• Categories
 • El PSC vol que el Museu Thyssen es faci a Sant Feliu

  19/06/2016

  El candidat gironí del PSC per les eleccions estatals, Marc Lamuà, va anunciar divendres, en un acte de visita a la nostra ciutat, la voluntat del seu partit, si finalment Pedro Sánchez accedeix al govern espanyol, de treballar pel finançament que ha de materialitzar l’acabament del projecte de construcció del Museu Carmen Thyssen de pintura catalana en aquest municipi. “Aquest és un projecte que il·lusiona la gent de Sant Feliu i a nosaltres perquè estem al davant de la possibilitat d’establir una marca global que pot suposar el llançament de Sant Feliu i de la Costa Brava. La presència d’un museu d’aquesta rellevància, amb la vinculació que tindrà amb l’existent ja a Madrid, podria significar un pas endavant decisiu per trencar l’estacionalitat del turisme a la zona”, va valorar Lamuà. Ell mateix va insistir que Sant Feliu és un dels pols de l’activitat cultural a les comarques gironines i va dir que li cal un estímul decidit que permeti desplegar i materialitzar en fets concrets tot el potencial que té.

   

  Font: El Punt-Avui


  “Guíxols des del Carrer” difon el cost de la seva campanya electoral

  16/06/2015

  D’acord amb la política de transparència que caracteritza el codi ètic de “Guíxols des del Carrer-Entesa”, aquesta formació dóna compte del cost de la seva campanya electoral, que ha ascendit a 5.085 €, dels quals 1.495,58 corresponen a material de campanya. El vídeo que  van penjar a les xarxes socials ha costat 786’5€,  la impressió de material  632’5; el menjar dels actes electorals, 489’45; la posada en marxa i el disseny del lloc web, 349’69; un equip de so portàtil, 338€; publicitat a premsa local, 290’4€; serveis de copisteria, 163’17; planters de tomata per obsequi, 121€; material per afixar cartells, 101’20; viatges, 100 €; carpa per actes al carrer, 89’95; pintura, 15’95; flors d’ obsequi, 10€ i diverses despeses per valor de 101’70€.

  Aquesta quantitat és menys de la meitat del que ICV-EUiA va gastar en la campanya de 2011 ja que Guíxols des del Carrer ha volgut retallar al màxim les despeses de campanya malgrat ser una candidatura nova que havia de fer un esforç per donar-se a conèixer.

  Els diners de la campanya han estat aportats exclusivament per l’agrupació local d’ICV-EUiA i ara es farà un acord entre aquesta coalició i GdC-E per assumir cadascú una part de les despeses al llarg dels pròxims anys amb els fons públics que rep cada formació política amb presència a l’ajuntament.


  José Antonio Rodríguez (TUG): “Nosaltres no diem mentides com fan els altres partits”

  22/05/2015

  Sens dubte, una de les sorpreses electorals ha estat l’aparició de Tots Units Ganxons (TUG), una formació independent nascuda al barri de Vilartagues, del qual se’n sap ben poca cosa, ja que en ser un grup que comença, no disposen de gaires diners i no han pogut, amb prou feines, fer propaganda electoral, més enllà de cartells i algun díptic. Els principals temes que tracten són la crítica als equips de govern que han passat els darrers anys per Sant Feliu i la mala política cap a infants i gent gran. En José Antonio Rodríguez, el seu cap de llista, ens descobreix alguna coseta més d’aquest partit.

  El vostre és un partit nou, com es va fundar?
  Doncs es va crear amb base al fet que estem cansats del govern actual, que no fa res per Sant Feliu. Un grup de veïns vam decidir posar remei a tot el que no ens agradava, més que res per ajudar al poble. TUG va néixer parlant amb la gent del barri, ja que veiem mancances en l’oci infantil i de la gent gran, creiem que a Sant Feliu no hi ha res. Som gent jove i tenim inquietuds, però veiem que la gent gran i els infants estan molt oblidats i cal fer alguna cosa. El meu equip són bàsicament amics i gent del barri. I així vam començar aquest projecte.

  Perquè creieu que heu de guanyar la eleccions?

  És evident: fan falta nous aires, innovació, idees noves,… si la gent vol un canvi ens ha de votar. Qui hagi vist la poca publicitat que hem fet ja ho posa, més que canvi, és regeneració, però regeneració en el concepte ampli i transversal. Si no la fem tot continuarà igual.

  Quines son les potencialitats del vostre equip?

  Som gent del carrer, ciutadans que pateixen els problemes de cada dia, no Som gent que s’ha dedicat a la política. Aquest és el nostre punt fort.

  Quin model de cuitat proposeu?

  Està clar que s’ha de treballar, no tant pel model, sinó per tenir un Sant Feliu millor, que la gent torni a viure del sector turístic, ja que per desgràcia no tenim sector industrial i només ens queda el turisme.  Tenim un entorn privilegiat i un paisatge únic i diferent, i per tant hem de tornar a viure amb el turisme. Ara mateix no es potencia la zona del port ni moltes altres coses atractives.

  Quina valoració feu de l’equip de govern actual?

  Negativa.  No han mirat per ningú, no han fet res, i per això hem format aquest partit. No estem gens contents i volem canviar les coses, perquè aquest govern no ha treballat pel poble.

  Sou un partit sobiranista?

  Si Catalunya ha de ser independent, ja arribarà, però el que està clar és que s’ha de treballar per Sant Feliu, s’ha de treballar pel poble. Estem parlant d’unes eleccions municipals, no ens presentem a res més.

  És a dir, no us pronuncieu.

  No, això es una cosa que cadascú ha de decidir de manera individual. Ja tindrem unes eleccions nacionals i generals.

  Quins són els punts forts del programa electoral?

  No fem falses promeses, no diem mentides com fan els altres partits que no han complert res. Nosaltres volem que la gent del poble ens vegi treballant i amb fets, per això el nostre programa. El dia a dia és important.

  Us veieu pactant amb algú, si entreu?

  Estarem oberts a escoltar sempre i quan hi hagi una millora pel poble i que no ens afecti als ciutadans. Si és així es podrà parlar i fer un acord;  sinó,  doncs no.

   


  La PAH ganxona recull 4.404 signatures per la ILP sobre habitatge

  15/05/2015

  Des del passat mes de gener, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha estat cada cap de setmana recollint signatures en diferents punts de Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro per tal de sumar esforços a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de Mesures Urgents per fer front a l’Emergència Habitacional i a la Pobresa Energètica promoguda per a la PAH, l’Aliança contra la pobresa energètica i l’Observatori Desc.
  Un cop tancada la recollida de signatures arreu de Catalunya se n’han recollit més de 150.000 (més del triple de les 50.000 que demana el Parlament de Catalunya per tal de debatre la proposta), de les quals 4.404 han estat recollides per la PAH Sant Feliu de Guíxols.
  L’objectiu d’aquesta ILP és donar valor de llei a mesures concretes per pal•liar la situació dels desnonaments i la pobresa energètica. Aposta per una llei de segona oportunitat per a les famílies sobre-endeutades per tal d’evitar el desnonament, per la creació d’un parc públic de lloguer social amb els pisos buits en mans d’entitats financeres, especialment d’aquelles rescatades amb diners públics, i per garantir els subministraments bàsics (aigua, llum o gas) a les famílies amb situació de vulnerabilitat.
  El consistori municipal va votar unànimement, en el ple del 26 de febrer, a favor de la moció de Suport a l’ILP Habitatge. Per aquest motiu, la PAH Sant Feliu de Guíxols ha enviat una carta oberta als regidors de CiU i PP de l’Ajuntament, donat que aquests dos grups que tenen representació al Parlament de Catalunya són els que encara no s’han pronunciat en votar-hi favorablement. A la carta es demana que convencin els seus companys parlamentaris a donar un vot favorable, tal com ells han fet a nivell local, doncs més enllà de les sigles i consignes d’un partit ha de prevaldre la consciència personal. De les cartes enviades als 7 regidors de CiU i al del PP només el popular Òscar Álvarez ha donat resposta al correu informant que transmetria la petició a la direcció provincial del PP a Girona.
  La Plataforma és un moviment ciutadà obert a tothom que vulgui lluitar pel dret a l’habitatge, que no rep cap ajut ni subvenció pública i que és cent per cent apartidista. La PAH es mobilitza perquè el dret a l’habitatge sigui una realitat per a tothom, i per això resta molt pendent de les propostes en temes d’habitatge que facin els diferents partits, però no es posicionarà a favor de cap partit. Per això volen aclarir que el partit o membre d’un partit o grup polític que s’apropiï de la PAH com a reclam per a la seva campanya “no està en la línia de la PAH sinó en contra seva”, segons nota emesa als mitjans.


  El PSC vol per Sant Feliu un turisme “responsable i d’avantguarda”

  21/05/2015

  José Antonio Donaire i Salvador Calabuig, tots dos ex-regidors de turisme en governs socialistes ganxons, varen presentar a la Cambra de Comerç unes propostes sobre “Nous turismes, noves oportunitats per Sant Feliu”. Aquests professors de la UdG experts en turisme varen insistir en què la nostra ciutat ha de diferenciar la seva oferta turística oferint productes originals que siguin la seva imatge de marca i que identifiquin la ciutat.
  Les propostes es basen en un turisme responsable, no només amb el medi i el paisatge, sinó també amb la cultura -per posar en valor les tradicions, patrimoni i la forma de ser dels ganxons- i amb les persones per aportar ocupació i riquesa a la ciutat.
  Els socialistes creuen que Sant Feliu “ha d’esdevenir la Menéndez Pelayo d’una universitat catalana”. És a dir, tenir un campus de qualitat com ho és Santander fora de la temporada turística. “Ja no tornarem a tenir l’oportunitat de tenir tota una facultat com la de turisme a Sant Feliu, tal com vàrem aconseguir els governs socialistes i que es va perdre amb la nefasta gestió de CiU”, però encara creuen en “un lloc agradable, de mida mitjana, amb esdeveniments culturals com la Porta Ferrada, equipaments adients, com el Monestir i tradició universitària”.
  Els dos exregidors apunten que “el turista actual valora el tracte personal i vol ser tractat com un hoste” i que per això proposen “que els turistes es puguin posar en contacte amb un grup de ciutadans voluntaris per oferir una experiència turística personalitzada”, citant com a exemples la recomanació de restaurants, rutes amb bicicleta, fer esport, acompanyar-lo a caminar, a descobrir les cales,..
  Calabuig i Donaire van citar Sant Feliu com a pionera amb les campanyes gastronòmiques amb la creació del Peix Blau Ganxó. Proposen “posar en valor totes les activitats relacionades amb la gastronomia ja que els estudis ens diuen que de Sant Feliu es valoren els bars i restaurants però també les pastisseries, les fleques, les carnisseries, les peixateries i les botigues d’aliments frescos” i per tant “hem d’oferir als turistes informació personalitzada sobre on comprar peix, com triar la carn, com cuinar un arròs negre, viure l’experiència de la pesca tradicional, visitar un hort i comprar allà mateix els productes”, oferint un producte turístic personalitzat i de qualitat.
  Per últim van parlar d’esports. “L’estació nàutica no ha funcionat malgrat haver-hi abocat un quart de milió d’euros perquè és un producte obsolet que no diferencia la nostra oferta de l’altra cinquantena d’estacions nàutiques existents”. Ells aposten per “una estació esportiva per sortir a caminar, fer rutes amb bicicleta, nedar, pescar,…”. “És el turisme 3.0 que contacta en el que hi intervenen els mateixos turistes com a actor de l’experiència, no com observadors”, aclareixen.


  La CUP descarta el Museu Thyssen

  20/05/2015

  En un altre dels seus comunicats referents al programa electoral, la CUP Guíxols aposta perquè el Museu d’Història de la Ciutat, amb el conjunt monumental del monestir i la resta de les seves seus, es converteixi en el gran projecte museístic local i la seva principal infraestructura cultural, que hauria d’esdevenir un espai d’interpretació del territori i de la Costa Brava “que promocioni el patrimoni cultural i natural de la ciutat i la seva memòria històrica organitzant visites guiades, exposicions, seminaris, congressos i cursos especialitzats i que promogui beques d’investigació”.

  Pel que fa al Museu Thyssen, la CUP creu que s’hauria de descartar, ja que per ells és “no assumible per l’alt cost de construcció i manteniment, la temporalitat del flux de visitants i la precarització dels seus treballadors, a part del dubtós impacte econòmic previst”. La CUP assegura que “el projecte inicial d’aquest museu, tot i que no es vulgui dir, ha quedat descartat” i es pregunten si “s’han tingut en compte tots els projectes que es podrien engegar si finalment aquests diners es destinessin a altres àmbits de la cultura local”.

  La CUP cita el ‘Vinseum’ de Vilafranca del Penedès, que aquest passat cap de setmana ha estat finalista a Glasgow com un dels millors museus europeus de l’any, com l’exemple a seguir.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies