• Categories
 • El CDR denuncia menyspreu del govern municipal per no posar el nom “1 d’Octubre de 2017” a la Rambla

  08/10/2018

  El CDR Guíxols vol denunciar la manera indigna com el Govern Municipal ha tractat la nostra proposta de nomenar la Rambla Antoni Vidal com a Rambla 1 d’Octubre del 2017.

  1. Menyspreu de la participació ciutadana. Durant mesos, el CDR va recollir 1200 firmes de ciutadans que volien aprofitar que calia canviar el nom d’Antoni Vidal ( negrer i esclavista ) pel d’1 d’Octubre del 2017. Malgrat el nombre de signatures, l’ Ajuntament no les ha tingut en compte i les ha menyspreades del tot. Denunciem que no se’ns ha volgut ni a la reunió del Nomenclàtor i que se’ns ha marginat de la decisió final. Perquè no vam poder fer sentir la nostra veu al Nomenclàtor havent aportat 1200 firmes? On és el respecte a la participació ciutadana que tant prometien els partits als seus programes electorals?

  2. Plaça del Mercat – 1 d’Octubre. Solució vergonyant i partidista . La Plaça del Mercat ja tenia un bon nom. No calia canviar-lo. Afegir-li 1 d’ Octubre aigualeix (volgudament) aquesta data històrica. Tothom abreujarà el nom i es referirà a la plaça dient Plaça del Mercat , com ja es deia. En canvi a la Rambla, com que n’hi ha diverses, tothom hauria hagut de referir-s’hi com a Rambla 1 d’Octubre. S’han estimat més deixar la Rambla sense nom abans que fer honor a la data i als fets vergonyants soferts pel poble català .

  3. Canvi de nom d’amagat. El canvi de nom s’ha fet sense que els ciutadans ens n’adonéssim. Tot i que el govern havia d’organitzar un acte públic i solemne, no es va avisar ni l’ANC, ni l’ÒMNIUM ni el CDR. No hi era ni l’alcalde! De què s’avergonyeixen? De qui tenen por?

  4. Premeditació i traïdoria. El mateix dia 1 d’Octubre al matí, l’equip de govern va fer treure les plaques de la Rambla 1 d’octubre que va penjar el CDR i que estaven avalades per més de 1200 persones. És simplement una provocació, una venjança contra el CDR perquè, amb la seva acció, s’ha atrevit a posar en evidència les contradiccions d’alguns components del govern. ​Sempre els quedarà l’honor de ser l’ únic poble de Catalunya on, el mateix 1 d’Octubre, mentre tants catalans es manifestaven al carrer, el Govern Municipal arrencava els símbols d’aquesta data, enlloc d’inaugurar festivament i públicament un espai dedicat a l‘ 1 d’Octubre.

  SEGUIM! NI OBLIT, NI PERDÓ


  El CDR denuncia que l’Ajuntament els veta la participació en una fira

  20/09/2018

  Nova polèmica entre el CDR local i l’Ajuntament de la Ciutat. Ara l’agrupació independentista denuncia que el govern municipal els ha vetat la celebració d’una activitat dins la Setmana de la Mobilitat i la Sostenibilitat, que tenien previst fer a la Rambla. 

  Segons el CDR Guíxols, el mes de juliol passat es van oferir a l’Ajuntament per tal de participar en la Fira de la Sostenibilitat i Medi Ambient que es celebra aquest cap de setmana.

  El Comitè de Defensa de la República es comprometia a aportar,  dins la mateixa fira o bé de manera annexa i independent, una mostra del “Consum 100% Català” amb diverses empreses catalanes dels sectors consum i serveis, domiciliades a Catalunya. Empreses de gas, energia solar,  comunicacions o assegurances amb les quals el CDR havia contactat a fi de donar-les a conèixer a la ciutadania de Sant Feliu com a alternatives a les “espanyoles tradicionals de l’Ibex-35”, tal i com escriuen el comunicat enviat als mitjans.

  Segons el CDR, “finalment es va acordar verbalment, i amb prèvia consulta interna amb la regidoria corresponent, treballar de manera independent Ajuntament-CDR, amb el consentiment i la col·laboració en material logístic per part del Govern municipal”, i varen continuar durant tot l’estiu contactant amb les esmentades empreses per “poder oferir a la gent del poble aquesta mostra que crèiem realment interessant”.

  El CDR no deixa de sorprendre’s que només una setmana abans se’ls comuniqui que l’Ajuntament “no veu convenient” la celebració d’aquest acte: “La sorpresa arriba el divendres 14 a la tarda per telèfon i es ratifica el dilluns 17 al matí en persona, set dies abans de la mostra, amb tots els contactes tancats, quan se’ns comunica que no es veu convenient aquesta aportació del CDR, encara que sigui com a col·laboració externa a la Fira municipal, sense oferir-nos cap alternativa pel que fa a la data o a la ubicació”.

  La nota de premsa enviada pel CDR als mitjans assegura que “es deixa clar que no es vol la participació i/o organització del CDR-Guíxols” i que en cap moment es va fer esment d’un excessiu nombre d’expositors  a la Rambla ni tan sols que la fira tindria una nova ubicació al Guíxols Arena, un avís que l’Ajuntament va fer públic el dia 18.

  “Entenem que aquest canvi d’opinió sobtat, aquest BOICOT POLÍTIC D’ÚLTIMA HORA al CDR per part d’un Govern municipal on hi ha regidors republicans, cal denunciar-lo a la ciutadania” en tant que “perjudicada final per aquest boicot,”, diuen. El CDR local acaba recordant que aquest veto “només es pot entendre per les pressions i/o decisions d’un determinat grup polític, clarament unionista, en el poder, acceptades passivament per la resta de grups del Govern tripartit municipal”.


  Reposició dels llaços grocs a Sant Feliu

  30/08/2018

  Després de que a la matinada de dimecres passat un grup d’unionistes encaputxats de blanc anomenats CBL (Cuerpos de Brigada de Limpieza) entressin a Sant Feliu de Guíxols a treure tots els llaços grocs,   previ pas per La Bisbal, Corçà i La Pera i que havien tingut alguna enganxada amb els Mossos d’Esquadra, els CDR ganxons no han esperat gaire a fer la reposició i a la mateixa nit de dimecres van quedar a la Plaça del Mercat per posar-se “mans a l’obra” i tornar a vestir de groc la ciutat per reivindicar la llibertat dels presos polítics i dels exiliats, així com també expressar el seu rebuig a l’actuació de les forces policials espanyoles aquell 1 d’Octubre en què es va celebrar el referèndum sobre la independència de Catalunya.

  Arran d’aquestes provocacions unionistes, que no fan més que intentar generar violència i de les quals els CDR ja estan conscienciats que no han d’entrar en aquest joc, el filòsof i eurodiputat Josep Maria Terricabras,  comentava per Twitter el següent: “quan un té un dret, els altres tenen el deure de respectar-lo. Si penjar llaços grocs és un dret, els discrepants també poden penjar els llaços que vulguin, però no poden en cap cas arrencar els altres, perquè llavors no respectarien aquell dret sinó que el trepitjarien”. Degut a aquesta qüestió hi ha com una mena d’indignació perquè aquesta gent que han retirat els llaços, que la majoria venen del Maresme, no respecten la llibertat d’expressió.

  De totes maneres, amb molta paciència, els CDR continuen la seva tasca i, com poden comprovar a les fotos, no defalleixen malgrat els impediments. D’impediments se n’ha de parlar perquè avui dijous hi ha Ple a l’Ajuntament i part del Govern Municipal vol que a Sant Feliu no hi hagin llaços grocs ni simbologia referent a aquestes reivindicacions que hem explicat, on els CDR i altres entitats hi seran presents per evitar que se’ls tregui el dret d’expressar-se.

   


  Acció a les xarxes perquè l’Ajuntament no retiri la pancarta del CDR del port

  08/08/2018

  Segons ha pogut saber Tribuna Ganxona, l’Ajuntament vol fer retirar la pancarta que fa unes setmanes va col·locar el CDR local a la zona on se celebra el Festival de la Porta Ferrada, prop de l’Espai Port. 

  El consistori s’hauria dirigit a certs membres del Comitè de Defensa de la República local per tal que retirin la pancarta, però el CDR s’hi hauria negat. 

  En no poder presentar un requeriment formal, donat que el CDR no està constituït legalment com a entitat, l’Ajuntament hauria d’assumir el cost de retirar-ho mitjançant els seus propis treballadors o contractar una empresa externa. 

  El CDR ha iniciat una acció a les xarxes mitjançant l’etiqueta #lapancartanoestoca. 


  El CDR bateja la Rambla amb el nom de “Rambla U d’Octubre de 2017”

  29/06/2018

  Amb aquestes plaques reivindicant el nom del dia U d’Octubre de 2017 per al vial més concorregut de la ciutat, s’ha llevat aquest matí la encara Rambla Antoni Vidal.

  Recordem que s’està iniciant un procés per canviar de nom diversos vials de la ciutat, i el nom de l’antic traficant d’esclaus Antoni Vidal és dels primers que es vol suprimir. Com que un altre dels noms que han sortit per posar a un vial en la Comissió del Nomenclàtor Local és el de l’U d’Octubre de 2017, els membres del CDR s’han afanyat a posar una placa a la Rambla amb el nom del dia de l’històric referèndum d’autodeterminació de Catalunya, ja que en el seu dia el Ple Municipal va tombar la primera proposta per a tal efecte.

  El CDR i altres associacions cíviques i sobiranistes locals també estan recollint signatures per tal que es posi el nom de Rambla U d’Octubre de 2017 a l’actual Rambla Vidal. 


  Els CDR van omplir la platja de creus

  24/04/2018

  Els CDR van plantar diumenge desenes de creus a la platja de Sant Feliu per representar la “mort de les llibertats” i demanar l’alliberament dels presos polítics, una nova acció per denunciar l’empresonament i exili del govern destituït i també dels Jordis.

   

  Molt soroll a la concentració a l’exterior de les Trobades d’Economia de S’Agaró

  24/11/2017

  Unes 200 persones s’han concentrat passades les 4 de la tarda al Parc de les Dunes, al límit entre els termes de Sant Feliu i S’Agaró, per “donar la benvinguda” a alguns dels ponents de les jornades d’economia de l’Hotel S’Agaró, concretament Soraya Sáenz de Santamaría (la més escridassada), Miquel Iceta, Luis de Guindos i Santi Vila. La concentració s’havia de desconvocar a les 8 del vespre. 

  La trobada, organitzada per el Comitè de Defensa de la República empordanès,  ha estat molt reivindicativa i sorollosa, amb xiulets, cornetes, megàfons, cassoles i, sobretot, càntics i pancartes dirigits als executors de l’article 155, a les “forces d’ocupació” i als organitzadors de les jornades;  i també crits de suport a la República, el president Puigdemont i els presos polítics de l’Estat Espanyol, junt amb el cant d’himnes com “Els Segadors” i “L’Estaca”. 

  Al final, els ponents hauran sentit molt lleument els crits, donat que la concentració ha quedat barrada just davant la Taverna del Mar, amb múltiples vehicles policials dels Mossos d’Esquadra amb furgons antivalots, vigilant la manifestació,  però també vigilant els contorns de l’Hotel juntament amb vehicles de la Guardia Civil. 


  Els CDR contraprogramen les jornades econòmiques de S’Agaró

  23/11/2017

  Els Comitès en Defensa de la República (coneguts com a CDR) s’han activat per protestar contra les jornades econòmiques de s’Agaró d’aquest cap de setmana, segons es fa ressò Ràdio Càpital. Les jornades compten amb l’assistència, entre d’altres, de la vicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría, que també és la màxima responsable de governar Catalunya després de l’aplicació de l’article 155, i del candidat pel PSC Miquel Iceta. 

  Els CDR pretenen contraprogramar les jornades amb una acció que han titulat irònicament “155a Trobada d’Economia Republicana“aquest dissabte al matí al parc de les Dunes de la platja de Sant Pol  i anuncien que hi haurà xerrades i actuacions musicals. La CUP també ha convocat una concentració al mateix lloc, però al divendres a la tarda.

  Mostra la imatge al Twitter
   
   

  Amb el govern de la Generalitat a l’exili o a la presó, la vicepresidenta intervindrà durant la sessió inaugural de la XXII Trobada d’Economia el divendres al vespre. També parlarà el ministre d’economia Luis de Guindos, que clausurarà les jornades el dissabte a la tarda.

  Mostra la imatge al Twitter
   
   
  L’any passat, la trobada va comptar amb la presència del president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras. Ara, tots dos es troben destituïts pel 155, i són a Brussel·les i al centre penitenciari d’Estremera, respectivament.

  Entre els ponents d’aquest any, hi ha el líder del PSC, Miquel Iceta; el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls; i el president de la Cambra de Comerç d’Espanya i també de Freixenet, Josep Lluís Bonet.


  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies