• Categories
 • Veïns del Barri del Puig entreguen a l’alcalde una carta i signatures contra les pilones

  07/05/2017

  Per tal de trobar un punt d’entesa entre els interessos dels uns i dels altres pel que fa a la problemàtica dels talls de circulació en carrers del barri mitjançant pilones, que l’Ajuntament ha imposat als veïns dels carrers Nou del Garrofer i Penitència entre d’altres, ahir a la tarda un nodrit grup de veïns, contraris als talls de carrers, es van reunir amb l’alcalde Carles Motas a l’Ajuntament.

  En la trobada, els veïns van presentar més de 400 signatures de ciutadans contraris al tancament vial, que l’Ajuntament manté per “pacificar l’entorn escolar”. A la reunió també hi van ser presents, per part consistorial, Josep Melcior Muñoz (PSC) i Jordi Vilà (ERC), que van escoltar les peticions dels veïns, els quals van entregar una carta a l’alcalde, que estudiarà les demandes i intentarà buscar una solució amb brevetat.

  Tot seguit difonem el contingut de la carta que els veïns del Barri del Puig van entregar a l’alcalde:

  Apreciat senyor Alcalde:
  En primer lloc, li agraïm que ens hagi rebut, ja que la situació que li hem comentat prèviament afecta molt greument els veïns del Puig i també la resta de conciutadans del municipi.
  Ens trobem aquí perquè no hem trobat l’enteniment necessari per part del responsable de Viabilitat i perquè sabem del cert que l’Ajuntament no pot tallar les vies d’accés a les nostres cases ni dificultar la vida a tots els que vivim en aquest municipi. Volem deixar molt clar que aquesta no és una reivindicació de caràcter polític, sinó que és una reclamació veïnal.
  En el últims dies, hem vist com en els nostres carrers s’hi han col·locat pilones, jardineres i quadrats de pedra que impedeixen la lliure circulació i el normal accés al barri del Puig. El responsable municipal d’aquesta àrea diu que és degut a la pacificació de la zona escolar, sense cap més tipus d’argumentació racional.
  Volem recordar-li que el col·legi i el veïns hem conviscut completament en pau des dels inicis. Mai hem tingut cap problema i, si puntualment ha sorgit alguna desavinença, aquesta l’hem tractada directament els veïns o bé els seus representants directament amb el Col·legi. Les decisions no es poden prendre des d’un despatx sense consultar-ho abans als possibles afectats. Pensem sincerament que fa 50/60 anys teníem mes receptivitat per part de l’Ajuntament d’aquella època que en l’actual.
  No es justifica l’ofegament d’un barri per decisió municipal pels 15 minuts que dura l’entrada i la sortida dels escolars al Col·legi. No és justificable el tancament dels carrers i de tota una plaça que tants diners ha costat i a la qual no es pot accedir sense deixar el cotxe a mes de mig quilòmetre, amb sort.
  Actualment, aquests fets han portat com a conseqüència que a la plaça del Puig cada vegada hi juguin menys nens, degut al difícil accés. Com que els carrers estan tancats als vehicles, aquesta plaça familiar ha estat conquerida per un tipus determinat de jovent que no és del barri i que passa el seu temps bevent ifumant porros, cosa que abans no passava.
  Però aquest no és l’únic indret on els veïns ens trobem amb aquesta situació. El refugi del Puig, les escales de la Baixada dels Metges i el carrer Nou del Garrofer s’han convertint també, malauradament, en punt de trobada d’aquests joves que no fan més que crear una gran inseguretat entre el veïnat.

  A més, sabia vostè que a gairebé a totes les cases d’aquest barri se’ls ha forçat la porta i, en la gran majoria d’elles, se’ls ha robat directament degut a què ni tan sols els Mossos ni la Policia Municipal tenen accés als nostres carrers donant lloc a la delinqüència gratuïta i repetim, inexistent fins la instauració de pilones? Tan sols ha de preguntar-ho als Mossos! Aquestes són les lamentables conseqüències d’abocar un barri a la plena indefensió! Els responsables municipals es dediquen a tancar carrers sense tenir en compte altres factors, afavorint i augmentant aquesta lamentable situació de delinqüència.

  Sembla que, amb aquest últim tancament, igual que amb els anteriors, el Regidor només parla d’afectacions en casos d’emergències, però de ben segur que tots hem estat a Urgències i no sempre hi hem arribat amb ambulància. Moltes vegades són els propis familiars o veïns qui, amb el seu propi cotxe, fan aquest servei i que, amb la política de tancament de carrers, es veu dificultada aquesta acció i la de recollida de gent gran en el dia a dia, que per sort, en som molts en aquest barri.
  Volem emfatitzar que la col·locació de pilones fixes i totalment infranquejables ha fet que els propis serveis d’emergències quedessin atrapats i no poguessin portar a terme la seva obligació amb la pressa necessària, que en un lamentable cas va resultar mortal. Segurament no va ser la causa, però és innegable que la lliure circulació de vehicles hagués pogut donar un diagnòstic diferent. No oblidi que al dia següent a aquest fet, es van canviar aquestes pilones per pilones practicables!
  L’Ajuntament i el Regidor corresponent tenen una responsabilitat subsidiària personal per tancar carrers i impedir l’accés per la prestació d’auxili, això pot ser un delicte penal, no civil, tingui-ho en compte.
  Tanmateix, no hem d’oblidar que al barri del Puig també hi ha una activitat comercial sense una zona de càrrega i descàrrega i que si un veí es creua amb un altre cotxe, en ocasions, ha d’arribar a fer més de 200 metres marxa enrere per carrers, en moltes ocasions, amb molta pendent. Tampoc podem oblidar que hi ha un parell de garatges amb gairebé 200 places,
  als quals se’ls dificulta molt l’accés d’entrada i sortida  en estar tancat el carrer Nou del Garrofers per pilones, jardineres i quadrats de pedra. I repetim que, si es creuen dos cotxes, no poden passar.
  Per últim, li recordem que en altres col·legis de Sant Feliu de Guíxols i d’altres ciutats, a l’hora d’entrada i sortida dels escolars, hi ha guàrdies que regulen el pas i permeten la circulació de cotxes amb la prudència necessària. Nosaltres no volem ser menys, però la responsabilitat última del nens és del pares amb una correcta organització vial. No hem d’oblidar que l’Ajuntament també té responsabilitats de cara a la gent gran del nostre veïnat. Tots som el barri del Puig, petits, grans i mitjans.
  En alguna ocasió se’ns ha comentat que hi ha manca d’efectius municipals, però aquest és un tema que ha de solucionar el propi Consistori Municipal. Són vostès qui es dediquen al món de la política. Doncs facin-la i facin-la bé. Parlin, negociïn i estableixin nous consensos. D’igual manera que nosaltres paguem puntualment els impostos que ens corresponen, als polítics els correspon de solucionar els problemes que sorgeixin, enlloc de crear-ne de nous i inexistents.
  Per tots aquests raonaments anteriors exposats, demanem l’eliminació immediata de les pilones, quadrats de pedra i de qualsevol objecte que dificulti la lliure circulació pel nostre barri.
  Senyor Alcalde, moltes gràcies pel seu temps i recordí que el nostre temps també es important.
  Sant Feliu de Guíxols, 6 de Maig de 2017
  Associació de Veïns del Barri del Puig”

   


  Nota de l’Associació de Festes Ganxones en relació al Carnaval 2016

  04/02/2016

  Després de que el passat dia 7 de gener de 2016 i següents, es fes públic a diversos mitjans de comunicació i xarxes socials l’escrit de desvinculació de l’Associació de Festes Ganxones pel que fa a l’organització dels actes del Carnaval 2016, els membres d’aquesta entitat, els qual ens varem reunir el passat 25 de gener, volem fer un aclariment al respecte i fer saber quines són les nostres intencions com entitat local.

  La decisió de l’Associació de desvincular-se del carnaval de 2016 va venir, per una part, perquè el govern es va desentendre de l’acord que s’havia redactat entre l’Associació de Colles de Carnaval Ganxones, l’Associació de Festes Ganxones i l’anterior equip de govern, en el qual s’aprovava el carnaval que es volia pel 2016 així com el seu recorregut, i es deixava oberta la possibilitat pel 2017 d’una possible baixada per la carretera de Girona, sempre i quan fos viable i es tinguessin en compte els inconvenients que presentava; i per altre part, pels motius i discrepàncies que hi ha hagut posteriorment amb les altres parts implicades en el carnaval, manifestades en l’escrit de desvinculació presentat a l’Ajuntament el passat 23 de desembre de 2015.

  L’Associació de Festes Ganxones vol deixar clar que en l’escrit només es desvincula del carnaval de 2016, en cap cas del carnaval de 2017, ni de la resta d’activitats en les quals col·labora voluntàriament durant l’any. Que estem oberts al diàleg tant amb l’Ajuntament com amb l’Associació de Colles de Carnaval Ganxones per tirar endavant el carnaval de 2017 i el recorregut aprovat per les colles si realment és viable, sempre i quan es vulgui la nostra col·laboració i hi hagi un bon enteniment entre les tres parts, ja que creiem que hi ha temps suficient per estudiar bé el recorregut de la carretera de Girona, i confiem en què l’Ajuntament farà tot el possible per tenir els informes que calguin al respecte per la seguretat tant dels participants com del públic, i perquè aquest canvi afecti el menys possible a les colles que vénen de fora, que creiem també s’han de tenir en compte pels anys que porten desfilant en el nostre carnaval.

  Per últim, animar a totes les persones que vulguin col·laborar en el carnaval que ho facin, i visquin l’experiència des de dins. Bon Carnaval !!!

   

  Els membres de l’Associació de Festes Ganxones reunits el passat 25 de gener de 2016.


  Joan Alfons Albó (CiU) demana al nou equip de govern que continuï els projectes iniciats

  26/06/2015

   

  El fins fa dues setmanes alcalde, Joan Alfons Albó (CDC), ha adreçat una carta  al nou govern tripartit (TSF, ERC i  PSC) en què demana a l’equip encapçalat per Carles Motas que completi alguns projectes inacabats a final de l’anterior mandat. Els dos primers punts de la llista  són la creació de més places d’aparcament, tant al nucli antic –on diu haver-hi alguns estudis fets– com en altres zones, on es podria fer ús de solars buits, ja sigui signant convenis amb els propietaris, per  condonació del pagament de l’IBI o mitjançant contractes de lloguer.

  La carta d’Albó, tot i les picabaralles viscudes en l’últim mandat amb Motas, manté el to constructiu de la intervenció del cap de llista de CiU en el ple d’investidura. La carta defuig de crítiques, i recorda  accions que estaven  a mig fer, com ara el control de les obres de la piscina del nou hotel que s’està fent a la Volta de l’Ametller  o l’ampliació de la via ferrada de la cala del Molí.

  Albó també esmenta l’Estació Nàutica posada en marxa l’any passat i que el nou executiu vol analitzar aquesta temporada d’estiu; preparar les bases per al nou contracte de neteja urbana –“per evitar que s’hagi de prorrogar una concessió que és evident que no dóna un servei correcte”– i l’inici de la reurbanització del carrer de Sant Martirià.

  Pel que fa a les exposicions de l’espai Carmen Thyssen, l’exalcalde demana “materialitzar el compromís ferm” d’una segona mostra anual. A priori, com que la nova exposició es presentarà abans del 12 de juliol –dia en què obrirà al públic–, pot ser un dels primers temes que desencalli el nou tripartit local. Motas, que ahir es va reunir amb CiU, Guíxols des del carrer i la CUP per explicar-los el cartipàs, vol aprovar les noves delegacions en un ple extraordinari la setmana vinent i el pressupost al llarg del mes de juliol, per començar a treballar en ferm.


  Comunicat d’ERC Guíxols sobre els resultats electorals

  17/06/2015

  Des de la secció local d’ERC Guíxols ens hem anat reunint amb totes les forces polítiques després del 24 M. No és nou si us diem que hem hagut de començar per segona vegada després de la decisió de la Junta Electoral d’acceptar legalment uns vots que eren considerats nuls i lamentablement no poder consolidar el nostre quart regidor a l’Ajuntament.
  Tal i com es va explicar en les trobades amb els amics, simpatitzants, la llista electoral i militants, la decisió que havia de prendre l’assemblea no era gens fàcil, doncs el bon govern de la ciutat i el futur del país estan estretament presents, per la nostra consciència, els nostres ideals i els nostres més íntims desitjos de llibertat, igualtat i fraternitat. L’Assemblea d’ERC Guíxols va prendre la decisió per votació, i en primer lloc va ser aprofundir una entesa amb les forces de Tots per Sant Feliu i el Partit dels Socialistes Catalunya, la qual ha pogut arribar a bon terme i començar així un nou cicle en el govern de la ciutat.
  Entenem que el progrés de la ciutat no podrà ser fins que els persones que en formen part puguin viure en plenes condicions i amb els recursos socials que pertoquen en una ciutat com Sant Feliu. Entenem el progrés econòmic lligat al benestar de les famílies i amb els recursos que ens són propis. Entenem que el Sant Feliu de Guíxols que volem passa primer per les persones.
  Parlem d’un futur digne per a les persones, i creiem que la millor manera també és que Esquerra Guíxols treballi perquè el nostre municipi sigui part activa en el procés d’alliberament nacional que està vivint el nostre país, Catalunya. La Regidoria de Transició Nacional durà a terme una feina transversal amb les àrees de l’Ajuntament perquè allà on podem afegir un gra de sorra a favor de la llengua, de pagar els impostos en l’Agencia Tributària catalana, participació activa a l’AMI, símbols… El país que volem començar de nou també és un país net de corrupció i d’opacitats, per això farem tots els esforços perquè tinguem un Ajuntament amb parets de vidre on es transparenti tot el que hi ha dins.
  Per aconseguir els nostres objectius, fem pinya i connectem els programes electorals dels tres partits que hem acordat formar govern, perquè la ciutat potenciï els seus encants amb personalitat, a favor de les persones i amb el govern més independentista que mai ha tingut la ciutat, des de la Segona República.
  Esperem ser dignes dels que ens han precedit i apuntar amunt en aquesta nova etapa perquè els que vinguin després no hagin de lluitar per la dignitat del seu país.


  La PAH va fer acte de presència al debat electoral

  21/05/2015

  Ahir dimecres, just abans de començar el debat electoral que El Punt Avui i Ràdio Sant Feliu organitzaven al Teatre Auditori Municipal, membres de la PAH es van concentrar fora el teatre i van donar una carta als alcaldables dels diferents partits.
  Els membres de PAH Sant Feliu de Guíxols, a més d’entregar la carta i explicar-ne el contingut a cada candidat, van donar a tots els assistents al debat la informació sobre la ILP Habitatge que el proper juny es debatrà al Parlament de Catalunya, després d’haver aconseguit més de 150.000 signatures a tot Catalunya.

  Els adjuntem el contingut total de la carta que els components de la Plataforma van donar als candidats.

  Srs i Sres candidats i candidates a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols:
  Ens adrecem a vostès en nom del grup promotor de la Iniciativa Legislativa Popular de Mesures Urgents per fer front a l’Emergència Habitacional i a la Pobresa Energètica.
  El passat mes de juliol es va presentar davant el Parlament de Catalunya la “Iniciativa Legislativa Popular de Mesures Urgents per fer front a l’Emergència Habitacional i a la Pobresa Energètica. Sota el lema central “Avui Es Pot” la “ILP Habitatge”, impulsada per l’Observatori de Drets Econòmics socials i Culturals (DESC), l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH); posa sobre la taula la necessitat urgent de canvis legislatius a Catalunya per fer front als desnonaments i a la pobresa energètica i per garantir el dret a l’habitatge digne i adequat a les persones. Aquesta ILP fou admesa a tràmit per la mesa del Parlament al mes d’octubre i al desembre es va iniciar el període de recollida de signatures.
  Avui, vuit anys després de l’esclat de la bombolla immobiliària, les execucions hipotecàries i els desnonaments per impagament de les hipoteques i els lloguers segueixen essent una de les cares més dramàtiques de la crisi, les darreres dades oficials publicades son realment alarmants i fulminants. L’emergència habitacional a Catalunya, lluny de millorar empitjora: 15.606 desnonaments practicats durant l’any 2014, el 23% del total de l’estat.
  Aquest drama ha estat ignorat de manera reiterada pels governs centrals del PSOE i PP. Per la seva banda, el Govern de la Generalitat malgrat disposar d’importants competències en matèria d’habitatge, serveis socials i atenció a consumidors, ha continuat impulsant polítiques pròpies d’altres èpoques que han tingut efectes ínfims.
  Una altra de les problemàtiques que es suma a les dificultats per l’accés a l’habitatge és la de la pobresa energètica. Una situació que avui pateixen 320.000 famílies a Catalunya, inclòs Sant Feliu de Guíxols. Fins avui, la resposta institucional ha estat nefasta. Davant la passivitat de les Administracions, la societat civil ha estat la única que ha formulat propostes que donen solució a aquestes problemàtiques. En aquest sentit, la ILP Habitatge, ha adaptat les reivindicacions de la ILP estatal per la dació en pagament, aturada dels desnonaments i el lloguer social a les competències autonòmiques.
  Considerem que els governs municipals són les institucions més properes a la ciutadania, per això la PAH Sant Feliu de Guíxols vam presentar al ple de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, el passat 26 de febrer de 2015, la moció en suport a la ILP, que va ser votada favorablement per unanimitat (CiU, ER, ICV, PSC, PP, TxSFG). Per coherència aquests grups heu de reflectir en els vostres programes polítics les mesures de la ILP perquè vau reconèixer que calia prendre mesures davant aquesta situació d’Emergència Habitacional. I els nous grups que us presenteu a les eleccions hauríeu de preocupar-vos de recollir en el programa accions reals a la millora del dret a l’habitatge.
  Com a candidats i candidates a l’Alcaldia de Sant Feliu de Guíxols, ja tinguin representació parlamentària o no, tenen el deure de posar en pràctica les 5 mesures bàsiques que proposa la ILP Habitatge, doncs a nivell local es poden crear mesures reals i concretes (més enllà d’algunes vaguetats en els programes polítics, declaracions de bones intencions o bé mesures que considerem incorrectes) per tal d’evitar els desnonaments i la pobresa energètica:
  1. Cap desnonament per a les famílies en execució hipotecària, establint l’obligació a les entitats financeres de concedir un lloguer forçós.
  2. Lloguer social per a les famílies en lloguer en risc de desnonament. Quan el propietari de l’immoble sigui una enitat financera o un gran tenedor d’habitatge aquest haurà d’aturar el desnonament i oferir un lloguer social. Quan aquest sigui un petit tenedor serà l’administració l’obligada a concedir ajudes perquè l’afectat pugui seguir a l’habitatge o assegurar un reallotjament adequat. L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols té només una borsa d’habitatge per a persones amb nòmina, cosa del tot insuficient per a moltes persones que estan a l’atur i en perill de perdre l’habitatge.
  3. Accés garantit a subministraments bàsics d’aigua, llum i gas a les llars vulnerables.
  4. Cap tall de llum, aigua o gas. S’establirà un protocol obligat de comunicació i intervenció prèvia dels Serveis Socials per tal d’aplicar els ajuts necessaris per a evitar talls de subministrament, si l’impagament és per manca de recursos econòmics.
  5. Creació d’un parc públic de lloguer amb els pisos buits de bancs i grans immobiliàries. L’actual Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols es va comprometre en el Ple fa més d’un any a actuar multant els bancs que tinguessin habitatges buits, i no s’ha actuat al respecte.
  Són 5 mesures. Sabem que és pot fer des de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols al qual voleu entrar com a força política.

  Informeu-vos. Parleu amb la PAH Sant Feliu de Guíxols.
  Permeteu que la PAH us informi i assessori per resoldre els problemes d’habitatge de la nostra ciutat.
  Impliqueu-vos. Actueu. #Avuiespot
  Facin un acte de coherència política. Treballeu a favor al dret a l’habitatge i contra la pobresa energètica. Els vostres conciutadans tenen noms i cognoms (Ma José, Sole, Karim, Francesc, Mamadou,…) i vosaltres voleu representar-los.
  Això, i res més, és el que els demanem: coherència, responsabilitat i sentit comú. Sabem que avui es pot i no acceptarem mitges tintes perquè “hi ha vides en joc”. Esperem la seva resposta.


  Toni Strubell i la CUP

  24/04/2015

  La CUP de Sant Feliu de Guíxols m’ha proposat de tancar la llista
  ganxona a les municipals. I ho accepto amb humilitat i amb ganes
  d’aportar el meu gra de sorra  per ajudar a aconseguir que
  l’esquerra independentista tingui una bona representació a l’Ajuntament.

  Tenim una gran llista. La CUP és un projecte de país absolutament
  necessari en un temps en què els projectes anquilosats dels partits no
  poden ser substituïts amb populismes perquè el que necessita la societat
  és un profund canvi d’orientació i prioritats.

  La CUP, amb la seva encomiable trajectòria municipalista, és sens dubte
  la força que més desinteressadament ha contribuït al Procés que ha de
  dur a la nostra independència nacional i al nou procés constituent
  català. Un procés que ha de permetre una societat més justa, més
  participativa i menys partidista.

  Alhora la nostra estimada ciutat –afectada per l’atur, una convivència
  manifestament millorable, certa inèrcia derrotista i una greu manca
  d’iniciatives creatives- necessita una força jove capaç de capgirar amb
  empenta, la nostra realitat quotidiana amb el foment de les idees
  d’esquerres i aires d’alliberament que portin finalment a una societat
  nova.

  Fer-ho serà seguir en els passos d’aquell gran alcalde progressista i
  revolucionari que va tenir aquesta ciutat, en Pere Caimó. Amb la llista
  actual de la CUP, això serà possible.

   

  Antoni Strubell i Trueta


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies