• Categories
 • Activitats del novembre a la Biblioteca Municipal

  31/10/2018

  Aquestes són les activitats programades pel mes de novembre de 2018 a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. 

  Cada dilluns REUNIÓ DE LA PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca). A partir de les 18.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Cada dilluns CONVERSA EN FRANCÈS . De 15.30 a 16.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Sandrine Rendu. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat ).

  Cada dimarts CURS INFORMÀTICA GENT GRAN De 16.00 a 17.00 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Iniciació a la informàtica. A càrrec de la voluntària Lidys Troncoso. Gratuït. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat ).

  Cada dimecres CONVERSA EN ITALIÀ. De 17.45 a 18.45 h la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Grazia di Dio. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat ).

  Cada dijous CONVERSA EN ANGLÈS. 15.30 a 16.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Dawn Keltie. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat ).

  Cada divendres CONVERSA EN ALEMANY. 17.30 a 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Pilar Fernández. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat ).

  Divendres 2 de Novembre CLUB DE LECTURA DE NARRATIVA . Un any jueu: Viure amb una estrella, de Jirí Weil. A càrrec de l’escriptor i coordinador del club Toni Sala. A les 20.00 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Dimarts 6 de novembre , a les  18:30  hores a la  Biblioteca Municipal , trobada amb el diputat David Cid per parlar de temes d’urbanisme i medi ambient, amb la participació d’un representant de la plataforma SOS Costa Brava.   

  Dijous 15 de novembre CONCERT: “ESPERO MERAVELLES”, Homenatge a Montserrat Abelló, poetessa, en el centenari del seu naixement. Acte amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. A càrrec de Mirna Vilasís. A les 20 h a la Casa Irla – Fundació Josep Irla.​

  Divendres 16 de novembre CONFERÈNCIA: Els valors naturals de la Costa Brava i Sant Feliu de Guíxols. A càrrec de Josep Maria Dacosta, biòleg, tècnic del Departament de Medi Ambient. A les 18.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Dissabte 17 de novembre TALLER: Jocs de teatre exprés. Activitat on es proposarà als nens i nenes jocs d’animació teatral . Gratuït. No cal inscripció prèvia. A les 11 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Des del 27 de novembre fins el 21 de desembre EXPOSICIÓ: ÀLBUMS IL·LUSTRATS, ideada i coordinada pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona en col·laboració amb l’Oficina de difusió de la Diputació de Girona i comissariada per Montse Vila. Cinquanta àlbums il·lustrats distribuïts entre els diferents plafons amb explicacions, també es podran visualitzar àlbums il·lustrats animats. Al vestíbul de la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit durant el seu horari d’obertura.

  Dimecres 28 de novembre CLUB DE LECTURA: Llegir el teatre, Afanys d’amor perduts, de William Shakespeare. El director Pere Planella, cofundador del Teatre Lliure i de Zitzània Teatre, celebra aquesta temporada el cinquantè aniversari com a director escènic, dirigint una de les comèdies més refinades de Shakespeare, coetània d’El somni d’una nit d’estiu i Romeu i Julieta. A càrrec de la coordinadora del Club, Elena Avellaneda Noguera. A les 20.00 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.


  La Biblioteca, tancada per inventari

  05/09/2018

  La Biblioteca Pública de Sant Feliu de Guíxols estarà tancada del 3 a l’11 de setembre per inventari. 15 anys després de l’obertura de l’equipament és necessari poder fer a fons aquest inventari i ordenació. Per retornar documents, es podrà fer servir la bústia de color vermell que hi ha a l’exterior de l’edifici. A partir del 12 de setembre tornarà a l’activitat de ple, una tardor en què es reprèn el Club de Lectura, les converses en idiomes, les activitats amb els centres d’ensenyament (visites, projecte LECXIT, animació a la lectura,…), les hores del conte i dos nous projectes: el club de lectura Llegir el teatre i la incorporació de la Biblioteca com a centre col·laborador per a realitzar les proves del certificat ACTIC.


  Agenda de la Biblioteca Pública pel mes de juny

  31/05/2018

  Aquestes són les activitats que organitza la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit per aquest mes de juny de 2018: 

   

  Cada dilluns

  CONVERSA EN FRANCÈS. De 16.30 a 17.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Sandrine Rendu. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).

  REUNIÓ DE LA PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca). A partir de les 18.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

   

  Cada dimarts

  CURS INFORMÀTICA GENT GRAN

  De 16.00 a 17.00 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Iniciació a la informàtica. A càrrec de la voluntària Lidys Troncoso. Gratuït. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).

   CONVERSA EN ITALIÀ. De 17.45 a 18.45 h la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Grazia di Dio. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).

   

  Cada divendres

  CONVERSA EN ALEMANY. 17.30 a 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Pilar Fernández. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).


  Fins al 16 de juny
  EXPOSICIÓ:
  Il·lustracions de l’Institut Sant Elm del 2n Concurs de Portades de les Guies CLER. Exposició de l’alumnat de Batxillerat Artístic de l’Institut Sant Elm dels treballs presentats al “2n Concurs de Portades de les Guies CLER” (recomanacions de llibres infantils i juvenils) del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona amb la col·laboració d’Instituts i Biblioteques de la província. Entre ells trobareu les 3 guanyadores: Nare Pérez (guia de Sant Jordi), Núria Vila (estiu) i Clara González (Nadal). L’exposició es podrà visitar al vestíbul de la Biblioteca Octavi Viader i Margarit durant l’horari habitual d’obertura.

  Divendres 1 de juny
  CLUB DE LECTURA: El cel és blau, la terra blanca
  , d’Hiromi Kawakami. A càrrec de l’escriptor i coordinador del club Toni Sala. A les 20 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Dissabte 2 de juny
  CLOENDA PROGRAMA LECXIT:
  Activitat dirigida als nois i noies, el voluntariat, les famílies i els tutors i tutores participants en el programa LECXIT, Lectura per l’èxit educatiu. A càrrec de Verònica La Cartonera. A les 11.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Dissabte 9 de juny

  TALLER: Slime. Mares, pares, recordeu el “blandiblub”? Com si fóssim un nou Dr. Frankenstein, crearem l’ésser més llefiscós amb les nostres pròpies mans. A càrrec d’Alba Navarro. Gratuït. No cal inscripció prèvia. A les 11 h a la Placeta de Sant Joan dins “Explica’m: 3a Fira del Conte”.

  Dimecres 13 de juny
  XERRADA: La importància de l’esmorzar, a càrrec de Alyona Kal, tècnica en nutrició i experta en bellesa. A les 18.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Divendres 22 de juny

  Encesa de veus. En l’esperit paraparèmic de Carles Hac Mor.

  Atiadors: Ester Xargay, col·lectiu Nuboläris i poetes i artistes vinguts d’arreu. Foguera de poemes, cançons, accions, músiques, danses, presentació dels llibres “Obra completa punt dos” i “Tant per tant, subpoemes” de Carles Hac Mor i etcètera. A les 19 h als Jardins del Monestir.

   

  Dissabte 23 de juny
  TALLER: Max mix tallers.
  Reviu els millors tallers de la temporada, vine i tria el teu taller preferit! A càrrec d’Alba Navarro. Gratuït. A les 11 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Divendres 26 de juny
  D.O. EMPORDÀ: Gran reserva de l’òpera
  , a càrrec de David Puertas que parlarà de vi, les varietats de raïm, el grau, l’envelliment, el color, tot relacionat amb diversos fragments d’òperes d’autors com Monteverdi, Donizetti, Puccini o Verdi. Comptarem també amb les explicacions de la sommelier Núria Lucía. Aforament limitat, cal inscripció prèvia a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit per telèfon 972 32 40 57 o bé per correu electrònic: biblioteca@guixols.cat. A les 19 h a la C


  Agenda de la Biblioteca Municipal pel mes de febrer

  30/01/2018
  Amb el nou horari d’obertura (Matins, de dilluns a dissabte, de 10.00 a 13.30 h. Tardes, de dilluns a divendres, de 16.00 a 20.00 h), el mes de febrer de 2018, la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit organitzarà les següents activitats:
   
   
  Cada dilluns
  REUNIÓ DE LA PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca). A partir de les 18 h.
  CONVERSA EN FRANCÈS. De 16.30 a 17.30 h. A càrrec de Sandrine Rendu. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).
  Cada dimarts
  CONVERSA EN ITALIÀ. De 17.45 a 18.45 h la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Grazia di Dio. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057;
  biblioteca@guixols.cat).
  CURS INFORMÀTICA GENT GRAN. De 16.00 a 17.00 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Iniciació a la informàtica. A càrrec de la voluntària Lidys Troncoso.
  Gratuït. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057;biblioteca@guixols.cat).
  Cada dijous
  CONVERSA EN ANGLÈS. De 15.30 a 16.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Lluna Porta. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057;
  biblioteca@guixols.cat).
  CODECLUB: Programació d’ordinadors per a nens i nenes de 10 a 12 anys. Aprendre els fonaments de la programació a través de l’estimulació de la creativitat dels infants.
  De 17.30 a 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).
  Cada divendres
  CONVERSA EN ALEMANY. 17.30 a 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Pilar Fernández. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057;
  biblioteca@guixols.cat).
   
  Divendres 2 de febrer
  CLUB DE LECTURA: La remor de les onades, de Yukio Mishima. A càrrec de l’escriptor i coordinador del club Toni Sala. A les 20 h.
  Dissabte 3 de febrer
  TALLER: Màscares de carnaval, per fer uns màscara per lluir-la al carnaval. Amb Alba Navarro. A les 11 h,
  Divendres 16 de febrer
  CONFERÈNCIA: Nutrició ortomolecular i candidiasi. Com combinar els aliments per a un bon equilibri orgànic. A càrrec de Carla Juncadella. A les 19 h.
  Dissabte 17 de febrer
  TALLER: Un mosaic de contes. Taller per fer un mosaic recreant una il·lustració de conter amb un tros de material (cotó, llana, paper, cartró…). Amb l’Alba Navarro. A les 11 h.
  CONFERÈNCIA sobre Medi Ambient. A càrrec de Carles Donate, professor i ambientòleg. A les 11 h. 
  Divendres 23 de febrer
  PRESENTACIÓ DE LLIBRE “Una vida màgica (de la Costa Brava al món)”, de l’il·lusionista Xevi. A les 18.30 h.
  Dissabte 24 de febrer
  HORA DEL CONTE: “Arzabastayan”. Aquest cop Ruskus Patruskus esdevindrà el més esbojarrat dels aprenents de bruixox. Combinant l’agudesa amb la innocència, la comicitat física amb l’ humor parlat i el ritme dinàmic amb moments de tendresa, l’Arzabastayan és una síntesi perfecta del món de la màgia i el clown. A les 12 h.

  Agenda d’activitats Gener 2018 a la Biblioteca

  02/01/2018

  Aquestes són les activitats que ha programat la Biblioteca Pública Octavi Viader per aquest mes de gener. 

   

  Cada dilluns REUNIÓ DE LA PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca). A partir de les 18.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Cada dilluns CONVERSA EN FRANCÈS. De 16.30 a 17.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Sandrine Rendu. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).

  Cada dimarts CURS INFORMÀTICA GENT GRAN De 16.00 a 17.00 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Iniciació a la informàtica. A càrrec de la voluntària Lidys Troncoso. Gratuït. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).

   Cada dijous CONVERSA EN ANGLÈS. De 15.30 a 16.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Lluna Porta. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).

  Cada dijous CODECLUB: Programació d’ordinadors per a nens i nenes de 10 a 12 anys. Aprendre els fonaments de la programació a través de l’estimulació de la creativitat dels infants. De 17.30 a 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).

  Cada divendres CONVERSA EN ALEMANY. 17.30 a 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Pilar Fernández. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).

  Fins al 9 de gener de 2018, EXPOSICIÓ: EXPO “Polvorins. Fotografies de Carlos Palacio”. Amb aquest reportatge fotogràfic, el gironí Carlos Palacio ens endinsa en el dia a dia de la comunitat gitana del barri disseminat dels Caputxins. A la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit en l’horari habitual d’obertura.

  Divendres 12 de gener
  CLUB DE LECTURA:
  La mujer de la arena, de Kobo Abe. A càrrec de l’escriptor i coordinador del club Toni Sala. A les 20 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Dissabte 13 de gener
  TALLER:
  Taller de creació d’un atrapasomnis. Amb l’Alba Navarro. A les 11 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Dissabte 13 de gener
  PRESENTACIÓ DE LLIBRES:
  El poemari Fragàncies, de Susana Pérez. Lectura de poemes i acompanyament amb guitarra. També es presentarà el llibre de relats curts Big Bang amor, de Pep Cassany amb lectura d’alguns dels relats. A les 12 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Dimecres 17 de gener
  CONFERÈNCIA: “Fisioteràpia de Sòl Pèlvic (SP): Prevenció i Rehabilitació”. A càrrec de Núria Fuentes Falgàs i Laura Trujillo, Diplomades en Fisioteràpia, com a ponents. A les 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Divendres 19 de gener
  CONFERÈNCIA: “L’important efecte del canvi climàtic i les espècies del fons marí de Sant Feliu”. A càrrec de Joaquim Garrabou de l’Institut de Ciències del Mar – CSIC. Conferència organitzada per l’àrea de Medi Ambient. A les 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Divendres 26 de gener
  PRESENTACIÓ DE LLIBRE:
  El jardí de les delícies, de Joaquim Pijoan. Continuació del llibre de memòries “Tempus fugit” d’aquest escriptor cristinenc. A les 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Dissabte 27 de gener
  TALLER: Taller de creació de mòbils. Amb l’Alba Navarro. A les 11 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Dissabte 27 de gener
  HORA DEL CONTE: “El peix irisat”
  és un conte amb titelles il·lustrades que narra la història del peix més bonic. A través del que li passa al Peix Irisat s’explica la importància de compartir, de no ser egoista i del benestar de fer les coses ben fetes. Per a nens i nenes a partir de 2 anys. A les 12 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.


  Agenda de la Biblioteca Octavi Viader per al desembre

  30/11/2017
  Aquestes són les activitats de la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit per al mes de desembre de 2017:
   
  Divendres 1 de desembre
  CLUB DE LECTURA: La Casa de les belles adormides, de Yasunari Kawabata. A càrrec de l’escriptor i coordinador del club Toni Sala. A les 20 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.
   
  Dissabte 9 de desembre
  TALLER: PaperCraft nadalenc: vine a decorar la biblioteca amb figures de Nadal 3D. A càrrec d’Alba Navarro. A les 11 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.
   
  Fins al 12 de desembre
  EXPOSICIÓ: HOMENATGE A PRUDENCI I AURORA BERTRANA. El 2017 és l’Any Bertrana, on es commemoren la doble efemèride dels 150 i 125 anys del naixement de Prudenci i Aurora Bertrana. Dins del conjunt d’actes en homenatge als autors, la Institució de les Lletres ha creat aquesta mostra de petit format. La doble celebració pretén evidenciar la complementarietat d’aquesta producció a la vegada que vol posar de relleu la individualitat d’un i altre autor pare i filla: dues figures singulars del món literari contemporani. A la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit en l’horari habitual d’obertura.
   
  Del dijous 14 de desembre fins al 9 de gener de 2018
   EXPO “Polvorins. Fotografies de Carlos Palacio”. Amb aquest reportatge fotogràfic, el gironí Palacio ens endinsa en el dia a dia de la comunitat gitana del barri disseminat dels Caputxins. A la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit en l’horari habitual d’obertura.
   
  Divendres 15 de desembre
  CONFERÈNCIA: “Invasions biològiques. Les espècies invasores a la Vall d’Aro”, a càrrec de Jaume Ramot, integrant del Grup de Natura Sterna. A les 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.
   
  Dissabte 16 de desembre
  TEATRE: Kids & Us. “Saving Xmas“. Espectacle en anglès per a nens i nenes de 3 a 8 anys. A les 12 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.
  PRESENTACIÓ DE LLIBRE Des de dins, amb la presència de l’autora Sàbel Gámez i de Jordi Blesa i Montoliu, autor del pròleg. A les 16.30 h al Monestir, Sala Abat Panyelles.
  ​ 
  Dies 27, 28 i 29 de desembre
  TALLER DE NADAL: “LABORATORI TEATRAL PER A NENS”. Durant tres dies els nens i nenes participants en aquest taller crearan una història, muntaran l’escenari, construiran els personatges amb siluetes d’ombres xineses i, el darrer dia, faran la representació final, tot això amb l’objectiu de donar un suplement educatiu i pedagògic al seu desenvolupament creatiu des del joc i la diversió. Per a nens de 8 a 12 anys. Preu: 20 €. A càrrec d’Alba Navarro. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca per telèfon 972 32 40 57 o per correu electrònic
  biblioteca@guixols.cat. De 10 a 12 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Totes les activitats del mes d’octubre a la Biblioteca

  28/09/2017

  La Biblioteca Octavi Viader i Margarit organitza durant tot el curs, uns grups de conversa en anglès, francès, alemany i italià que es duran a terme a partir del mes d’octubre, a càrrec dels professors Lluna Porta, Sandrine Rendu, Pilar Fernández i Grazia di Dio, respectivament. 

  Independentment, cada mes la biblioteca va organitzant diferents activitats, aquí us deixem l’agenda per aquest mes d’octubre:

  Cada dilluns

  REUNIÓ DE LA PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca).

  A partir de les 18.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

   

  Cada dilluns

  CONVERSA EN FRANCÈS. De 16.30 a 17.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Sandrine Rendu. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).

   

  Cada dimarts i dijous

  CONVERSA EN ANGLÈS. De 15.30 a 16.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Lluna Porta. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).

   

  Cada dimarts

  CONVERSA EN ITALIÀ. De 15.30 a 16.30 h la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Grazia di Dio. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).

   

  Cada dimarts

  CURS INFORMÀTICA GENT GRAN

  De 16.00 a 17.00 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Iniciació a la informàtica. A càrrec de la voluntària Lidys Troncoso. Gratuït. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).

   

  Cada divendres

  CONVERSA EN ALEMANY. 17.00 a 18.30 h h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Pilar Fernández. Inscripcions i més informació: Biblioteca Pública (972324057; biblioteca@guixols.cat).

   

  Durant el mes d’octubre

  BIBLIOTEQUES AMB GUST: Visita les Biblioteques del Baix Empordà i guanya premis! Durant el mes d’octubre es duran a terme, a les diferents Biblioteques públiques de la comarca, una sèrie d’activitats: presentacions de llibres, tallers, hores del conte,…, totes de caire gastronòmic amb l’objectiu de visitar-les i gaudir de les diferents propostes. El 24 d’octubre a les 19h es realitzarà el lliurament de premis a l’Aula Gastronòmica de l’Empordà (Vall-llobrega).

   

  Divendres 6 d’octubre

  CLUB DE LECTURA: El tallador de canyes, de Junichirô Tanizaki. A càrrec de l’escriptor i coordinador del club Toni Sala.
  A les 20 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Divendres 6 d’octubre
  PRESENTACIÓ LLIBRE: Tinars, el gust per la tradició,
  A càrrec de Marc Gascons. Amb motiu de la campanya Biblioteques amb gust, les Biblioteques del Baix Empordà engeguen una sèrie d’activitats per donar a conèixer el patrimoni gastronòmic de la comarca.
  A les 19 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Dissabte 7 d’octubre
  BIBLIOTEQUES AMB GUST:
  TALLER: Taller de còctels per a nens. Deixa’t sorprendre amb la màgia dels còctels. A càrrec de l’Alba Navarro. Cal inscripció prèvia. Més informació a la Biblioteca: 972 32 40 57 o biblioteca@guixols.cat.
  A les 11 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Fins el 18 d’octubre
  EXPOSICIÓ: “100 ANYS DE RESSORGIMENT”

  Exposició dedicada a la revista “Ressorgiment” que s’editava a Buenos Aires en català i que es va convertir en el portal del catalanisme dels catalans d’Amèrica.  Va aparèixer mensualment durant 56 anys sense interrupcions. El seu director va ser Hipòlit Nadal i Mallol, fill predilecte del Port de la Selva. La revista estava compromesa amb la cultura, la llengua i la política catalana. Respectava la pluralitat de les tendències polítiques catalanes, sense militar en cap partit.

  A la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit en l’horari habitual d’obertura.

   

  Des del 20 d’octubre fins el 17 de novembre

  EXPOSICIÓ: “CORAM POPULO” Selecció de 10 llibres que van ser censurats perquè van ser considerats obscens o perquè es creia que podien resultar ofensius per com s’hi tractava la sexualitat. La història de la censura permet crear un llarga llista de llibres que han estat retallats, denunciats i retirats de circulació pública per aquests motius.

  A la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit en l’horari habitual d’obertura.

   

  Dissabte 21 d’octubre
  TALLER: Taller de tardor.
  Un conte de tardor ens introduirà el taller on pintarem amb aquarel·les i altres materials de temporada. A càrrec de l’Alba Navarro.
  A les 11 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Divendres 27 d’octubre
  TALLER PERSONALITZAT DE CONSTEL·LACIONS:
  Solucions per a l’àmbit personal, familiar i laboral. Vine a plantejar el teu cas. Gratuït. A càrrec de Neus Pont Quirós, terapeuta i facilitadora de constel·lacions familiars i solucions sistèmiques.
  A les 18.30h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

  Dissabte 28 d’octubre

  HORA DEL CONTE: Contes per menjar-se la por. Espectacle per a nens de 3 a 8 anys. Sessió pensada per normalitzar el concepte por i per donar estratègies a les famílies a l’hora d’acompanyar els seus fills en el creixement personal i social, utilitzant el conte com a eina mediadora.

  A les 12 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.


  La Biblioteca pública celebra el fi de curs amb les escoles de la ciutat

  01/06/2017

  Per començar les celebracions amb les escoles de la ciutat, el dia 3 de juny a les 11h es farà a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit la Cloenda del Projecte Lecxit, que treballa de forma lúdica i amena el gust per la lectura gràcies a la col·laboració dels voluntaris. Serà un acte a càrrec d’Anna Juan adreçat als nois i noies, el voluntariat, les famílies i els tutors/es de les Escoles participants al programa LECXIT durant el curs 2016-2017.

  El dia 12 de juny a les 19h, la Biblioteca serà l’escenari de l’entrega del Premi a Rubén Paradinas, alumne de batxillerat d’arts de l’IES Sant Elm guanyador de la Portada de la Guia CLER d’estiu, i també quedarà inaugurada l’exposició dels treballs presentats pels alumnes de l’Institut Sant Elm de batxillerat artístic de Portades de les Guies CLER.

  Les guies CLER  es basen en una acurada selecció de lectures per a nens i adolescents, però també per als pares, mestres i educadors, i estan fetes per un grup de professionals de les biblioteques públiques de les comarques gironines que treballa per difondre la literatura infantil i juvenil. Aquest ha estat el primer any que s’ha fet un concurs per il·lustrar les guies de Sant Jordi, Estiu i Nadal 2017 i descobrir nous talents entre els joves estudiants del batxillerat d’arts. L’exposició es podrà visitar al vestíbul de la Biblioteca Octavi Viader i Margarit durant l’horari d’obertura fins al 30 de juny.

  Des de fa ja un parell d’anys, algunes de les Escoles de Sant Feliu participen en el Premi de Literatura Infantil “Atrapallibres”, organitzat pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT), amb l’objectiu de fomentar entre els infants la lectura d’imaginació.

  El ClijCAT ha fet una selecció de llibres dividits en tres categories amb la finalitat que el major nombre possible d’infants llegeixin els títols seleccionats, es constitueixin com a Jurat, els defensin davant dels seus companys i, entre tots, triïn el que consideren millor. Per celebrar haver estat protagonistes com a Jurat del Premi “Atrapallibres”, el dimarts 13 de juny, a les 11:30 h, els nens i nenes de 4t de primària dels centres Baldiri i Reixach i L’Estació es trobaran a l’escola Baldiri amb l’Enric Pujol, de l’editorial Tramuntana de Sant Feliu de Guíxols, per parlar del procés de creació i edició d’un llibre a partir de l’exemple d’El meu gran arbre, de Jacques Goldstyn, obra finalista del 12è Premi “Atrapallibres” en la categoria de 9 anys.

  Per acabar, un any més durant el mes de juny es posarà fi a la temporada de les Maletes de Paraules, un programa pensat per tal que els alumnes de Cicle Superior de Primària agafin el gust per la lectura. Aquest projecte s’emmarca dins del Pla d’Impuls a la Lectura: Durant 1 mes un lot d’entre 35 i 40 títols diferents estan a disposició dels nens i nenes de Cicle Superior i els poden gaudir dins la seva Biblioteca d’aula.

  Un cop acabat el mes, els nens i nenes valoren les seves lectures conjuntament amb el bibliotecari. Això permet que raonin les seves opinions i serveixin d’estímul lector com a prescriptors lectors per als seus companys/es de classe.


  Activitats pels 61è aniversari de la Biblioteca pública

  23/05/2017
  L’actual Biblioteca Octavi Viader i Margarit celebrarà el proper 28 de maig el 61è aniversari d’existència de Biblioteca Pública a la ciutat.  Per commemorar aquesta important
  data es realitzaran una sèrie d’activitats els dies 25 i 27 de maig.
  L’any 1956 s’inaugurà la primera Biblioteca Pública de la ciutat, gestionada per la Caja de Pensiones para la Vejez y Ahorros (i posteriorment per la Fundació “la Caixa”) a la seva antiga ubicació al primer pis de l’oficina d’aquesta entitat bancària a la Rambla Vidal. L’any 2003 es traslladà a l’actual emplaçament al carrer Joan Surís, 28-34, a l’immoble recuperat de l’antic cafè d’en Lorenzo.
  Entre els actes previstos per a la celebració s’ha programat l’espectacle de Teatre “Llibràlegs III” el dia 25 de maig a les 20.30 h. Aquesta representació teatral consisteix en diàlegs breus entre dos actors i els seus respectius personatges enmig d’una biblioteca. Els voyeurs –o espectadors– podran assistir a la conversa entre les actrius Meritxell Yanes i Cristina Cervià i gaudir dels textos dels dramaturgs Cristina Clemente, Marilia Samper, Pere Riera i Joan Yago. El preu de les entrades és de 3€ i es podran comprar a la Biblioteca
  anticipadament.
  Per altra banda, el dissabte 27 de maig a les 12h la Companyia La Bleda visitarà la sala infantil de la Biblioteca Octavi Viader i Margarit per representar l’espectacle “El Zoo d’en Pitus”, un homenatge a l’obra de Sebastià Sorribas, una versió lliure d’aquest cant a l’amistat, a la col·laboració i a l’entusiasme, a través de l’acció i les aventures d’una colla de nois i noies que munten un autèntic zoo per ajudar al seu amic.
  El mateix dia 27 de maig a les 11h l’Alba Navarro oferirà als nens i nenes a partir de 6 anys un Taller gratuït amb el qual podran fer el seu propi llibre.

  Xavier Theros, Premi Josep Pla de novel·la, a la Biblioteca

  16/05/2017
  El proper 19 de maig a les 19h tindrà lloc a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit la presentació del llibre La fada negra de l’escriptor Xavier Theros, novel·la que ha estat guardonada amb el Premi Josep Pla el passat gener de 2017.
  L’acció té lloc a Barcelona l’any 1843: mentre Espanya està governada pel General Espartero, que ha sotmès la ciutat a un llarg i brutal bombardeig, es cometen una sèrie d’assassinats cruents dels quals el protagonista  haurà d’esbrinar qui és el misteriós assassí.
  La novel·la és un thriller que voreja els elements gòtics i ambientat en una Barcelona convulsa. L’autor pinta un rerefons versemblant i impecable aconseguint un fresc històric d’un gran realisme. De l’obra, l’escriptor Albert Sánchez Piñol ha dit: “Entre els horrors d’una època ferotge, aquesta és la història extraordinària d’uns crims amb música d’artilleria”.
  Xavier Theros (Barcelona, 1963) és un escriptor, antropòleg i poeta català; és autor de diversos assaigs, traductor al castellà d’unes quantes novel·les i cofundador junt amb Rafael Metlikovez del grup “Accidents Polipoètics”, amb el qual ha estrenat espectacles que combinen poesia, performance i humor.
  La presentació anirà a càrrec de Jordi Gaitx Moltó, historiador i cap de l’Arxiu de Santa Cristina d’Aro, i comptarà amb la presència de l’autor.
  El llibre el trobareu disponible el dia de la presentació.

  Activitats de la setmana a la Biblioteca Octavi Viader

  02/05/2017
  El dijous i el divendres d’aquesta setmana tindran lloc a la Biblioteca Pública Octavi Viader dues presentacions de llibres de temàtiques totalment diferents.
  Residu zero 
  Dijous 4 de maig a les 19h es presenta el llibre Residu Zero a casa, en el qual la  Biblioteca Octavi Viader i Margarit i la Cooperativa de consumidors ecològics La Manduca conviden a la ciutadania a conèixer el Residu Zero a partir de la presentació d’aquest llibre, una “guia domèstica per a simplificar la nostra vida” de l’autora Bea Johnson. Un llibre creat amb la voluntat d’aconseguir que no generem deixalles i que facilita tots els recursos necessaris per assolir aquest objectiu, el qual ha estat adaptat i editat en més de 10 països després de la seva primera edició el 2013 als Estats Units d’Amèrica.
  L’acte comptarà amb Esther Peñarrubia, traductora de l’obra al català i al castellà (l’edició en castellà arribarà a la tardor) qui ha adaptat el seu contingut al context geogràfic d’aquests idiomes i fervent activista d’aquesta manera de fer. Xavier Duran, químic i periodista científic de TV3, i Olga Dilmé, Cap de Neteja Urbana de l’Ajuntament, complementaran la conferència exposant les característiques d’aquest moviment, la seva motivació i la situació actual a nivell local.
  El llibre el trobareu disponible en la seva edició en català.
  De Bombai a Catalunya
  I l’endemà divendres 5 de maig a les 18.00 h es farà a la Biblioteca la presentació del llibre Bombai Mumbai: la vida és la vida, jo sóc gràcies a tu, d’Amin Sheikh, en què l’autor relata la seva història de superació personal gràcies al lema “si jo puc, tu pots”.
  Amin Sheikh ha autoeditat un llibre amb el qual ha pogut fer realitat el seu somni de muntar una llibreria-cafeteria per donar treball a joves del carrer. Amin va viure als carrers de Bombai quan va fugir de casa a l’edat de 5 anys i mai no ha oblidat aquell temps tan dur. Amb els anys i en fer-se gran, va decidir canviar la realitat d’altres nens sense sostre. Per fer realitat el seu somni va autoeditar un llibre que va escriure ell mateix explicant la seva història. Ha venut més de 12.000 exemplars i ha estat traduït a 8 idiomes.
  Amb els diners que ha recaptat ha pogut obrir Bombay to Barcelona Llibreria Cafè (#B2BLC) on dóna treball a joves del carrer perquè puguin tenir una oportunitat. El llibre el trobareu disponible el dia de la presentació en la seva edició en català o en castellà.

  Poemari dedicat a Sant Feliu de Guíxols del professor Antonio Moreno Herrera

  19/04/2017

   

  Antonio Moreno Herrera, de nom de ploma Antonio M. Herrera, va ser professor de llengua i literatura espanyola de l’Institut Sant Elm entre els anys 1981-1986. Ara, 31 anys després, presenta un llibre de poemes escrit en aquell moment, que recull l’experiència personal i col·lectiva, les vivències emocionades i líriques d’aquells anys, en què va coincidir, entre d’altres, amb el professors Josep Maria Terricabras, Mercè Enrich, Jordi Sistach, María José Royo, Àngela Ribas i José Luis Mayo, director del centre durant 18 anys, a qui dedica l’obra, a ell i a Josep Vicente. Recordem que Antonio Moreno Herrera va ser regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sant Feliu un parell d’anys durant la primera legislatura de Vicente.

  El poemari, amb el mateix pròleg que Antoni Puigverd va escriure en el seu moment, es titula La maravilla ensimismada (Kuiksàlia), i es presenta dijous 20 d’abril, a les 7 de la tarda, a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit, de Sant Feliu de Guíxols. L’acte anirà a càrrec de José Luis Mayo i Xavier Colomer-Ribot, que ha tingut cura de l’edició, a més del mateix autor, i Christian T. Arjona,  l’editor del llibre, publicat per la jove editorial gironina Libros de Aldarán. D’altra banda, l’autor signarà llibres els dies 22 i 23 d’abril a la Fira de Sant Jordi, a la Rambla.

  Antonio M. Herrera va néixer a Cantàbria i va passar l’adolescència a Àvila. Ha publicat Esa luz que el aire tensa (Valle de Corneja); Perfecta arquitectura, premi Flor de Jara 2015 de la Diputació de Càceres; Godayla al amanecerMirada a una mirada, dedicat al pintor Bronchú (tots dos escrits al poble valencià de Godella, on vivia), i a Rocafort, on viu actualment, A ras de suelo (Vicent Andres Estellés) i Estas rachas de marzo, premi internacional Fundació Antonio Machado 2010, de Cotlliure.

  La seva experiència com a professor a diferents instituts de Catalunya i València li ha permès conjuminar en ell l’aire vulnerat de la poesia mística amb
  la lúcida serenitat mediterrània.


  L’estudiant ganxó Rubén Paradinas il·lustrarà una de les portades de les guies CLER

  05/04/2017

  La Biblioteca Pública guixolenca, juntament amb el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona i el grup CLER, ha organitzat el 1r Concurs de Portades de les guies CLER: un dels guanyadors ha estat l’alumne de batxillerat d’arts de l’IES Sant Elm Ruben Paradinas, que serà l’encarregat d’il·lustrar la guia Estiu.

  El Club de Lectures Recomanables (CLER) està format per un grup de professionals de les biblioteques públiques de les comarques gironines que treballa des de l’any 2004 per tal de difondre la literatura infantil i juvenil. Amb aquest objectiu, aquest grup d’experts elabora cada any unes guies de literatura infantil i juvenil editades pel Servei de biblioteques de la Diputació de Girona que estan disponibles de manera gratuïta a totes les biblioteques públiques de les comarques gironines.

  Aquest ha estat el primer any que s’ha fet un concurs per tal d’il·lustrar les guies de Sant Jordi, Estiu i Nadal 2017 i descobrir nous talents entre els joves estudiants del batxillerat d’arts. Al concurs hi han participat un total de 68 alumnes de cinc Instituts: IES Sant Elm (Sant Feliu de Guíxols), IES Castell d’Estela (Amer), IES Ramon Coll i Rodes (Lloret de Mar), INS Santiago Sobrequés i Vidal (Girona) i l’IES de La Bisbal.

  Els guanyadors, finalment han estat l’Odalís Fernández, de Lloret de Mar, que il·lustrarà la guia Sant Jordi; en Ruben Paradinas, de la nostra ciutat, que farà la guia Estiu i en Bernat Masias, d’Amer, que ha estat escollit per il·lustrar Nadal. El premi pels guanyadors és un lot de llibres per a cadascú valorat en 100 € i atorgat pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona.


  Taller de “coaching” de claredat i progrés a la Biblioteca

  17/03/2017

  Per als propers dimarts 21 i 28 de març i 4 i 18 d’abril a les 7 de la tarda, la Biblioteca Pública Octavi Viader ha organitzat 4 tallers de Claredat i Progrés amb la coach  Rosàngela Bertran. 

  En aquests tallers trobareu “una profunda endreça i neteja interior que porta una claredat d’objectius vitals personals o professionals i a un mapa d’acció” i “una sessió guiada per a tenir claredat i estimulació del propi progrés amb  pautes individuals definides en aquest taller de manera exhaustiva i motivadora amb estratègia, accions a seguir i làser coaching”, segons la doctora  Rosàngela Bertran.

  Als tallers s’hi representarà l’experiència de claredat i progrés a la nostra vida, celebrant el canvi positiu d’avui tot emportant-vos a casa el vostre mapa personal de claredat d’acció.


  Matthew Tree presenta la seva última novel·la

  16/03/2017

  Demà divendres 17 de març a les 19h, l’escriptor Matthew Tree torna a Sant Feliu per presentar, a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit, el seu darrer llibre De fora vingueren. La presentació correrà a càrrec de l’escriptor guixolenc Toni Sala.

  Coldwater Bay, un poble apartat de la costa meridional de l’illa de Wight, es troba tot d’una assetjada per un grup d’africans que hi ha anat expressament per això. Un metge racista de vacances, dos adolescents enamorats sota la seva tutela, i el contacte dels africans dins el poble contemplen l’evolució dels esdeveniments cadascú des del seu punt de vista, molt diferents entre si.

  Matthew Tree (Londres, 1958) va aprendre català als 21 anys, als 26 va venir a viure a Catalunya i als 31 ja publicava en català. Ha publicat una desena de llibres de ficció, assaig i autobiografia i ha contribuït en diversos reculls de contes. També ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació, entre ells El Punt, Descobrir Catalunya, The Times Literary Supplement, Catalonia Today, RAC 1, Catalunya Ràdio o TV3.

  Taller de lectura amb gossos a la Biblioteca

  13/10/2016
  La Biblioteca Octavi Viader i Margarit posa en marxa un taller de lectura amb gossos per a nens i nenes. L’activitat tindrà lloc aquest dissabte (15 d’octubre) i el proper (22 d’octubre). Es tracta d’una proposta dirigida als nens i nenes de 6 a 12 anys que llegeixen una estona acompanyats de dos gossos ensinistrats per l’ATAGI (Associació de Teràpia amb Animals de Girona).
  En cada sessió hi participa un gos de teràpia amb el seu guia i dos nens o nenes d’edat similar. Durant 15 minuts els gossos i nens es converteixen en un magnífic tàndem, creant entre ells un clima de confiança i desig mutu per estar junts. Aquest ambient tan acollidor, relaxat i estimulant fa que els nens es desinhibeixin, perdin la vergonya, els nervis desapareixen i el millor de tot, com que ningú els jutja i el gos sempre està disposat a col·laborar, propicia l’escenari idoni per a l’aprenentatge i desenvolupament dels hàbits de lectura.
  A la primera sessió, prevista per aquest dissabte, s’hi han apuntat 10 infants que treballaran la lectura amb dues gosses (la Zoe i la Gina).

  Èxit de les visites a la biblioteca del Casino la Constància

  24/08/2016
  Durant aquest estiu i fins al darrer cap de setmana de setembre, l’Ajuntament de Sant Feliu, a través de la Biblioteca Pública i el Museu d’Història i el Casino dels Nois i la seva Junta, organitza cada dissabte a les 19 h. una visita a la Biblioteca d’aquesta entitat cultural.
  L’elevat nombre d’assistents a aquestes visites (fins a una cinquantena de persones en la darrera) ha sorprès als propis organitzadors i fa que es plantegi la possibilitat de continuar oferint-les durant la resta de l’any. Aquests mesos d’estiu, les visites les duu a terme Victòria Salanova, de l’empresa guixolenca de lleure i activitats educatives Esquitx.
  La Biblioteca patrimonial i històrica del Casino dels Nois és excepcional, no només dins el context de la ciutat, sinó fins i tot més enllà, ja que no hi ha gaire biblioteques de casinos i societats del s. XIX que es conservin en les dimensions i la qualitat d’aquesta. Actualment aplega un fons d’uns 2000 volums, testimoni de l’activitat i dels interessos culturals, educatius i socials dels guixolencs de finals del s. XIX i principis del XX i que alhora reflecteix els moments polítics i socials de l’època. Forma part, doncs, de la nostra història local.
  El Casino dels Nois, com altres centres d’aquest tipus, intentava complementar les mancances de l’ensenyament públic i privat. Era el lloc de reunió ideal per als assalariats fabrils i altres menestrals (fins i tot petits industrials), que omplien el buit cultural mitjançant coneixements i informació que trobaven en la lectura. La Biblioteca rebia, els anys de funcionament regular, les últimes publicacions en ciència i cultura del moment, aplegava també molts diaris i setmanaris i tenia un horari d’obertura dilatat.
  La davallada en l’ús d’aquesta Biblioteca va portar-la a l’oblit. Diversos factors van ser-ne determinants: la minva de socis, els canvis d’hàbits en l’oci (potenciats per l’arribada del turisme i la diversitat d’ofertes que es van generar al seu voltant), les noves formes d’aprenentatge que ja no passaven per l’autoformació i la inauguració de la Biblioteca Pública a la ciutat el 1956. Però és justament aquest oblit el que ha possibilitat la seva conservació fins als nostres dies.
  L’Ajuntament de la ciutat, en col·laboració amb la Junta del Casino i la Diputació de Girona a través del seu Servei de Biblioteques, estan treballant plegats per tal de poder catalogar i digitalitzar els seus fons, a fi que siguin accessibles arreu a través d’Internet i contribuir, així, a la seva difusió i preservació digital.

  El doctor Estivill presentarà el llibre de Miquel Borrell sobre S’Agaró i Sant Pol

  30/07/2016
  El proper 3 d’agost a les 20.00 h a l’antic Hospital es farà la presentació de S’Agaró i Sant Pol, les perles de la Costa Brava, llibre de l’historiador Miquel Borrell i Sabater, per commemorar el centenari de la compra del primer solar a S’Agaró per Josep Ensesa, i el centenari també dels primers banys a Sant Pol.
  L’acte comptarà amb la presència de l’autor i anirà a càrrec del Dr. Eduard Estivill, gran coneixedor i amant de S’Agaró, Sant Pol, Sant Feliu de Guíxols i la Costa Brava en general.
  L’obra mostra l’evolució d’aquests dos indrets al llarg del segle XX, que es van convertir en referència del turisme de qualitat (S’Agaró) i del turisme de banys (Sant Pol). Borrell analitza, al llarg de 200 pàgines, aquests cent anys d’història: els pioners xalets Girbau Estrada, la urbanització promoguda per Josep Ensesa i dissenyada per l’arquitecte Rafael Masó, l’evolució dels Banys de S’Agaró, el trencament que significà la Guerra Civil, la represa a partir dels anys cinquanta, les festes, activitats, jocs, competicions i urbanització, fins arribar a l’actualitat.
  Al llarg del llibre ens mostra també les relacions entre l’escriptor Josep Pla i l’empresari Josep Ensesa, preocupats ambdós per la preservació del paisatge i el turisme de qualitat. El llibre conté una descripció de l’actual platja de Sant Pol, el camí de ronda i Sa Conca. El text es complementa amb 72 fotografies, 6 plànols i 27 il·lustracions, la major part inèdits.
  Miquel Borrell (Santa Coloma de Farners, 1953) és mestre, Llicenciat en Geografia i Història i Doctor Cum Laude en Història Moderna per la Universitat de Girona. Va ser professor de l’Institut Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols. Actualment és membre de l’Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona, de la Societat Catalana d’Estudis Històrics (Institut d’Estudis Catalans) i de la junta del Centre d’Estudis Selvatans.
  Ha escrit multitud d’articles en revistes especialitzades i una quarantena de llibres sobre temes històrics, de patrimoni i de divulgació entre els quals destaquen Pobresa i marginació a la Catalunya il·lustrada: dides, expòsits i hospicians
  (2002); Caritat, beneficència, solidaritat: l’hospital de Sant Feliu de Guíxols (2005); Les terres gironines: escultures a la via pública (2006); Les cales de la Costa Brava: cales, coves, criques (2009); Sant Feliu de Guíxols: des dels orígens llegendaris al segle XXI (2012); i Ens ho hem passat bé: memòries d’un professor d’història fill, nét i nebot de botigueres (2015) .
  Hora del conte a les 7 
  Abans d’aquesta activitat, a les 19.00 h, tindrà lloc l’Hora del Conte amb  La girafa, el pelicà i jo, una obra esbojarrada i espontània que recrea el conte de Roald Dahl, a càrrec d’Oriol Garriga.
  El canvi d’emplaçament d’aquests dos actes – inicialment s’havien de fer a la Biblioteca- és degut a què, a partir del proper 2 d’agost, l’horari de la Biblioteca serà de matins de 8.00h a 13.00h, i les activitats programades a la tarda han de canviar de lloc.

  El servei Biblioplatja millora l’oferta de revistes a l’agost

  27/07/2016
  La biblioteca d’estiu que enguany hi ha a Sant Feliu, l’anomenada Biblioplatja de la Biblioteca Octavi Viader (servei ofert des del passat 16 de juliol i fins el 31 d’agost a la platja de Sant Feliu en horari d’11 a 13 i de 16 a 18 h) oferirà, durant aquest mes d’agost, una selecció de revistes perquè els lectors gaudeixin de més publicacions en català. I és que el Servei de Biblioteques de la Generalitat distribueix 100 lots de les 10 capçaleres més llegides en català: Cavall Fort, Cuina, Descobrir, El Tatano, El Temps, Enderrock, Experiències, Reporter Doc i Sàpiens.
   
  Aquesta acció és una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, fruit d’un acord amb l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC). Actualment totes les biblioteques públiques del país compten amb les col·leccions de les principals capçaleres en aquesta mateixa línia de col·laboració per incentivar la lectura de revistes en català. A més , els primers 100 tuits amb l’etiqueta #Biblioestiurevistes podran aconseguir una subscripció digital d’un any a través de l’iQUIOSC.cat, en el marc d’una promoció de l’APPEC.
  Cada estiu les biblioteques públiques ofereixen als seus usuaris la possibilitat d’apropar-los els seus fons a diversos emplaçaments fora de l’edifici de la biblioteca, com fa el la Biblioteca Octavi Viader amb el Biblioplatja, en què es pot consultar un fons seleccionat per a totes les edats, en què predominen els temes d’actualitat i la literatura d’imaginació: diaris, revistes, còmics, contes i novel·les, principalment. També es poden aconseguir obres en préstec, obtenir el carnet de la biblioteca i, en alguns casos, connectar-se a internet. Per reforçar l’aliança entre lectura i lleure, s’hi organitzen conferències, jocs, concerts, recitals, lectures, presentacions i tot un ampli ventall de propostes culturals per a totes les edats.

  Acte sobre el futur del futbol català organitzat per l’ANC

  22/06/2016
  Guíxols per la independència (ANC) ha organitzat un acte pel proper dissabte dia 25 de juny, a les 19 hores, a la sala polivalent de la biblioteca municipal Octavi Viader en què el periodista de Televisió de Catalunya Xavier Valls parlarà del futur del futbol a Catalunya.
  En aquest acte hi col·laboren la Penya Barcelonista Guixolenca i la Penya Guíxols Costa Brava del Girona FC.

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies