufís de Burruezo, els vaivens moriscos de Wafir S. Gibril, el baile flamenc de Miguel Donaire, la guitarra jonda de Marc López i les cordes clàssiques de la Nur Camerata amb el gir dervix de la ballarina Virginia Joëlle fan una vetllada sorprenent, un espectacle transcendent que llança a l’aire un missatge de profund calat espiritual que, unint tradició i transgressió, posa una mica de pau en els temps del caos, la incertesa i la desinformació.
    L’espectacle ret homenatge al llegat andalusí preflamenc en què els sufís intenten, a través de la recerca de la bellesa, pujar els esglaons d’una escala al Cel. Aquest espectacle, que és una producció i una estrena del Taller de Músics, ens condueix des de la soleá sufí al taranto morisc passant per lletanies i “dickers” (o mantres sufís) que s’encadenen amb sagetes i seguiriyas amb total naturalitat, doncs, com diria qualsevol entès, “són branques d’un mateix tronc”.

    Bona part del repertori d’ “Auto SufiCiència” està format per peces del darrer disc de Burruezo i la seva troupe, “Dervishes & Troubadours”.

     

    Pedro Burruezo: veu, mondol, guitarra, percussió, idea i direcció
    Pere Martínez: cant
    Wafir S. Gibril: ney, “ûd”, percussió
    Maia Kanaan: viola, cors
    Jordi Ortega: violoncel
    Marc López: guitarra flamenca
    Miguel Donaire: ball i percussió
    Virginia Joëlle: gir dels dervitxos

     


    Últimes places per anar a Barcelona a defensar els investigats del 9N

    02/02/2017
    L’ANC contina organitzant autocars pel desplaçament a Barcelona el proper 6 de febrer, amb la finalitat d’acompanyar als investigats pel 9N  i defensar “la dignitat d’un país i la democràcia mateixa”. Es preveu sortir a les 6:15h, amb un preu de 10€ per persona i ja queden poques places del segon autocar que estan omplint.
    Des de l’ANC reiteren “la crida a tots aquells que van participar en el 9N, i a tots els demòcrates en general, perquè s’organitzin, utilitzant dies de vacances o de dies de lliure disposició si és necessari, per acompanyar els investigats davant del TSJC” perquè “entre tots deixarem ben clar que la democràcia i la voluntat ciutadana no s’inhabiliten”.

    Es pot reservar plaça enviant un correu a guixols@assemblea.cat


    Sant Feliu a l’exposició sobre J.B.Cendrós al Palau Robert

    24/12/2016

    El Palau Robert recorda el mecenatge i l’activisme de J.B. Cendrós a favor de la cultura catalana en una exposició que es presenta del 21 de desembre al 30 d’abril del 2017, a la Sala 4 del Palau Robert. L’exposició “Cendrós, un empresari d’acció!” és un recorregut exhaustiu per la vida i obra de Joan Baptista Cendrós i Carbonell (Barcelona 1916-1986), l’industrial de l’aftershave Floïd, que no tan sols va provocar una revolució en el món de la cosmètica masculina sinó que va convertir-se en un dels mecenes més originals del segle XX a Catalunya. L’exposició, que  té com a comissaris el periodista i escriptor Genís Sinca i la promotora cultural Laura Cendrós, l’organitza la Generalitat de Catalunya, amb el patrocini de la Diputació de Barcelona, l’Obra Social “la Caixa”, Òmnium Cultural, la Fundació Carulla, Floïd, Bon Preu/Esclat i Nubul, i el  diari Ara com a Media Partner.

    L’aportació ganxona: una senyera molesta i una trobada política a la Gavina. 

    La família Cendrós manté encara una casa a la Rambla Vidal de Sant Feliu, a la cantonada amb el Passeig del Mar. Durant molts anys s’hi trobava, als baixos, la Galeria d’Art Kroma, ara convertida en l’Espai Cendrós, que aquest estiu ha albergat exposicions sobre el pintor Josep Amat, gran amic de la família Cendrós i que també havia viscut en un dels pisos del passeig.

    En aquest habitatge s’havien celebrat reunions entre els Cendrós, Carulla, Millet i companyia, els fundadors d’Òmnium Cultural l’any 1961, en plena dictadura. I també en plena dictadura, el 1967, es va acabar de construïr el teulat de Can Cendrós i ho van celebrar col·locant-hi una senyera, un acte reivindicatiu que va esgotar la paciència, sembla, de l’Ajuntament, que al cap d’uns dies va manar la brigada municipal treure la bandera del capdamunt de l’habitatge,dirigits per la policia local. La senyera fou recuperada el 1987, divuit anys després, pel diputat Francesc Ferrer i Gironès, que la va entregar a la família. Un fet que no passa inadvertit en l’audiovisual de l’exposició.

    Podeu llegir la història original en aquesta notícia del diari El Punt (1985).

    D’altra banda, en l’exposició també hi podeu trobar una fotografia presa a l’Hostal de la Gavina en què  J.B.Cendrós, Ramon Trias Fargas, el doctor Trueta i  Gaston Thorn, aleshores en el Partit Liberal, es reuneixen per fundar Esquerra Democràtica de Catalunya (EDC), una formació política que posteriorment formaria part de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

     

     

    Qui era Joan Baptista Cendrós?

    J.B. Cendrós, un dels cinc empresaris fundadors d’Òmnium Cultural (1961), va ser l’ideòleg del Premi Sant Jordi (1959) i va sacsejar el món editorial en repatriar les Edicions Proa (1964). L’exposició se centra en un seguit d’accions, algunes summament vistoses: JBC va ser responsable de la publicació en català de les novel·les de James Bond, i va passar a ser conegut per haver estat l’editor capaç de publicar en català els ‘Tròpics’ d’Henry Miller, o d’haver descobert Terenci Moix. L’empresari del Floïd va marcar una època a nivell iconogràfic amb els seus anuncis publicitaris o les sonades campanyes de Sant Jordi, però, sobretot, per haver estat responsable directe de campanyes no menys espectaculars, encara que desconegudes, com la recuperació de la figura del poeta Josep Carner o per haver estat el patrocinador del debut d’en Raimon a París, el 1966.

    Cendrós

    Joan Baptista Cendrós i Carbonell (Barcelona 1916-1986)

    L’industrial no va dubtar mai a finançar obres i accions per eixamplar allò que ell mateix anomenava estructures d’estat. Va ser un dels fundadors (i un dels consellers històrics) de Banca Catalana i també va crear amb Ramon Trias Fargas el partit Esquerra Democràtica de Catalunya. Va contribuir a la recuperació de la Gran Enciclopèdia Catalana i a la creació de la Fundació de l’Enciclopèdia Catalana. Cendrós també va participar de manera activa en la recuperació i el rellançament del Teatre Romea el 1967.

    El discurs de l’exposició es complementa amb l’audiovisual autobiogràfic, “J.B. Cendrós, amb veu pròpia”, un muntatge narrat amb la pròpia veu de l’empresari del Floïd, amb imatges quotidianes de viatges i esdeveniments personals que ell mateix va filmar al llarg de la seva vida. Al llarg de 12 minuts, ‘Amb veu pròpia” és igualment un compendi dels anuncis publicitaris, fotografies i documentació inèdita al voltant d’un temps i d’una època de reivindicacions catalanistes marcat per la forta personalitat d’un Cendrós que, sota el franquisme, mai no va donar el seu braç a tòrcer.

    “El cavaller Floïd”

    L’exposició  coincideix amb la publicació el 18 de gener del 2017 de “EL CAVALLER FLOÏD. Biografia de J.B. Cendrós” (PROA) escrita pel periodista i escriptor Genís Sinca. La biografia del financer aprofundeix en les diverses facetes del mecenes, empresari, activista i editor, així com en les múltiples accions que va portar a terme. La biografia de JBC també és el retrat de la sèrie de personatges que dibuixen la generació d’invictes (Aramon, Oliver, Ribot, Manent, Ainaud, Forrellad…), gràcies als quals, amb la figura d’en Cendrós al capdavant, es van proposar portar a terme el que Pau Casals va anomenar “La Represa”, la recuperació (amb èxit) de la cultura catalana en temps de postguerra.

    Estaria bé que part de l’exposició, tal i com van fer amb la del 50 anys del rellançament d’Edicions Proa, vingués algun dia a la nostra ciutat, i que una de les múltiples presentacions de llibres que es fan a la nostra ciutat fos la de la biografia del mecenes i empresari catalanista J.B.Cendrós.


    Guíxols per la Independència, present a Barcelona “per la democràcia”

    15/11/2016
    Aquest diumenge 13 de novembre Guíxols per la Independència (ANC) va ser present a la mobilització de Barcelona. Ens vam desplaçar amb dos autocars i nombrosos cotxes particulars. Sota el lema “Per la democràcia!”, més de 80.000 persones hem sortit al carrer en defensa dels càrrecs electes i de les institucions catalanes davant els atacs de l’Estat i la justícia espanyola.
    El govern espanyol ataca constantment les nostres institucions i vulnera la democràcia del nostre país. Centenars d’ajuntaments amb investigacions judicials obertes, Carme Forcadell en procés d’inhabilitació, l’expresident Mas al banc dels acusats… Davant d’aquests atacs punyents, diumenge es va donar una resposta unitària i contundent: hem de fer sentir la nostra veu al carrer!
    Tal i com va dir en el seu discurs Jordi Sànchez, President de l’ANC, d’ara en endavant estarem cridats a sortir al carrer tantes vegades com faci falta, units demostrarem la nostra fidelitat i el nostre compromís amb la democràcia.

    Desplaçament massiu de ganxons a la Via Lliure

    15/09/2015

    El passat Onze de Setembre, Guíxols per la Independència es va desplaçar amb vuit autocars, amb una molt àmplia representació de ciutadans de Sant Feliu de Guíxols i rodalies, per participar en la gran mobilització de la Via Lliure a la República Catalana, a la Meridiana de Barcelona. Els trams assignats al Baix Empordà van ser els 116, 117 i 118, on la manifestació va transcórrer en un ambient festiu i de germanor.

    Aquesta haurà estat la Diada més determinant dels darrers anys de cara al 27S. La il·lusió pel canvi es va concretar manifestament amb la presència de centenars de milers de ciutadans a les portes del Parlament dipositant-hi la seva confiança.

    A part dels vuit autocars, en altres trams de la Meridiana també s’hi podien trobar ganxons barrejats amb la multitud, que es van desplaçar pels seus propis mitjans.

     

     


    L’alcalde Carles Motas no es conforma i vol el Museu Thyssen

    12/07/2015

    El nou govern municipal de Sant Feliu és obert a totes les possibilitats per tal que el Museu Carmen Thyssen sigui una realitat. La voluntat de l’Ajuntament i del Patronat de la Fundació d’Art Pintura Catalana, la implicació de les institucions i la complicitat de la iniciativa privada ho podrien fer possible, almenys així ho va manifestar l’alcalde, Carles Motas, que no descarta el Monestir com a possible seu del nou museu. L’objectiu del govern és “sembrar la llavor” perquè el Thyssen sigui una realitat i es pugui equiparar als seus homòlegs de Madrid i Màlaga. “Anirem a buscar suport a Europa perquè no ens volem tancar a cap opció”, va dir l’alcalde. També va deixar entreveure una futura exposició, a la primavera, a l’Espai Carmen Thyssen en coproducció amb el museu Carmen Thyssen de Màlaga, subjecte als pressupostos municipals.

    “Una nova mirada a la col·lecció Carmen Thyssen, cosmopolita i no pas de paisatge”. Així va definir la comissària de l’exposició, Pilar Giró, la nova mostra Barcelona-Paris-New York .D’Urgell a O’Keeffe que es va presentar ahir al migdia al Monestir. Giró va justificar aquesta nova mirada perquè la mostra “explica una història a través de la pintura i no la història de la pintura”. Segons la comissària, l’ Espai Carmen Thyssen es defineix com “un lloc on l’art llueix per ell mateix, i no en funció d’una cronologia”.

    Aquesta exposició, la quarta temporada de l’Espai Carmen Thyssen, aposta per la pintura catalana equiparant-la als grans mestres internacionals. Des d’avui i fins el 18 d’octubre es podran veure obres de Modest Urgell, Gaspar Miró, Ramon Barnadas, Joaquim Pellicer, Ramon Sanvicens i Pere Pruna que no han estat mai exposades. En total, cinquanta-tres quadres i una escultura procedents del museu Thyssen de Madrid i del museu Carmen Thyssen de Màlaga.

    L’Espai Carmen Thyssen ha presentat, també, una nova activitat gratuïta dedicada al públic més jove. El quadern de viatge proposa, a partir d’una selecció de quadres de l’exposició, un joc didàctic en què les ciutats i els canvis a través de la història en són les protagonistes. La visió de l’artista i el món del segle XXI units en una proposta lúdica que es completa amb la original cronologia a la sortida de l’exposició.

    L’ Espai Carmen Thyssen també augmenta l’oferta de visites guiades pel públic familiar, un dels èxits de l’estiu passat.

    A la roda de premsa de presentació de Barcelona-Paris-New York .D’Urgell a O’Keeffe, que va tenir lloc ahir al migdia al Monestir sota una sufocant calor i amb menys presència mediàtica del que era habitual, hi van participar l’alcalde Carles Motas, la baronessa Carmen Thyssen, el diputat de la diputació de Girona Albert Gómez, el delegat dels Serveis Territorials de Cultura Antoni Baulida, Sílvia Romero, regidora encarregada de l’Espai Carmen Thyssen i la comissària de l’exposició, Pilar Giró.
    Com a declaracions interessants, Baulida va dir que la Generalitat vol aproximar les relacions amb l’Ajuntament ganxó per tal que el Museu Thyssen sigui realitat i es pugui assentar la Col·lecció Thyssen a la nostra ciutat.


    Sortida de la Penya Guíxols-Costa Brava al Miniestadi

    04/05/2015

    Coincidint amb el proper partit del Girona FC al terreny de joc del filial del FC Barcelona, la Penya Guíxols-Costa Brava de l’equip blanc-i-vermell organitza una sortida a Barcelona per presenciar aquest partit que pot apropar més els gironins a Primera Divisió.

    La sortida tindrà lloc el proper dia 9 de maig a les 10 del matí de la Plaça del Monestir i el partit es jugarà a la tarda. El preu de l’autobús és de 10 euros els socis de la penya i 15€ els no socis. Per inscripcions cal anar a la seu de la Penya Guíxols-Costa Brava, el Bar Paraíso de la Plaça Salvador Espriu, el darrer dia per inscriure’s és el 7 de maig. Més informació al telèfon 645269052.


    Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

    ACEPTAR
    Aviso de cookies